Overclock.net - An Overclocking Community

Overclock.net - An Overclocking Community (https://www.overclock.net/forum/)
-   Power Supplies (https://www.overclock.net/forum/31-power-supplies/)
-   -   Do NOT buy the Corsair 1200AX PSU (https://www.overclock.net/forum/31-power-supplies/805273-do-not-buy-corsair-1200ax-psu.html)

rszanto 08-19-2010 08:08 PM

So, my first unit came with upside down decals, missing screws, missing cable ties, and missing case stickers.

I got my second unit today. Everything looked great until I hooked it up and installed Windows 7. I ran the Index score and an insanely high pitched whine appeared out of nowhere. It is a loud whine and changes from low to high tones depending on the task.

I read the FAQ and disabled all power items. Still the problem is going on. I put in my Corsair 1000 Watt PSU to make sure its not the MOBO or the GPU. 1000 Watt unit worked GREAT.

I put back in my 1200 one, and bam nothing but loud whines. Not even a quiet hum, but a screeching noise. Corsair has really dropped the ball IMO. Other people are having issues with their PSU's too ranging from stickers to missing pieces.

I ordered a Sparkle Gold Rated PSU. Hopefully they know how to put on their decals and put in proper components that don't create high pitched noises.

Chunky_Chimp 08-19-2010 08:10 PM

It is starting to get worrisome... I wonder if the first couple batches were just done wrong.

jpyumul 08-19-2010 08:10 PM

Where did you purchased?

TestECull 08-19-2010 08:11 PM

Ok.


Not that I was planning on buying twice as much PSU as anyone on this site needs...

rszanto 08-19-2010 08:13 PM

Quote:
Originally Posted by jpyumul View Post
Where did you purchased?
I bought both units from Newegg. They next day air'd me my second one and now that came nice with all the accessories, but the actual PSU is defective. I would expect this from a $20 dollar PSU. Not a $300 "tested" gold rated top teir PSU.

TheLaw 08-19-2010 08:14 PM

Quote:
Originally Posted by rszanto View Post
So, my first unit came with upside down decals, missing screws, missing cable ties, and missing case stickers.

I got my second unit today. Everything looked great until I hooked it up and installed Windows 7. I ran the Index score and an insanely high pitched whine appeared out of nowhere. It is a loud whine and changes from low to high tones depending on the task.

I read the FAQ and disabled all power items. Still the problem is going on. I put in my Corsair 1000 Watt PSU to make sure its not the MOBO or the GPU. 1000 Watt unit worked GREAT.

I put back in my 1200 one, and bam nothing but loud whines. Not even a quiet hum, but a screeching noise. Corsair has really dropped the ball IMO. Other people are having issues with their PSU's too ranging from stickers to missing pieces.

I ordered a Galaxy Gold Rated PSU. Hopefully they know how to put on their decals and put in proper components that don't create high pitched noises.
First off, I think you just have a faulty unit because the AX1200 is an amazing power supply. Did you try getting an RMA?

Second, is that an Enermax Galaxy? I've never heard of Galaxy making PSUs.

frickfrock999 08-19-2010 08:16 PM

I can understand one unit being faulty, that's bound to happen.
But two units? IN A ROW?

This isn't good at all, I hope Corsair doesn't go the way of PC Power And Cooling.

rszanto 08-19-2010 08:18 PM

Quote:
Originally Posted by TheLaw View Post
First off, I think you just have a faulty unit because the AX1200 is an amazing power supply. Did you try getting an RMA?

Second, is that an Enermax Galaxy? I've never heard of Galaxy making PSUs.
I did an RMA for the first unit. Now the second unit has problems.

I meant Sparkle

greydor 08-19-2010 08:19 PM

Honestly, case stickers? You're claiming part of the reason they're dropping the ball is due to missing case stickers? Hmm...

TestECull 08-19-2010 08:20 PM

Quote:
Originally Posted by skitzogreg View Post
Honestly, case stickers? You're claiming part of the reason they're dropping the ball is due to missing case stickers? Hmm...
Yeah. couldn't be a sign of a lack of quality control now could it?


Squealing caps + misaligned/missing stickers = Cheaply hobbled together 650/750 labelled as a 1200.


All times are GMT -7. The time now is 07:14 PM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.