Overclock.net banner
1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
265 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I got some probs with the overclocking. again...

My cpu can by overclocked to 2.4GHz with no probs. When tested without overclocking ram.
My RAM can run pc3700 also with no probs. Without overclocking my cpu.

But if i combined the 2 i cant even get to 2.3GHz.

Setup:
-AMD 64 3000+
-Zalman CNPS 9500
-standard zalman cooling paste
-OCZ 520W modstream
-corsair twinx 2x512MB dual DDR pc3200
-ASUS A8V-Deluxe ( yeah i know VIA K8T800 pro bios ... )

I also use clockgen to test the settings.
Prime to check mem and cpu @ load.
CPU-Z and speedfan to check temps and all other stuff.

I know the Vcore is stable. I tried the 2.4GHz settings and temp didnt crose 48°C

Any1 Got any idea's why this happens ? solutions are also welcome ;-)
And no not a new mobo. Dont got the money for the moment ... and got agp
btw AGP and PCI are locked on there normal speed
 

·
Banned
Joined
·
1,131 Posts
did ya remember to take down the multiplier to 166 and HTT to 4 or whatever, just dont get it over 1000 when multiplying the HTT to the FSB

as for the divider, im no ram smartie, but try testing with 166
 

·
Registered
Joined
·
265 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Quote:


Originally Posted by jrabb1920

Also you might want to invest in a better cooler, what is the vcore at.

omg bought this one today and its a good one
only thing i made wanne do is put an heavier cooler itself


Quote:


Originally Posted by timmay7

did ya remember to take down the multiplier to 166 and HTT to 4 or whatever, just dont get it over 1000 when multiplying the HTT to the FSB

as for the divider, im no ram smartie, but try testing with 166

yeah its down to 600MHz or 3. and mem mult is on 166/333

OK after some testing options in bios i found something that kept me back a bith. The command 2T was on auto. Guess that he put it on enabled because i changed it to disabled and it ran more stable.

Now running @ 2.3GHz stable.
Ram is running @ pc 3700 with a latency of 45.1ns !!! :d

read pref is +-6231MB/s
write pref is +-2262MB/s

Benched in Everest home.
 

·
Registered
Joined
·
265 Posts
Discussion Starter · #5 ·
new update :d

Found the last setting that was wrong.

Now i am running at 2.5GHz
memory is @ 250MHz ( pc3200 @ pc4000 )

Can't get tot 2.6GHz with current ram.
But got an extreem nice lantancy of 41.8ns

Cpu temp @full load = 48°C
@idle = 36°C

Think it is nice results for this setup.
Comments are welcome
 

·
Registered
Joined
·
1,218 Posts
Quote:


Originally Posted by Moony

Can't get tot 2.6GHz with current ram.

your ram has nothing to do with the capabilities of your cpu....just use a divider.
Congrats on getting it working at quicker speeds...
If you want something to do, test each component individually for it's maximum overclock...pretty easy..then you will know what settings to use and what dividers.
 
1 - 6 of 6 Posts
Top