Overclock.net banner
1 - 20 of 3528 Posts

·
Registered
Joined
·
855 Posts

·
Registered
Joined
·
855 Posts
Discussion Starter · #2 ·
Just got my Shimian with Tempered Glass (and I'm in love) it looks awesome, and no dust or dead pixels that I can see (I haven't done a test, just playing games and reading web pages don't notice anything)

I ordered 2 monitors, one for me and one for my buddy.

450

They came heavily well bubble wrapped

450

No damage to the inner monitor carton

450

This is the 27" compared to my present (now former) 24"

450

How the stand fits and looks (it is a bit wobbly, but does the job, not a fan though)

450

Notice my Skyrim 1920x1200 resolution wallpaper, it looks tiny in that 27" monitor, got to love the 2560x1440 resolution

450

I ordered this from "Dc_Samsungmall". I really wanted the Fed-ex delivery and the tempered glass.

http://www.ebay.com/itm/ACHIEVA-Shimian-QH270-IPSB-Quad-HD-2560x1440-16-9-D-Sub-Computer-Monitor-/190645588882?pt=Computer_Monitors&hash=item2c635cd392#ht_4039wt_1163

Enough posting, now for some gaming!!!
 

·
Registered
Joined
·
29 Posts
Just got my shimian but can't get anything to display. On a i5 2500k with a sapphire 6950 2gb... the screen goes "black" with the backlight on but doesn't do anything else. Windows seems to recognize the monitor, but nothing
frown.gif


Any suggestions?

Edit: same thing happening on roommates computer who also has a 6950 2gb...
 

·
Registered
Joined
·
855 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Try different cables maybe, though the one that came with the monitor worked for me (Dual-DVI).
 

·
Registered
Joined
·
29 Posts
Quote:
Originally Posted by adjas View Post

Try different cables maybe, though the one that came with the monitor worked for me (Dual-DVI).
Only have one dvi-d cable... tried every configuration of power up (computer first then monitor, monitor then computer, both at same time, ect ect
edit: cable displays fine to other monitors, running those at 1080p though, don't know if that would make a diff.
 

·
Registered
Joined
·
92 Posts
Quote:
Originally Posted by dabho View Post

Only have one dvi-d cable... tried every configuration of power up (computer first then monitor, monitor then computer, both at same time, ect ect
edit: cable displays fine to other monitors, running those at 1080p though, don't know if that would make a diff.
I also have a HD6950 2GB (Powercolor) and my screen arrived today but I wasn't at home to accept it. I will test it tomorrow and let you know if I encounter same problems. I can also test if the DP to dual link adapter works which could be an alternative.

Cheers
 

·
Registered
Joined
·
92 Posts
I'm a happy owner of an Achieva Shimian QH270 Display.
400

As you can see it didn't came bubble wrapped but the box was in good condition

400

400

The power adapter seems to be limited to 230V 50/60 Hz which in my case is not a problem.

400

There is not obvious back-light bleeding and I didn't saw any dead/stuck/bright pixels. (the bright line is a reflection
smile.gif
)

It worked out off the box with a Powercolor [email protected] graphic card. I also can see boot text and bios settings. I managed to hook up my set top box with a HDMI>DVI cable but PS3 doesn't work.
 

·
Registered
Joined
·
855 Posts
Discussion Starter · #9 ·
nice, did you get the monitor with or without the tempered glass?

How do you find the stand? ( it works, though wish it was adjustable, but no biggie)
 

·
Registered
Joined
·
43 Posts
Still loving mine. If I can land a job I'll be getting 2 more and a nice desk to set them up on. My current desk is a corner/hutch style and the screen really doesn't fit well at all.

So far so good though. I may be starving myself food wise after blowing so much while out of work, but my eyes are sooooo happy.
biggrin.gif
 

·
Registered
Joined
·
29 Posts
never did get my monitor working. Bought a new cable and the same thing is occurring. Tested on a 6950 2gb as well as a 560ti. ***. It just sits at a blank screen (backlight on). Computer recognizes monitor, but no dice.
 

