Overclock.net banner

Can't Oc Like In Old Bios

512 Views 3 Replies 2 Participants Last post by  Benygh
Hello ...

its my systems configuration :

ASUS - P5K Deluxe
Intel - Q6600 B3
2GB of crucial Ballistix Tracer
asus - 8800GTX 'its not needed but i write"

when i was in my old bios ... i could OC my system by this Profile ...

Code:
Code:
JumperFree Configuration Settings
AI Overclocking: Manual
CPU Ratio Control: Manual
- Ratio CMOS Setting: 8
FSB Frequency: 400
PCI-E Frequency: 100
DRAM Frequency: DDR2-1067
DRAM Timing Control: Manual
CAS# Latency: 5
RAS# to CAS# Delay: 5
RAS# Precharge: 5
RAS# Activate to Precharge: 15
TWR: AUTO
TRFC: AUTO
TWTR: AUTO
TRRD: AUTO
TRTP: AUTO
DRAM Static Read Control: Disabled

Transaction Booster: AUTO
Clock Over-Charging Mode: AUTO

CPU Spread Spectrum: Disabled
PCIE Spread Spectrum: Disabled

CPU Voltage: 1.43750v (1.4240v idle / 1.4160v load)
CPU Voltage Reference: AUTO
CPU Voltage Damper: Enabled
CPU PLL Voltage: 1.50v
DRAM Voltage: 2.15
FSB Termination Voltage: 1.30v
North Bridge Voltage: 1.40v
North Bridge Voltage Reference: AUTO
South Bridge Voltage: AUTO

Advance CPU Settings
CPU Ratio Control: Manual
- Ratio CMOS Setting: 8
C1E Suppport: Disabled
Max CPUID Value Limit: Disabled
Vanderpool Technology: Disabled
CPU TM Function: Disabled
Execute Disable Bit: Disabled
PECI: Enabled

USB Configuration
USB Functions: Enabled
Legacy USB Support: Disabled (need to enable it to detect USB flash drives
but when i upgraded i couldnt just hear the first Beep Of System ... i waited for another bios version that would come in 2009 ... i used that .. and i couldnt hear Beep too ...
i just OC d My rams on 1066 ...
whe i look into nes bios i see new features that i hadnt before in my old bioses ...

but when i did some changes i could get my first Beep ... but now i cant pass through windows and i get and BIOS Failour at second step of booting ... its my new profile ... how can i change these profile to get my systems working ?
P.S : in first step i couldnt get my systems first beep but after using second profile that i wrote down here i could get my first Beep but now i cant get second one through windows ...
interesting thing that i saw in my failures was this :
i sat multi piler at 8 and FSB on 400 that makes ferquency 3200 but in second step it was 3.6 ... and i think its a bios bug ... and i have to report ...
thanks ...

Code:
Code:
CPU Ratio Setting : 8
  FSB Strap To North Bridge : Auto
  FSB Ferquency : 400
  PCIE Ferquency : 100
  DRAM Ferquency : 1066
  DRAM Command Rate : [2N]
  DRAM Timing Control : Manual
                  CAS# Latency : 5
                  RAS# To CAS# Delay : 5
                  RAS# Pre Time : 5
                  RAS# ACT Time : 15
  RAS# TO RAS# Delay : Auto
  REF Cycle Time : Auto
  Write Recovery Time : Auto
  Write To Read Delay : Auto
  Read To PRE Time : Auto
  DRAM Static Read Time Control : Disabled
                  Transaction Booster : Auto
  CPU Voltage : 1.4375V
  CPU PLL Voltage : 1.50V
  FSB Termination Voltage : 1.30
  DRAM Voltage : 2.15
  NB Voltage : 1.40
  SB Voltage : Auto
  Clock Over-Charging Voltage : Auto
  Load Line Calibration : Auto
  CPU GTL Voltage Reference : Auto
  NB GTL Voltage Reference : Auto
  CPU Spread Spectrum : Disable
  PCIE Spread Spectrum : Disable
  CPU Clock Skew : Auto
  NB Clock Skew : Auto
See less See more
1 - 4 of 4 Posts
multiplier should be at 9. for my personal overclock to 3.0ghz on my q6600 my multiplyer is set at 9 (the highest) with the fsb at 1333.

set FSB to 1333
disable Speed-step and C1E
set NB to 1.4V
Set RAM timings to 4-4-4-12 and change speed to 800mhz
set ram voltage to whatever your manufacturer recommends (example. 2.1V, it may be different depending on what ram you have)
oh ... but i want my Rams On 1066 ... what can i do ?!
these are disabled as you see in there ...
Quote:


Originally Posted by Greensystemsgo
View Post

multiplier should be at 9. for my personal overclock to 3.0ghz on my q6600 my multiplyer is set at 9 (the highest) with the fsb at 1333.

set FSB to 1333
disable Speed-step and C1E
set NB to 1.4V
Set RAM timings to 4-4-4-12 and change speed to 800mhz
set ram voltage to whatever your manufacturer recommends (example. 2.1V, it may be different depending on what ram you have)

couldnt get pass from second step ... whit your Spec ... my friend ...
See less See more
1 - 4 of 4 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top