Overclock.net banner

1 - 13 of 13 Posts

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #1
Hi everyone! I hope someone can help me.<br />
<br />
The problem is my AGP Leadtek 6800LE won't overclock anymore. It worked fine with ASROCK K7S8X but I had to change the mobo. Now with MSI KT4AV and after a clean XP installation it won't overclock anymore. I have tried with latest Rivatuner and Powerstrip. Powerstrip just does nothing but Rivatuner says "The driver failed to pass internal test with the clock frequencies you are about to set. please decrease clock frequencies and try again." Even 1 Mhz raise gives the same error. And the problem is same with ForceWare and Omega drivers.<br />
<br />
Any ideas?
 

·
Banned
Joined
·
1,917 Posts
Well now you've gotta change the bios by unlocking it.<br />
Or download this and it should fix it.<br />
<a href="http://www.tweaksrus.com/index.php?option=com_docman&task=doc_details&gid=756&Itemid=41/" target="_blank">http://www.tweaksrus.com/index.php?o...756&Itemid=41/</a>
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #3
That XTreme-G thing didn't help. Obviously it reinstalled the driver but nothing changed. I will try to find the BIOS setting.
 

·
Registered
Joined
·
468 Posts
<div style="margin:20px; margin-top:5px; ">
<div class="smallfont" style="margin-bottom:2px">Quote:</div>
<table cellpadding="6" cellspacing="0" border="0" width="99%">
<tr>
<td class="alt2" style="border:1px inset">

<div>
Originally Posted by <strong>qsz</strong>

</div>
<div style="font-style:italic">Hi everyone! I hope someone can help me.<br />
<br />
The problem is my AGP Leadtek 6800LE won't overclock anymore. It worked fine with ASROCK K7S8X but I had to change the mobo. Now with MSI KT4AV and after a clean XP installation it won't overclock anymore. I have tried with latest Rivatuner and Powerstrip. Powerstrip just does nothing but Rivatuner says "The driver failed to pass internal test with the clock frequencies you are about to set. please decrease clock frequencies and try again." Even 1 Mhz raise gives the same error. And the problem is same with ForceWare and Omega drivers.<br />
<br />
Any ideas?</div>

</td>
</tr>
</table>
</div>Did you unlock the extra pipelines?
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #5
Yes I did. It runs smooth 12/6. 16/6 will cause only black screen. But I still want to get this overclocked again. I'll try to find the BIOS setting now.
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #6
<div style="margin:20px; margin-top:5px; ">
<div class="smallfont" style="margin-bottom:2px">Quote:</div>
<table cellpadding="6" cellspacing="0" border="0" width="99%">
<tr>
<td class="alt2" style="border:1px inset">

Well now you've gotta change the bios by unlocking it.

</td>
</tr>
</table>
</div>Oh you mean Nvidia BIOS? If you mean mobo's BIOS, I didn't anything interesting.
 

·
Registered
Joined
·
589 Posts
hey, I have experienced similar problems to overclocking my GPU, but it started the rage at the start! >.< The solution that I found was, using ATItool to help overclock, it doesnt create any errors, like those, plus it has a built in tester, to help test for artifacts. That being said heres the <a href="http://www.softpedia.com/get/Tweak/Video-Tweak/ATITool.shtml" target="_blank">link</a>
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #8
Does Atitool work for Nvidia cards? I doubt that but I can be wrong. TooFAST4YOU could you please specify which BIOS you meant? <img alt="" class="inlineimg" src="/images/smilies/thinking.gif" style="border:0px solid;" title="Thinking"><br>
I found nothing interesting from mobo BIOS.
 

·
Premium Member
Joined
·
7,245 Posts
Try something: First OC the card, and then unlock it. I had a friend with a [email protected] It could OC only if he did this before the unlocking part with rivatuner.
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #10
The thing is I don't know how to unlock the card, didn't have to do it with the previous mobo. And it's hard to OC the card before unlocking it because Rivatuner just doesn't let me to do it. Before I can OC it I have to use the Test-button.<br />
<br />
<img src="http://koti.mbnet.fi/qsz/kuvat/rivatuner.png" border="0" alt="" onload="NcodeImageResizer.createOn(this);" />
 

·
Old school
Joined
·
14,377 Posts
Have you tried using "Coolbits"?
 

·
Registered
Joined
·
226 Posts
im not positive on this but the memory on agp cannot be oc'd because agp is at its max, but the core u should be able 2, wich have u been trying to oc
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #13
<div style="margin:20px; margin-top:5px; ">
<div class="smallfont" style="margin-bottom:2px">Quote:</div>
<table cellpadding="6" cellspacing="0" border="0" width="99%">
<tr>
<td class="alt2" style="border:1px inset">

the memory on agp cannot be oc'd because agp is at its max

</td>
</tr>
</table>
</div>Sorry but I have to disagree.<br />
<br />
I added "Coolbits" to the register but it didn't help (yes I have rebooted). I just can't understand why my card won't overclock with the new mobo. Any ideas left?
 
1 - 13 of 13 Posts
Top