ROG Crosshair VII overclocking thread - Page 753 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

ROG Crosshair VII overclocking thread

Reply
 
Thread Tools
post #7521 of 7529 (permalink) Old 07-20-2019, 01:31 AM
AMD Enthusiast
 
CCoR's Avatar
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 56
Rep: 2 (Unique: 2)
Just updated bios to the unofficial bios

So far I'm super impressed, thanks!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	cachemem72019.png
Views:	5
Size:	92.3 KB
ID:	281972  

CCoR is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #7522 of 7529 (permalink) Old 07-20-2019, 01:32 AM
New to Overclock.net
 
smokin_mitch's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 9
Rep: 0
I think I hit the silicon lottery with my 3800x, manual oc 4.5ghz all cores 1.325v
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	3800x 4.5ghz cb20 multi.png
Views:	12
Size:	1.67 MB
ID:	281970  

Click image for larger version

Name:	hwinfo.png
Views:	13
Size:	185.3 KB
ID:	281974  



Last edited by smokin_mitch; 07-20-2019 at 01:38 AM.
smokin_mitch is online now  
post #7523 of 7529 (permalink) Old 07-20-2019, 01:50 AM
Computer Enthusiast
 
crakej's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Location: UK
Posts: 2,352
Rep: 18 (Unique: 17)
Why is my bus stuck at 99.8? Is it because I'm not using a modded bios? Do I need to turn off S Spectrum to get it to 100mhz?

Running 3600CL14 currently, 1.42v vdimm. Can do 3733CL14 as well, 1.47v vdimm, don't seem to be able to do 3800 without super lose timings.

Experimenting with T2 - limited success. Seems to need same timings and voltages as T1, though I haven't played with other voltages (only SoC and VDDG) yet.

What is the max safe value for SoC? Is it still 1.2v? When I had these both on Auto, RM just shows 1.1v SoC (whatever value I put) and VDDG higher than that - SoC is not displaying properly.

Ryzen 9 3900X Current Bios - 2501

About me: I am dyslexic and DO occasionally miss things!

There are 10 types of people, those who understand binary, and those that don't.
F people in 10 don't understand hexadecimal
crakej is online now  
post #7524 of 7529 (permalink) Old 07-20-2019, 02:00 AM
New to Overclock.net
 
smokin_mitch's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 9
Rep: 0
If you set Ai Overlock Tuner in Bios to AUTO instead of Default its sets bus clock at 100.6mhz then in hwinfo it'll always read 100.0Mhz

smokin_mitch is online now  
post #7525 of 7529 (permalink) Old 07-20-2019, 02:06 AM
New to Overclock.net
 
AvengedRobix's Avatar
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 66
Rep: 1 (Unique: 1)
Quote: Originally Posted by CJMitsuki View Post
3800 cl 14 tight timings stable

Ramtest


Aida


Geekbench 3


Geekbench 4


Maxxmem
can you post tge settings on Bios? i've try but error C5

My Best:
Fire Strike: https://www.3dmark.com/fs/19149242 - 33201
Fire Strike Extreme : https://www.3dmark.com/fs/17170615 - 19951
Fire Strike Ultra : https://www.3dmark.com/fs/17170668 - 10455
TimeSpy : https://www.3dmark.com/spy/6975925 - 17287
TimeSpy Extreme : https://www.3dmark.com/spy/6976008 - 7978
AvengedRobix is offline  
post #7526 of 7529 (permalink) Old 07-20-2019, 02:07 AM
New to Overclock.net
 
AvengedRobix's Avatar
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 66
Rep: 1 (Unique: 1)
Quote: Originally Posted by mtrai View Post
That is the only reason I expose that setting...but once upon a time it was used to tell the system what kind of cooling so it can set some other settings.
how to flash the custom bios?

My Best:
Fire Strike: https://www.3dmark.com/fs/19149242 - 33201
Fire Strike Extreme : https://www.3dmark.com/fs/17170615 - 19951
Fire Strike Ultra : https://www.3dmark.com/fs/17170668 - 10455
TimeSpy : https://www.3dmark.com/spy/6975925 - 17287
TimeSpy Extreme : https://www.3dmark.com/spy/6976008 - 7978
AvengedRobix is offline  
post #7527 of 7529 (permalink) Old 07-20-2019, 02:17 AM
Computer Enthusiast
 
crakej's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Location: UK
Posts: 2,352
Rep: 18 (Unique: 17)
Quote: Originally Posted by AvengedRobix View Post
how to flash the custom bios?
He did give instructions. Rename C7H.cap and use bios flashback

Ryzen 9 3900X Current Bios - 2501

About me: I am dyslexic and DO occasionally miss things!

There are 10 types of people, those who understand binary, and those that don't.
F people in 10 don't understand hexadecimal
crakej is online now  
post #7528 of 7529 (permalink) Old 07-20-2019, 02:20 AM
Computer Enthusiast
 
crakej's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Location: UK
Posts: 2,352
Rep: 18 (Unique: 17)
Quote: Originally Posted by smokin_mitch View Post
If you set Ai Overlock Tuner in Bios to AUTO instead of Default its sets bus clock at 100.6mhz then in hwinfo it'll always read 100.0Mhz
Thank you! So I guess you could just set the bus clock at 100.6 yourself (wasn't sure if this would be sensible)....... I thought the auto selection would do that sill bios 'overclock'...

Ryzen 9 3900X Current Bios - 2501

About me: I am dyslexic and DO occasionally miss things!

There are 10 types of people, those who understand binary, and those that don't.
F people in 10 don't understand hexadecimal
crakej is online now  
post #7529 of 7529 (permalink) Old 07-20-2019, 02:25 AM
DRAM Obsessor
 
CJMitsuki's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 985
Rep: 3 (Unique: 3)
Quote: Originally Posted by AvengedRobix View Post
can you post tge settings on Bios? i've try but error C5
All my timings are in the screenshots but sure i can upload my bios but it may not work for you the way I have mine set.


Quote: Originally Posted by crakej View Post
Thank you! So I guess you could just set the bus clock at 100.6 yourself (wasn't sure if this would be sensible)....... I thought the auto selection would do that sill bios 'overclock'...
When I set mine to 100mhz it reflects the same in HwInfo64

CPU- AMD Ryzen [email protected] *
MOTHERBOARD- ROG Crosshair VII Hero
GPU- EVGA GTX 1080ti SC2 w/ XOC [email protected] (Morpheus Cooler)
RAM- G.SKILL TridentZ F4-3200C14D-16GTZR @ 3800mhz (14-15-15-22-36-1T)
COOLING- CORSAIR Hydro Series H115i Pro w/ Noctua NF-A14 (x7)
CASE- Silverstone RL06 Pro (Modified)
MONITORS- VIOTEK GN32C (x2)


CJMitsuki is online now  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 22 (5 members and 17 guests)
crakej , lester007 , Reous , smokin_mitch , thegr8anand
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off