Overclock.net banner

1 - 20 of 60 Posts

·
Premium Member
Joined
·
7,366 Posts
Discussion Starter #1
Post all your X1900GT overclocks here!! Also if you like you can also post pictures of what you use to cool this beast and overclocking progress. <img alt="" class="inlineimg" src="/images/smilies/smile.gif" style="border:0px solid;" title="Smile"><br><br>
I'll also keep a list of overclock rankings for both Rev.1 and Rev.2, and you'll only be added if you post a screenshot of your clocks on ATiTool along with a 30 minutes scan artifact scan so we know it's stable. <img alt="" class="inlineimg" src="/images/smilies/smile.gif" style="border:0px solid;" title="Smile"><br><br><div style="margin:20px;margin-top:5px;">
<div class="smallfont" style="margin-bottom:2px;">Quote:</div>
<table border="0" cellpadding="6" cellspacing="0" width="99%"><tr><td class="alt2" style="border:1px inset;">
<div>Originally Posted by <strong>X1900GT Overclock Rankings</strong></div>
<div style="font-style:italic;">Rev.1:<br>
1a/2b. NuclearCrap @ 720/1320<br>
1b/2a. what? @ 702/1602<br><br>
Rev.2:<br>
1a/2b. TheWaxShop @ 578/1602<br>
2a/3b. !-!Shake!-! @ 574/1584<br>
3a/1b. noname @ 547/1674<br><br>
Note: Memory is displayed as effective. (a) is core record and (b) is memory record.</div>
</td>
</tr></table></div>
 

·
Premium Member
Joined
·
7,366 Posts
Discussion Starter #2
How far should I set my memory voltage at? Stock for memory is 2.086V and highest in ATiTool is 2.482V. Any ideas?
 

·
Premium Member
Joined
·
7,366 Posts
Discussion Starter #3
I guess I'll start off. <img alt="" class="inlineimg" src="/images/smilies/smile.gif" style="border:0px solid;" title="Smile"><br><br><img alt="" src="http://www.overclock.net/attachment.php?attachmentid=33114&stc=1&d=1160637044" style="border:0px solid;"><br><br><img alt="" src="http://www.overclock.net/attachment.php?attachmentid=33115&stc=1&d=1160637044" style="border:0px solid;"><br><a href="http://assets.overclock.net.s3.amazonaws.com/0/08/08e3ea0c_vbattach33114.jpeg"><img alt="LL" src="http://cdn.overclock.net/0/08/525x525px-LL-08e3ea0c_vbattach33114.jpeg" style="width:525px;height:300px;"></a><br><a href="http://assets.overclock.net.s3.amazonaws.com/7/74/743790b0_vbattach33115.jpeg"><img alt="LL" src="http://cdn.overclock.net/7/74/525x525px-LL-743790b0_vbattach33115.jpeg" style="width:315px;height:402px;"></a>
 

·
Registered
Joined
·
3,308 Posts
I'm getting mine soon so I will post then <img alt="" class="inlineimg" src="/images/smilies/smile.gif" style="border:0px solid;" title="Smile">
 

·
Banned
Joined
·
5,844 Posts
HIS rev.2<br>
577/1600<br><br><img alt="" src="http://rigshowcase.com/img/281aOTVr/7051.jpg" style="border:0px solid;">
 

·
Registered
Joined
·
1,812 Posts
675/1902 1.445 core voltage, with a 2.086 on the mem... m I doing something wrong here?
 

·
Registered
Joined
·
1,812 Posts
ahhh, nvrmnd, wasn't stable after testing for artifacts. Only pulled 675/775... 3dmark score came to a nice 6457 though. Have you guys had good scores with these cards, I'm new to ATI's...
 

·
Registered
Joined
·
1,812 Posts
Ahhhhh!!! too many artifacts!!! Went from 6400 to 6050 with these damn new drivers. What drivers are best for you nuclear?
 

·
Registered
Joined
·
45 Posts
#NuclearCrap<br>
I have finally tracked down that version of ATITOOL in the hope of being able to chance my voltages without modding my x1900GT. I installed it but i cant find it anywhere? Plzz help me.. I wanna overclock my GFX to inffinity <img alt="" class="inlineimg" src="/images/smilies/biggrin.gif" style="border:0px solid;" title="Big Grin"><br><br><br>
Shake
 

