Overclock.net banner

1 - 20 of 31 Posts

·
Registered
Joined
·
1,323 Posts
Discussion Starter #1
Ive recently updated my system from a (Amd 3700+ , 2gig ddr , 6600gt) to my (c2d e6420 , 2 gig ddr2, 7800GTX) And now im seeing worse frame rates then before. Ive updated to 6.14.10.9371.I also have bigval's config file ! A week ago Steam was saying I had the wrong drivers but it only popped up once and I haven't seen the pop up since.
Whats going on....
 

·
Registered
Joined
·
101 Posts
make sure you have all of the drivers for your video card and your updates from microsoft. Also make sure you have the latest directx. Take the video stress test on css and see what it says.
 

·
I might have tacos tonite
Joined
·
22,339 Posts
Is CSS the only game you've tried? Did you not reinstall windows after that upgrade? Although windows shouldn't run switching from AMD to intel lol so that shouldn't be it.
 

·
Registered
Joined
·
101 Posts
You might wanna try restarting your computer. Ive had low fps problems before and just a restart fixes it.
 

·
Science
Joined
·
3,485 Posts
I say fresh install of windows. Or maybe Try the stress test as stated before and see what that gets. And the server you where in how many people were playing cause if your in a server of 42+ you get no frames.
 

·
Registered
Joined
·
1,323 Posts
Discussion Starter #6
This is on a totally new computer , its the one in my sig, Its a new install of Xp Pro X64 , I get like 80-90 fps in BF2 and Ive restarted my comp like ten times since the final build of it. Gonx suggested I use the old and reliable 84.56 Nvidia Drivers.....
 

·
Science
Joined
·
3,485 Posts
how many people where on the server? every system will choke to a certain degree if there are mass amounts of players
 

·
I might have tacos tonite
Joined
·
22,339 Posts
Quote:


Originally Posted by BLKKROW
View Post

how many people where on the server? every system will choke to a certain degree if there are mass amounts of players

Not to 9fps on his system. He should never see those FPS, even on a 60man server thats all throwing flashes, smokes, and nades constantly.
 

·
I might have tacos tonite
Joined
·
22,339 Posts
16fps is still too low for your setup. Is your AA at maximum? Everything should look fine at 2x or 4x, sometimes AA gets bugged at max. Also make sure no settings are differant then the ones set in your nvidia control panel.
 

·
Registered
Joined
·
1,323 Posts
Discussion Starter #14
Quote:


Originally Posted by Crazy9000
View Post

16fps is still too low for your setup. Is your AA at maximum? Everything should look fine at 2x or 4x, sometimes AA gets bugged at max. Also make sure no settings are differant then the ones set in your nvidia control panel.

Ive been playing with all the settings , Its set to application controlled in the control panel...
 

·
Registered
Joined
·
1,754 Posts
create an autoexec.cfg, save it in your /cfg/ folder located in the /cstrike/ folder. Put these cvars in that .cfg file:

fps_max 0
rate 30000
cl_updaterate 101
cl_cmdrate 101

r_3dnow 1
r_mmx 1
r_sse 1
r_sse2 1

and make sure v-sync is turned OFF
 

·
Registered
Joined
·
1,323 Posts
Discussion Starter #17
Quote:


Originally Posted by burrbit
View Post

create an autoexec.cfg, save it in your /cfg/ folder located in the /cstrike/ folder. Put these cvars in that .cfg file:

fps_max 0
rate 30000
cl_updaterate 101
cl_cmdrate 101

r_3dnow 1
r_mmx 1
r_sse 1
r_sse2 1

and make sure v-sync is turned OFF

Im using bigvals cfg file

// Overclock.net - bigvaL
// CSS Config
// Boosts FPS and Shot Registration

// Shot Registration

rate "30000"
cl_cmdrate "101"
cl_updaterate "101"

