Overclock.net banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
45 Posts
Discussion Starter #1
Hello, I'm hoping some of you coud help me as I'm pulling my hsir out atm. 6 months ago I upgraed my rig and it looked like this

Amd Phenom x4 965
12GB DDR3 RAM
HD 6970 2GB
Antec truepower 750w psu

4 months ago My antec psu became faulty no idea why but just stopped working. I had to put in my old generic psu and my old 8600gt gpu that I was runnign before my upgrades. I put the HD 6970 in an anti-static bag and left it for 2 months because I couldn't afford a new PSU. Today my new PSU arrived a Xenta 900w 80+ bronze I know Xenta isn't a big brand name but their a genuine company and it was 80+ so I went for it. I wiped the 8600gt drivers and went ahead and out my HD 6970 in. The computer beeps, keyboard lighs flash and all fans spin up. Also my monitor doesn't allow you to select DVI when the computer is turned off. When my I power on my computer my monitor goes to the dvi source but then says no signal. The fans are still spinning but it just won't boot, I press the power button again to see if it will shut down but it does't so I have to hold the button in. After that i put my old 8600gt back in with the new psu and all works fine and boots up. I've cleared my CMOS but still the HD 6970 won't boot. Any ideas? Could the HD 6970 just die from sitting in an anti-static bag?
 

·
Registered
Joined
·
1,703 Posts
It's possible the bad psu took out the video card. I would try it in another computer to be 100% sure though. Being as the other card works fine, it doesn't look good.

Mind if I ask what model the Antec PSU was? I've had extremely good experiences with their earthwatts series, so long as they aren't ran at maximum capacity.

If that 6970 does turn up bad, I would at least attempt to flash the bios (if you can find the right one 100%) before tossing it. Any warranty on it?
 

·
Registered
Joined
·
45 Posts
Discussion Starter #5
Yeah I plugged in the power connectors and the PSU started turning itself off but the graphics card carried on working but I removed the psu before it could damage anything
 
1 - 5 of 5 Posts
Top