·
Registered
Joined
·
82 Posts
Quote:
Originally Posted by dabho View Post

never did get my monitor working. Bought a new cable and the same thing is occurring. Tested on a 6950 2gb as well as a 560ti. ***. It just sits at a blank screen (backlight on). Computer recognizes monitor, but no dice.
Did you try to take it apart and re-seat the signal cable?

I've heard this happening to multiple people and that seems to be the fix.

At least that was the case with Catleaps, I believe it happened to someone's Achieva though.
 

·
Registered
Joined
·
92 Posts
Quote:
Originally Posted by dabho View Post

never did get my monitor working. Bought a new cable and the same thing is occurring. Tested on a 6950 2gb as well as a 560ti. ***. It just sits at a blank screen (backlight on). Computer recognizes monitor, but no dice.
Quote:
Originally Posted by jbuschdev View Post

Did you try to take it apart and re-seat the signal cable?
I've heard this happening to multiple people and that seems to be the fix.
At least that was the case with Catleaps, I believe it happened to someone's Achieva though.
I think you should try this and if it still doesn't work you should contact the seller.
 

·
Registered
Joined
·
29 Posts
Quote:
Originally Posted by jbuschdev View Post

Did you try to take it apart and re-seat the signal cable?
I've heard this happening to multiple people and that seems to be the fix.
At least that was the case with Catleaps, I believe it happened to someone's Achieva though.
Anyone know how to disassemble? I tried but not sure how to get it apart.
 

·
Registered
Joined
·
37 Posts
[H]ard forum member csshih did an input lag test on the model with the scaler, the Shimian IPSMS (link to original post).

And even when testing a non-native resolution, which often adds a few ms of lag to the score, he still pulled off a 16ms average = 1 frame of lag.

Quote:
Originally Posted by csshih
I feel like an idiot. I went and sat down for a formal test and averaged results.[/B]

Anyways: new test setup, I don't have another native 1440P monitor so the panel's scalar feature *IS* kicking in.

I'm comparing with Dell U2312HMs which supposedly have an astoundingly low 0.6ms of input lag.

Here are the results.
225
I am using SMTT V2.0.4.0

This is the fully featured 10bit "QH270-IPSMS" (supposedly, I need to get a firepro/stream or quadro for that testing) version of all the ebay models with AD board(scaler), OCR, DCR(though it was off for this test), and has hdmi, vga, and dual link dvi (which was used for this test).

From this I can say that the input lag is 17ms - worst case. Not bad achieva, not bad. I'm one step closer to importing a crate.
of course, I'll be sending this unit out to a few gamer friends to test. the colors are wonderful, but this is [H]!

C
Great results imho, way better than any so called "gaming TV" and still competitive with other PC monitors that don't have a scaler. Console users take note.
 

·
Registered
Joined
·
73 Posts
Quote:
Originally Posted by dabho View Post

Thanks. Tried again but still couldn't get it open. Thinking I might just try to send it back
frown.gif
They open. I had to open mine to fix the bezel bowing at the top, stuck a few pennies inside under it to fix it...

Not the best fix, I know, but it worked.

Are they supposed to open, though? No, I don't think so. I definitely broke something (there was a very loud POP when I got the top open), but I broke it to "fix" another problem, so no big deal. Still works fine.

I'd advise against anyone trying to disassemble these specific displays, though. I'm not so sure the bezel would go back together if it was completely disassembled. They're either glued or screwed together, not sure which.
 

·
Registered
Joined
·
82 Posts
I doubt they would design an LCD that couldn't be disassembled for repairs.

The most common is screws + little clips, and you use a pry tool of some sort to pop the clips/tabs . That's most likely the sound you heard, if you don't do it right they'll pop, sometimes break. But I could be wrong I don't have one of these in front of me
 
1 - 20 of 3528 Posts
Top