Overclock.net - An Overclocking Community

Overclock.net - An Overclocking Community (https://www.overclock.net/forum/)
-   AMD Motherboards (https://www.overclock.net/forum/11-amd-motherboards/)
-   -   Gigabyte GA-AX370-Gaming K7 Discussion (https://www.overclock.net/forum/11-amd-motherboards/1625822-gigabyte-ga-ax370-gaming-k7-discussion.html)

luckyishere123 08-01-2019 09:37 AM

PCIe x16 slot not working anymore
 
I have a X370 Gaming K7 with Ryzen 1600 and everything was great until i swapped the CPU with Ryzen 3600 Today.

Now my 1060 GPU doesn't get detected in PCIe x16 slot and Mobo VGA debug LED stays on.

If i install it in the X8 slot it works fine. I have tried resetting CMOS and i am on the latest F41 Bios.

Switched back to 1600 and x16 slot works fine.

Anyone else had a similar issue?

AlphaC 08-01-2019 11:13 AM

Quote:

Originally Posted by luckyishere123 (Post 28069326)
I have a X370 Gaming K7 with Ryzen 1600 and everything was great until i swapped the CPU with Ryzen 3600 Today.

Now my 1060 GPU doesn't get detected in PCIe x16 slot and Mobo VGA debug LED stays on.

If i install it in the X8 slot it works fine. I have tried resetting CMOS and i am on the latest F41 Bios.

Switched back to 1600 and x16 slot works fine.

Anyone else had a similar issue?


Did you go from F31 to F40 first?


Also did you do the EC flash thing?



------------------------

@DADDYDC650 , would not recommend overclocking a R9 3900X on this. It's as weak as a X470 Prime Pro or B450 ASUS STRIX ITX board. From my testing even at 160-180W CPU power it starts to reach 85 Celsius with a 1300RPM CPU fan. Even if you drop $200 on a X570 Aorus board you will have far better results , even with the Aorus ITX.

luckyishere123 08-01-2019 12:50 PM

[QUOTE=AlphaC;28069478]Did you go from F31 to F40 first?


Also did you do the EC flash thing?



------------------------

Yes i went from F31 to F40 and then to F41c. It was all fine on F41C as well until i switched the Processor from 1600 to 3600

No i did not do the EC Flash as i am only using 2 DIMMs and have no plans to use 4 DIMMs

AlmosT 08-09-2019 03:41 PM

AlmosT
 
Hello everyone,

I'm new to this forum and newb with oc'ing.


Now, I have a ryzen 2600 oc'ed 4.125 with some g skill flarex 3200. It works perfectly with bios f25. If I switch to 30/40/41b or whatever version (with the chipset and firmware upgrade for the 30 to 40....) only my xmp will work, any overclock won't work[it just says that my overclock didn't stuck no matter what voltage/frequency I use].

I'm not sure if I'm doing anything wrong because I followed all the instructions when flashing the bioses.

inserf1 08-09-2019 11:38 PM

Quote:

Originally Posted by AlmosT (Post 28082172)
Hello everyone,

I'm new to this forum and newb with oc'ing.


Now, I have a ryzen 2600 oc'ed 4.125 with some g skill flarex 3200. It works perfectly with bios f25. If I switch to 30/40/41b or whatever version (with the chipset and firmware upgrade for the 30 to 40....) only my xmp will work, any overclock won't work[it just says that my overclock didn't stuck no matter what voltage/frequency I use].

I'm not sure if I'm doing anything wrong because I followed all the instructions when flashing the bioses.

I had the same problem / problems, when I set the CPU multi it would fail to post, some say try using offset voltages, but in my case that also didnt work, the only way to use PSTATE.

F41 (final) and F42a seem ok, although with the F41 I cant wake from sleep

AlmosT 08-10-2019 01:27 AM

For me it just doest hold overclocks ....tried offsets, regular oc.. Usually bios updates should improve things and not ruin them... I guess i'm just stuck at f25 till i upgrade to 3600 or 3700 if it's coming out anyways(not sure this generation has a non x one coming)

WilltheMagicAsian 08-10-2019 10:28 AM

Just got my 3800X last night, easy all core 4.4Ghz overclock at 1.318v. Memory kit running 3800Mhz with no issue. It's weird having everything just work considering how many hours I wasted pushing my 1700/memory clocks back when Ryzen came out.

AlmosT 08-15-2019 03:16 PM

It's nice to see it's working just fine for some people... For me with 2nd gen ryzen f30 bios and upwards = brain damage...

VeritronX 08-16-2019 01:46 AM

F30 and onwards works for how I liked to overclock my 1700, multi and vcore on auto and set by pstate oc instead. Only problem was it would forget the pstate setting if post fails because of ram, but buos profiles fix that easy.

akama 08-17-2019 02:59 PM

Anybody know what values are "safe" to put as EDC,PPT TDC on the gigabyte x370 k7? I'm using the ryzen 3600. I want PBO to just work abit harder :D


All times are GMT -7. The time now is 09:13 PM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.