Overclock.net - An Overclocking Community

Overclock.net - An Overclocking Community (https://www.overclock.net/forum/)
-   Windows (https://www.overclock.net/forum/132-windows/)
-   -   Wierd problem with new win 10 install. (https://www.overclock.net/forum/132-windows/1728378-wierd-problem-new-win-10-install.html)

TheBaker 06-30-2019 07:32 AM

Wierd problem with new win 10 install.
 
Hi, I recently put all my spare pc parts into a new case i'm running
i5 3570k @4.5
12gb patriot ddr3
Asus Sabertooth z77
new 250gb ssd
Evga GTX 670
Chieftech 850W bronze PSU.

My problem is When i boot into Windows i get the Windows logo then its just a black screen, however if I enter bios first and simply exit bios then it boots up normally to windows login.
The computer seems to run fine once its in windows.
I have done a clean install of the latest nvidia drivers for the 670.
I am really intrested to find out whats wrong so any advice would be most appricated.

BinaryBummer 06-30-2019 08:02 AM

Check that you are UEIF or the Legacy, be sure that you designate what drive order... I do my Primary SSD then disable all other drives unless you have DVD that you want to add 1st followed by your SSD I might add remove any extra USB items till you get a normal boot other then Keyb/mouse

Note the 1903 you can disable your booting screen so it goes black for the duration till it reached desktop.

Rocklin 06-30-2019 08:05 AM

edit; i read the issue wrong, opps

this is cool though

https://www.trishtech.com/2019/02/nv...vidia-drivers/

TheBaker 06-30-2019 10:29 AM

Thanks for the replys. I have tried the UEIF or legacy setting. it only works with legacy. I only have one drive in this PC so there is not much i can do with the boot order and I only have a keyboard and mouse in the usb's. If you can think of anything else im all ears........or eye's.
Thanks!

EastCoast 06-30-2019 10:59 AM

Was you using a different PC build with that version of windows?

AND/OR

Did you ever use any utility app(s) that edit, deleted, remove, etc things from the registry?

And

Make/Model of SSD?


All times are GMT -7. The time now is 09:58 PM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.