·
Premium Member
Joined
·
7,366 Posts
Discussion Starter #10
<div style="margin:20px;margin-top:5px;">
<div class="smallfont" style="margin-bottom:2px;">Quote:</div>
<table border="0" cellpadding="6" cellspacing="0" width="99%"><tr><td class="alt2" style="border:1px inset;">
<div>Originally Posted by <strong>!-!Shake!-!</strong> <a href="showthread.php?s=f0ff622456a527c34b14aeab359ee59d&p=1611379#post1611379"><img alt="View Post" class="inlineimg" src="http://static.overclock.net//img/forum/go_quote.gif" style="border:0px solid;"></a></div>
<div style="font-style:italic;">#NuclearCrap<br>
I have finally tracked down that version of ATITOOL in the hope of being able to chance my voltages without modding my x1900GT. I installed it but i cant find it anywhere? Plzz help me.. I wanna overclock my GFX to inffinity <img alt="" class="inlineimg" src="/images/smilies/biggrin.gif" style="border:0px solid;" title="Big Grin"><br><br><br>
Shake</div>
</td>
</tr></table></div>
The voltage setting is dependent on the hardware itself, where you can only change voltage through software if you have the older Rev.1 X1900GT which has a cooler that looks like this:<br><br><img alt="" src="http://images10.newegg.com/NeweggImage/productimage/14-131-428-01.JPG" style="border:0px solid;"><br><br>
Rev.2 X1900GT's need to be hard-modded and they look like this:<br><br><img alt="" src="http://images10.newegg.com/NeweggImage/productimage/14-102-022-12.JPG" style="border:0px solid;"><br><br>
Find out which one you have first, and if you do have the Rev.1, just click the "Settings" button in ATiTool and choose "Voltage Settings" or whatever it's called. <img alt="" class="inlineimg" src="/images/smilies/smile.gif" style="border:0px solid;" title="Smile">
 

·
Registered
Joined
·
45 Posts
Damn... My is rev2. Man i hate that they just go ahead and make another produkt and stil call it a X1900GT... Lucky my runs 580Mhz and 700mhz with that standard cooler. Man i hoped for a serious overclock but no. Hmm i think ill put a vf900CU on it and see what i cant get out of it. Isnt that the best cooler after water?<br><br><br>
Shake
 

·
Registered
Joined
·
1,029 Posts
Nah the Sytrin/Masscool ku cooling is better, so is Thermalright's New VGA cooler HR-01.<br><br>
I got my 1900gt running 700/800 when I game and temps don't go above 60C after hours. Could go further but I don't feel i need to OC it anymore nor do i want to take the time to.<br><br>
Also if you are OC'ing ur 1900gt, put a 80mm or anything u want over the voltage regulators. I strapped on a quiet 80mm using zip ties too cool them, helped alot.
 

·
Registered
Joined
·
376 Posts
Sapphire Rev.2 @ 573/774. Does hard mod really work? I haven't heard of that much people succeeded after doing the mods...
 

·
Registered
Joined
·
45 Posts
I have decided to put a Danger Den Acetal 4 GPU waterblock on it.. I have watercooling on my [email protected] so its not that hard to install.. And then ill put a 120mm on each side of the card.. That should do it, right? <img alt="" class="inlineimg" src="/images/smilies/smile.gif" style="border:0px solid;" title="Smile"> I allready have a 120mm on the backsie of the card because of the texture units where running at 50C and thats not good.. But now with the litte 120mm they are running at a nice 30C... Man i hope to reach atleast 600mhz on the core.<br>
Btw is it good to have them little zalman alu files on the ram? Some says it has the uppersite effect and heat up the ram insteed of cooling it?<br><br><br>
Shake
 

·
Banned
Joined
·
2,241 Posts
<img alt="" src="http://image.ebuyer.com/UK/P0110809_C0000048_P0000000.jpg" style="border:0px solid;"><br>
Is this Rev1 or Rev2? It's the card i'm getting my friend to buy.. It looks like Rev1 to me.
 

·
Registered
Joined
·
1,812 Posts
can't tell, deppends on brand... Not oo familiar with Sapphire cards. Free bump.
 

·
Premium Member
Joined
·
19,078 Posts
Revision 2 has different voltage regulators. The X1900XT/XTX and rev1 GT have 5 to 7 small regulators under that long thin heatsink and they get very very hot. (mine get hotter than the GPU). The second rev only has 3 of those regulators and a better heatsink.
 

·
Registered
Joined
·
45 Posts
Can anybody post a picture of them 3 regulators on the rev2 sapphire card? As i´ve written i am going to put a waterblock on the card, and it sounds like i better put a little zalman ram heatsink on the regulators <img alt="" class="inlineimg" src="/images/smilies/smile.gif" style="border:0px solid;" title="Smile"><br><br>
Dos it improve overclocke and the health of the card to put the small zalman ramcoolers on the ram?<br><br><br>
Shake
 

·
Registered
Joined
·
45 Posts
Is it okay to:<br><br>
BUMP?
 
1 - 20 of 60 Posts
Top