// FPS Boosting

cl_forcepreload "1"
cl_phys_props_max "0"
fps_max "0"
mat_wateroverlaysize "16"
mat_hdr_enabled "0"
r_3dsky "0"
r_cheapwaterend "1"
r_cheapwaterstart "1"
r_shadows "1"
r_teeth "0"
r_waterforceexpensive "0"
r_eyeshift_z "0"
r_eyeshift_y "0"
r_eyeshift_x "0"
r_eyemove "0"
r_eyegloss "0"
rope_averagelight "0"
rope_wind_dist "0"

// CPU Instruction Set Usage

r_mmx "1"
r_sse "1"
r_sse2 "1"
//r_3dnow "1" Enable if using AMD

// Show Blood Better (You can see hits easier)

violence_ablood "1"
violence_agibs "1"
violence_hblood "1"
violence_hgibs "1"

// CrossHair Settings (See it better etc)

cl_crosshairusealpha "1"
cl_crosshairalpha "999"
cl_dynamiccrosshair "0"
cl_crosshairscale "2000"
cl_crosshaircolor "4"

// Misc Settings

cl_downloadfilter "nosounds"
cl_autowepswitch "0"
cl_autohelp "0"
jpeg_quality "100"
mat_monitorgamma "1.6"
budget_show_history "0"
net_graph "3"
sv_voicecodec "vaudio_speex"

echo "Overclock.net - bigvaL's Autoexec Loaded"
 

·
Registered
Joined
·
1,323 Posts
Discussion Starter #18
Even with every setting turned to low or off im getting 10-15 fps , I wonder if its running in 64 bit mode or if its being emulated with software , It could explain why this is the only game that suffers , BF2 and Dirt both play great on high- medium settings.
 

·
Registered
Joined
·
98 Posts
It's and Update issue
According to my server provider there quite A lot of bugs that have come with CS:S newest update . not compatible with some Linux servers if you have noticed the game getting very laggy with a low ping that due to this update (or a rubbish server)iv heard quite a lot of complains about FPS drops, as of far there been no fixes or solutions by my knowledge
my PC spec is (see my Signature) I average at 80-90 fps but lately iv been getting big drops to 30 and less fps like my graphics cards is getting choke I just hope they fix it next up date if i come buy a solution il let u know
this is my config if u want to try it

//woop kia\\\\

//Other
// ---------------

fps_max "0"
cl_crosshairscale "2100"
cl_restrict_server_commands "0"
sv_unlag "1"
cl_smooth "1"
cl_smoothtime "0.01"
net_maxfragments "500"
//def 1280
cl_radartype "1"
cl_radaralpha "250"
cl_autohelp "0"
cl_c4progressbar "1"
cl_righthand "1"
cl_showfps "0"
cl_showtextmsg "1"
cl_locationalpha "150"

// World Physics
// ------------------------
r_3dsky "0
r_dynamic "0"
r_3dnow "1"
r_mmx "1"
r_sse "1"
r_sse2 "1"
r_avglight "0"
r_lightaverage "0"
r_lightinterp "0"
r_occlusion "0"
r_shadowmaxrendered "1"
r_shadowrendertotexture "1"
r_worldlightmin "0"
r_worldlights "0"
r_flex "0"
r_drawskybox "0"
fog_enable "0"
fog_enableskybox "0"

// Ragdoll effects
// -------------------------

cl_wpn_sway_scale "0"
cl_phys_props_enable "1"
cl_phys_props_max "0"
cl_ragdoll_physics_enable "1" //enable/disable ragdoll physics
cl_ragdoll_collide "1"

// Graphics
// -------------------------
cl_lagcompensation "1"
cl_forcepreload "1"

// Model Texture
// --------------------------
r_eyeshift_z "0"
r_eyeshift_y "0"
r_eyeshift_x "0"
r_eyemove "0"
r_eyegloss "0"
r_teeth "0"

echo "KIA_PETE's Config | www.X-RGaming.com For clan Details"
 

·
Registered
Joined
·
98 Posts
PS turn net_graph 3 and any other thing u might have ul play better with out them i find them far to destracting ul pay more attetion to what u are doing well i did any ways
 
1 - 20 of 31 Posts
Top