Overclock.net banner
1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
136 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I recently switched over to using 2 radeon hd 6850's. The cards run fine on their own but when run together in crossfire they underclock horribly. The main card underclocks to 100 MHz for GPU clock and the memory clock runs at 150 MHz. The second card runs at 300 MHz GPU clock and 300 MHz for the memory clock. Can anybody help me fix this issue "if it's not supposed to happen".
Thanks, yodazb
 

·
Software 'Engineer'
Joined
·
912 Posts
Are they sufficiently ventilated?
 

·
Registered
Joined
·
136 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Yes, I run the system in a cool environment. Right now the main card is running at 40 C and the second is at 39 C. Running them on their own they run at 31 C. They have plenty of breathing room. A PCI-E slot between the 2 cards. And there's a extra PCI fan on the top of the main card.
 

·
Registered
Joined
·
136 Posts
Discussion Starter · #4 ·
I just ran furmark to see if they were just underclocking for power saving/ less heat. That was the issue. Thanks anyway
biggrin.gif
 

·
Software 'Engineer'
Joined
·
912 Posts
Is your power supply delivering enough juices?
Put your RIG in your SIG to help us help you
 

·
Registered
Joined
·
136 Posts
Discussion Starter · #6 ·
As I previously stated, I found out what the issue was. The gpu's just underclock when they're idle, that's all. I just didn't realize that. But thanks for the help.
 

·
Software 'Engineer'
Joined
·
912 Posts
oh right. That's just the standard 2D clocks for those cards then
 
1 - 7 of 7 Posts
Top