Overclock.net banner

1 - 20 of 22 Posts

·
Registered
Joined
·
3,304 Posts
Discussion Starter #1
yeah that's what my computer tell me almost every night, sometimes 2 or 3 times a night, but it never stay more than 2 seconds. it's not the ISP, i called them (i kno,w they can say anything)<br><br><br>
the problem is probably the router. can it be because it can't handle my internet service (cable)? or is it because it is not properly configured?<br><br>
it's started a while ago, and i did not do anything to it, neither my roommates (they know dick about computers <img alt="" class="inlineimg" src="/images/smilies/smile.gif" style="border:0px solid;" title="Smile">)<br><br><br>
anyway, that's why i want to get a new router (see other <a href="http://www.overclock.net/networking-security/125951-buying-new-router-one.html" target="_blank">post</a>), to try and solve that problem
 

·
Premium Member
Joined
·
13,775 Posts
Start simple. Replace the RJ45 <img alt="" class="inlineimg" src="/images/smilies/wink.gif" style="border:0px solid;" title="Wink">
 

·
Registered
Joined
·
3,304 Posts
Discussion Starter #3
every computer on the network does it<br><br><br>
but i could try this changing the cable between the modem and the router
 

·
Premium Member
Joined
·
22,004 Posts
<div style="margin:20px; margin-top:5px; ">
<div class="smallfont" style="margin-bottom:2px">Quote:</div>
<table cellpadding="6" cellspacing="0" border="0" width="99%">
<tr>
<td class="alt2" style="border:1px inset">

<div>
Originally Posted by <strong>hermit</strong>

</div>
<div style="font-style:italic">any other idea??</div>

</td>
</tr>
</table>
</div>Try looking at the network traffic monitor in Task Manager and see if your traffic spikes or dips before disconnect. That could help you identify the problem. (Very good chance it's the router, though. Try installing a software firewall and going straight from the comp to the modem.)
 

·
Registered
Joined
·
3,304 Posts
Discussion Starter #6
so,i got this new router, the D-Link 4-Port Wireless G+ Gaming Router (DGL-4300), and it started doing .<br />
<br />
the big problem is that it's doing it all the time. it's pretty annoying when you play online<br />
<br />
anay idea. is it in the router settings
 

·
Premium Member
Joined
·
7,531 Posts
Replace the cable going from the modem to the router, that would affect all the computers.<br />
And if that doesnt work, reinstall drivers maybe?
 

·
Registered
Joined
·
3,304 Posts
Discussion Starter #9
<div style="margin:20px; margin-top:5px; ">
<div class="smallfont" style="margin-bottom:2px">Quote:</div>
<table cellpadding="6" cellspacing="0" border="0" width="99%">
<tr>
<td class="alt2" style="border:1px inset">

<div>
Originally Posted by <strong>Retrospekt</strong>
<a href="showthread.php?s=fb118d83aa0ea05832d812d721028acf&p=1438632#post1438632" rel="nofollow"><img class="inlineimg" src="http://static.overclock.net//img/forum/go_quote.gif" border="0" alt="View Post" /></a>
</div>
<div style="font-style:italic">Replace the cable going from the modem to the router, that would affect all the computers.<br />
And if that doesnt work, reinstall drivers maybe?</div>

</td>
</tr>
</table>
</div><br />
<br />
<br />
what drivers? i updated the firmware by the way
 

·
Premium Member
Joined
·
7,531 Posts
I meant firmware, sorry. Have you tried the cable coming from the modem to the router?
 

·
Registered
Joined
·
804 Posts
<div style="margin:20px;margin-top:5px;">
<div class="smallfont" style="margin-bottom:2px;">Quote:</div>
<table border="0" cellpadding="6" cellspacing="0" width="99%"><tr><td class="alt2" style="border:1px inset;">They know dick about computers.</td>
</tr></table></div>
LMAO.
 

·
Registered
Joined
·
409 Posts
my computer used to that... changed the mobo and it stopped<br />
not by choice... OCing run gone bad when the cpu fan stopped and i didnt notice with all the other fans running...
 

·
Registered
Joined
·
1,323 Posts
My connection did the same thing till i updated the firmware.<br />
Also try restarting the router every 2-3 days, Keeps it fresh.<br />
Try one of these updates for it..<br />
<a href="http://support.dlink.com/products/view.asp?productid=DGL%2D4300" target="_blank">http://support.dlink.com/products/vi...tid=DGL%2D4300</a><br />
Good luck !
 

