Overclock.net banner

1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
371 Posts
Discussion Starter #1
Sometimes when i reboot it stops on the Windows XP screen and the little blue bars just stop. All i have to do is hit the restart button and then select last known good configuration and it boots up fine, but why does it do that?
 

·
Registered
Joined
·
1,825 Posts
First off, do you have your ram OCed?
 

·
Premium Member
Joined
·
17,110 Posts
I'd say probably a driver, or some program on your startup..<br />
<br />
You could try doing a "msconfig" and removing them and see if it fixes it, if it doesn't I'd reformat..but thats just me.<br />
<br />
I always reformat because its easier to reformat than to try to find the problem IMHO.. I don't have much data though.
 

·
Registered
Joined
·
371 Posts
Discussion Starter #4
Yes my ram is oc'ed but not a whole lot.
 

·
Registered
Joined
·
807 Posts
It's probably cuz ur oc isnt 100% stable. Have you run prime95 to ensure stability?
 

·
Registered
Joined
·
1,825 Posts
If it was a driver, wouldn't it happen all the time?<br />
<br />
and a reformat would work. It works like a charm <img src="/images/smilies/biggrin.gif" border="0" alt="" title="Big Grin" class="inlineimg" />. Just keep everything you need on a different hard drive.
 

·
Registered
Joined
·
371 Posts
Discussion Starter #7
Yup it ran for a little over 12hours and passed with no errors or warning.
 

·
Registered
Joined
·
807 Posts
Does you comp do it when it is not overclocked? If it still does it when it is not overclocked, then I would probably reformat if it is not too much trouble. If it's not your overclock that is causing it then there is no telling what it could be.
 
1 - 8 of 8 Posts
Top