Overclock.net banner

Hooray for first OC!

659 16
Well, I decided I wanted to get some more life out of my 2.5 GHz Celeron (Northwood core) before I dumped it for an Athlon 64 3700+ Sandy, and decided to OC it. I've got it at 2.75 GHz, with a 110MHz FSB and a 25x Multiplier (!). I think I'm gonna up the FSB to 120, giving me 3 GHz flat, and see if it's stable... I know it's not anything major, but it did raise my 3DMark03 score by 270 marks.
I'll post CPUZ verification in a little bit, gotta get the internet working on it again... I'm on the laptop right now.
1 - 9 of 9 Posts

· Premium Member
Joined
·
19,149 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Yeah, I saw my FBS and thought it was really low for 2.5GHz...

It's at 2.85 (115 x 25) currently, crunching some numbers to check for stability.

Internet's still not working.
 

· Premium Member
Joined
·
19,149 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Darn. Windows wouldn't load at 3 GHz (120 x 25), so I lowered the FSB to 117, but still no luck. Brought it back to 115 x 25, Working all right. My BIOS has crap for options, so it looks like I'm stuck here.
 

· Premium Member
Joined
·
19,149 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Yeah, it's OC'd. Stock is 500/900.
 

· Premium Member
Joined
·
19,149 Posts
Discussion Starter · #8 ·
Sorry about double posting (again
), but I ran 3DMark03 last night right before going to bed, and got a 7849 with my CPU at 2.875 and my 6600GT at 575/1.15. That killed my previous score (7542) by more than 300!


I also ran through the Prime95 Benchmarks, but I don't really know what all the scores mean, so...
 

· Premium Member
Joined
·
19,149 Posts
Discussion Starter · #10 ·
Alright... I ran it for about 3 hours, but my temps worried me (56* C) So I shut it off.
 

· Premium Member
Joined
·
19,149 Posts
Discussion Starter · #12 ·
It's a Northwood, not Prescott... and I already have CPU-z. Stepping is 9, apparently.
 

· Premium Member
Joined
·
19,149 Posts
Discussion Starter · #14 ·
Nope. Only option I could find was my FSB.
 

· Premium Member
Joined
·
19,149 Posts
Discussion Starter · #16 ·
Alright, sorry to keep dragging this topic up, but I ran Prime95's Torture Test from 6 PM last night to 6:45 this morning. Everything looked alright. Oddly, though, temps never got above 51* C... even though I've got a slightly higher OC than I did when I got 56* after just a few hours. Anyone know why this is? My case is open, so I guess its possible that the colder night air affected it... oh well. It's at 27* now, according to SpeedFan, with just it and FireFox open.
 
1 - 9 of 9 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top