Overclock.net banner

1 - 12 of 12 Posts

·
Blessed to Serve
Joined
·
845 Posts
Discussion Starter #1
Hi all,
I have a 2ndary rig w an Asus Sabertooth 990FX board and FX 8150 chip on it. It won't boot and won't output to video. I have swapped video cards and slots. Still nothing. I have unplugged RAM as well. The LED's on the mobo illuminate and boot device led stays lit. I have unplugged all drives. I have reset BIOS using the CLR CMOS jumper and have also popped out the battery.

Arrrgh! I don't know what to do. Maybe it's hosed, eh?
 

·
Blessed to Serve
Joined
·
845 Posts
Discussion Starter #2
I will try power supply next.
 

·
Blessed to Serve
Joined
·
845 Posts
Discussion Starter #3
I switched the power supply out and had the same behavior.
frown.gif
 

·
Blessed to Serve
Joined
·
845 Posts
Discussion Starter #4
I think maybe this is where you come in, Overclock.net!
 

·
curmudgeon
Joined
·
5,930 Posts
Hi!

You say the boot device led is lit up? According to my Sabertooth manual that means that your hard drive has a problem. It might have died on you.
 

·
Blessed to Serve
Joined
·
845 Posts
Discussion Starter #6
I wouldn't thought that too, but I went ahead and put the SSD in another computer and it came online just fine...
 

·
curmudgeon
Joined
·
5,930 Posts
Have you tried plugging the ssd into another sata port? You can set the boot disk in the bios. Or maybe the sata cable is bad.

What does it say in device manager?
 

·
Blessed to Serve
Joined
·
845 Posts
Discussion Starter #8
Yeah I switched SATA ports and cables.
frown.gif
That LED still lights up and no video or BIOS splash screen ever comes up.
 

·
curmudgeon
Joined
·
5,930 Posts
Dunno. It is sounding like a dead board.
 

·
Blessed to Serve
Joined
·
845 Posts
Discussion Starter #10
Yeah that's what I'm thinking.
frown.gif

I wish it would at least display BIOS, but it just cycles through the LED's and gets to the boot device LED and stays there.
frown.gif
I have googled a bit and have come up with varying and scattered reports. I think I am bailing on this motherboard for now.
 

·
curmudgeon
Joined
·
5,930 Posts
You can't get into the bios at all? I had a hard drive fail and it still got that far. Usually with Sabertooth the sound goes out first, then the PCI slots or memory slots.

Well, you had a good run with it.
 

·
Blessed to Serve
Joined
·
845 Posts
Discussion Starter #12
yeah, what can ya do.
smile.gif
I for sure would've thought I would see BIOS even with all my drives sata cables unplugged from the mobo, but no, didn't get that far.
 
1 - 12 of 12 Posts
Top