Overclock.net banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
537 Posts
Discussion Starter #1
I have heard of data corruption issues with the active armor firewall on NF4, but I had never encountered the problem myself, that is, until yesturday.<br />
<br />
Anyways, downloads keep getting corrupted, so I turned off the firewall and it worked fine again. So I reinstalled the firewall and all is well.<br />
<br />
Anyone with some insight on what is causing the problem (besides the obvious answer ActiveArmor)?<br />
<br />
BTW, I'm using NForce 6.86 drivers.<br />
<br />
Also, please, no need to bash ActiveArmor firewall more than necessary, it works well for me (most of the time) and I like it.
 

·
Registered
Joined
·
808 Posts
<div style="margin:20px; margin-top:5px; ">
<div class="smallfont" style="margin-bottom:2px">Quote:</div>
<table cellpadding="6" cellspacing="0" border="0" width="99%">
<tr>
<td class="alt2" style="border:1px inset">

<div>
Originally Posted by <strong>clacker</strong>

</div>
<div style="font-style:italic">I have heard of data corruption issues with the active armor firewall on NF4, but I had never encountered the problem myself, that is, until yesturday.<br />
<br />
Anyways, downloads keep getting corrupted, so I turned off the firewall and it worked fine again. So I reinstalled the firewall and all is well.<br />
<br />
Anyone with some insight on what is causing the problem (besides the obvious answer ActiveArmor)?<br />
<br />
BTW, I'm using NForce 6.86 drivers.<br />
<br />
Also, please, no need to bash ActiveArmor firewall more than necessary, it works well for me (most of the time) and I like it.</div>

</td>
</tr>
</table>
</div>It's kinda hard to get passed the "Obvious Answer." If everything works with it disabled, then that seems to be the only issue. Have you tried other firewalls, like Zone Alarm?
 

·
Premium Member
Joined
·
5,079 Posts
Just don't install the firewall. Its common knowledge that it causes all kinds of problems. I had not had a problem with until a few reformats ago, now I don't touch it at all.
 

·
Registered
Joined
·
808 Posts
Or you can just go on e-bay and get a cisco router. This can do all the filtering you would need, and it doesn't hog all of your resources. I got one for 30 bucks. Works great.
 

·
Registered
Joined
·
537 Posts
Discussion Starter #5
It works now after I reinstalled the nforce drivers...<br><br>
Could it be that the drivers somehow got corrupted? I just downloaded about 2GB of stuff and no corruption happened.<br><br>
6.86 is supposed to have fixed the data corruption issue... But i haven't connected to the net for about 6 weeks, so there were plenty of time for something to get messed up.<br><br>
BTW, a router is against the AUP at the place I'm using my computer <img alt="" class="inlineimg" src="/images/smilies/frown.gif" style="border:0px solid;" title="Frown"> and I really don't want too many of my precious cycles chewed up by the packet filter.<br><br>
Anyways, anyone with a suggestion for a better (free) firewall? I'm using comodo on my other box. Most of the free ones I tried were too limited.
 
1 - 5 of 5 Posts
Top