·
Registered
Joined
·
3,304 Posts
Discussion Starter #15
<div style="margin:20px; margin-top:5px; ">
<div class="smallfont" style="margin-bottom:2px">Quote:</div>
<table cellpadding="6" cellspacing="0" border="0" width="99%">
<tr>
<td class="alt2" style="border:1px inset">

<div>
Originally Posted by <strong>Ace_001</strong>
<a href="showthread.php?s=fb118d83aa0ea05832d812d721028acf&p=1438703#post1438703" rel="nofollow"><img class="inlineimg" src="http://static.overclock.net//img/forum/go_quote.gif" border="0" alt="View Post" /></a>
</div>
<div style="font-style:italic">my computer used to that... changed the mobo and it stopped<br />
not by choice... OCing run gone bad when the cpu fan stopped and i didnt notice with all the other fans running...</div>

</td>
</tr>
</table>
</div><br />
<br />
it's not the computer, every rig on the network do this at the same time
 

·
Banned
Joined
·
5,663 Posts
<div style="margin:20px; margin-top:5px; ">
<div class="smallfont" style="margin-bottom:2px">Quote:</div>
<table cellpadding="6" cellspacing="0" border="0" width="99%">
<tr>
<td class="alt2" style="border:1px inset">

<div>
Originally Posted by <strong>hermit</strong>
<a href="showthread.php?s=fb118d83aa0ea05832d812d721028acf&p=1438724#post1438724" rel="nofollow"><img class="inlineimg" src="http://static.overclock.net//img/forum/go_quote.gif" border="0" alt="View Post" /></a>
</div>
<div style="font-style:italic">it's not the computer, every rig on the network do this at the same time</div>

</td>
</tr>
</table>
</div>Same as mine. Lets revolt! and try and get it fixed.
 

·
Registered
Joined
·
1,323 Posts
<div style="margin:20px; margin-top:5px; ">
<div class="smallfont" style="margin-bottom:2px">Quote:</div>
<table cellpadding="6" cellspacing="0" border="0" width="99%">
<tr>
<td class="alt2" style="border:1px inset">

<div>
Originally Posted by <strong>DiagnosisDirt</strong>
<a href="showthread.php?s=fb118d83aa0ea05832d812d721028acf&p=1438705#post1438705" rel="nofollow"><img class="inlineimg" src="http://static.overclock.net//img/forum/go_quote.gif" border="0" alt="View Post" /></a>
</div>
<div style="font-style:italic">My connection did the same thing till i updated the firmware.<br />
Also try restarting the router every 2-3 days, Keeps it fresh.<br />
Try one of these updates for it..<br />
<a href="http://support.dlink.com/products/view.asp?productid=DGL%2D4300" target="_blank">http://support.dlink.com/products/vi...tid=DGL%2D4300</a><br />
Good luck !</div>

</td>
</tr>
</table>
</div>Also monitor this , check to see if you have abnormal packet loss.<br />
<a href="http://support.dlink.com/faq/view.asp?prod_id=1943&question=DGL-4100%20/%20DGL-4300" target="_blank">http://support.dlink.com/faq/view.as...20/%20DGL-4300</a>
 

·
Registered
Joined
·
65 Posts
<div style="margin:20px; margin-top:5px; ">
<div class="smallfont" style="margin-bottom:2px">Quote:</div>
<table cellpadding="6" cellspacing="0" border="0" width="99%">
<tr>
<td class="alt2" style="border:1px inset">

Replace the cable going from the modem to the router, that would affect all the computers

</td>
</tr>
</table>
</div>Actually, this is totally untrue, all machines would lose internet if it was that cable, but they would still recognize a network connection as long as they are still connected to a router. <br />
<br />
What's the setup on your network?
 

·
Registered
Joined
·
3,304 Posts
Discussion Starter #20
<div style="margin:20px; margin-top:5px; ">
<div class="smallfont" style="margin-bottom:2px">Quote:</div>
<table cellpadding="6" cellspacing="0" border="0" width="99%">
<tr>
<td class="alt2" style="border:1px inset">

<div>
Originally Posted by <strong>Cypher^64</strong>
<a href="showthread.php?s=fb118d83aa0ea05832d812d721028acf&p=1438918#post1438918" rel="nofollow"><img class="inlineimg" src="http://static.overclock.net//img/forum/go_quote.gif" border="0" alt="View Post" /></a>
</div>
<div style="font-style:italic">Actually, this is totally untrue, all machines would lose internet if it was that cable, but they would still recognize a network connection as long as they are still connected to a router. <br />
<br />
What's the setup on your network?</div>

</td>
</tr>
</table>
</div><br />
<br />
what do you mean setup?<br />
<br />
i have one MAC, 2 PCs plugged in, and a laptop using the wireless connection. but even when all of them are OFF, and only my rig is ON, the same message keep appearing every half hour, or so.<br />
<br />
the only change i made in the router configuration is choosing a password, and securing th wireless connection.<br />
<br />
this is getting really annoying, and my roommates are getting pissed.<br />
<br />
<br />
can i go back to an older firmware?
 
1 - 20 of 22 Posts
Top