Overclock.net banner
1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
60 Posts
Discussion Starter · #1 ·
My COM is the system Spec. at the signature

I've OCed it in to 2.4 GHz and pass the OCCT stability test
:cool

FSB: 240 MHz
LDT/FSB :x3
CPU/FSB:x10
DDR/FSB : 5/6

CPU VID control at 1.525
CPU VID Special Control at: Auto
-----> CPU voltage at BIOS when I start my PC is 1.54, when it run 100%, the voltage lead to 1.58 !!!!

Is that voltage setting safe for my CPU ??
PLease help me to find the suitable Voltage for my Comp ...thanks a lot
 

·
Premium Member
Joined
·
45,674 Posts
Take control of the Vid and Vid Special % for a more constant vcore!
Vid x Vid% for the voltage setting after start up!
Shoot for mid 1.5ish to start.
 

·
Registered
Joined
·
60 Posts
Discussion Starter · #4 ·
thanks for your advice..Duke .
but base on my OCed system...can you help me to set the voltage more constant ?? cause I'm dont know much about the CPU voltage !!

By the way..CPU need different voltage @ different status (idle or full load) right ?? so..constant voltage for CPU is safe ???
 

·
Premium Member
Joined
·
45,674 Posts
1. Disable Cool N Quiet.
2. With good enough cooling don't wory about the voltage relative to loads.
3. THe VID Control x VID Spec%
1.35x113%=1.525
Start there and watch the full load temp and keep below 50c
Work the VIDxVID% up from there.
 

·
Registered
Joined
·
60 Posts
Discussion Starter · #6 ·
thanks Duke !!!

I 've set THe VID Control x VID Spec%
1.35x113%=1.525 that work better than my old setting, my CPU still pass the OCCT test !!!


but..please explain me the reason why the VID Control x VID spec% :1.525 x Auto is DIFFERENT from 1.35 x113%=1.525 ??? In fact they both have same voltage 1.525
 
1 - 6 of 6 Posts
Top