Overclock.net banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #1
Hello, I have a GeforceFX5200 8X agp installed on my machine, I have the latest forceware drivers for the card, and XP Pro with all the latest updates, when I check the AGP settings under the nvidia control panel, I'm showing max agp at 8x for everything except the OS which is showing 2x, agp version is 3.0 for all, does anyone know of 2x is correct agp rate for the OS, I somehow doubt it, thanks.
 

·
Premium Member
Joined
·
3,072 Posts
Quote:


Originally Posted by Tau

Hello, I have a GeforceFX5200 8X agp installed on my machine, I have the latest forceware drivers for the card, and XP Pro with all the latest updates, when I check the AGP settings under the nvidia control panel, I'm showing max agp at 8x for everything except the OS which is showing 2x, agp version is 3.0 for all, does anyone know of 2x is correct agp rate for the OS, I somehow doubt it, thanks.

What's the maximum AGP speed of your motherboard? Is it 8x? If it is, check what speed is set in your bios and adjust accordingly.
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #3
My Motherboard's AGP slot is 8X AGP, and it's set at 8x in the bios, the forceware program even recognizes it at 8x but it says the max AGP rate for my OS is 2x.
 

·
Premium Member
Joined
·
3,072 Posts
Quote:


Originally Posted by Tau

My Motherboard's AGP slot is 8X AGP, and it's set at 8x in the bios, the forceware program even recognizes it at 8x but it says the max AGP rate for my OS is 2x.

If all your speeds and performance are okay I wouldn't worry about it.
Don't know why the OS is being picked up as 2x, probably just a software error.
 
1 - 4 of 4 Posts
Top