Overclock.net banner

1 - 20 of 51 Posts

·
Registered
Joined
·
340 Posts
Discussion Starter #1
Hey,

I'm having some problem with my computer.
My temps are quite hot, did I do something wrong?
My specs are:
I7 920 D0
Asus P6T Deluxe
Corsair 3x2 GB dominator 1600mhz
2x XFX 5770
OCZ 600W

I have watercooled the CPU, 2 Mosfets, NB/SB
I have a XPSC 240RX Radiator with Yate Loot fans and Laing DDC1 MPC350 pump with EK plexi top.

Currently I'm running my CPU on 4000 ghz at 1.30 vcore (HT off)
Temps go to about 68 `C stressed
Does anyone have any suggestions on how to improve my temps?

Thanks in advance for replies.
 

·
I'm NOT new to Overclock
Joined
·
11,139 Posts
Well,

You've cooled quite a lot, what is your loop setup?

68c at 4Ghz isn't bad when being stressed. I would say that's quite reasonable. What are you OC settings? 21x180 or something? Can you drop your Vcore at all?

Comps
 

·
Premium Member
Joined
·
6,988 Posts
What CPU block are you using?
 

·
Registered
Joined
·
315 Posts
Wow I run at Air and my Temps only go to 50
Defenately, something is wrong there
Lower your Vcore maybe
 

·
Registered
Joined
·
347 Posts
Quote:


Originally Posted by Bwaaaa
View Post

Wow I run at Air and my Temps only go to 50
Defenately, something is wrong there
Lower your Vcore maybe

LOL, you must know something the whole wc'ing community doesn't. Your claimed temp on air with that oc is well below wc'ing temps.

Please tell us your secret.
 

·
Registered
Joined
·
315 Posts
Quote:


Originally Posted by Sider
View Post

LOL, you must know something the whole wc'ing community doesn't. Your claimed temp on air with that oc is well below wc'ing temps.

Please tell us your secret.


Secret is simple. Take of just as much Vcore so that you can still run Prime 1-2 Hours. As long as you are not a hardcore Video Editor or you Multitask Games in DX11 it should work
 

·
Premium Member
Joined
·
6,988 Posts
Oh the dreaded Speedfan.

*shakes head*
 

·
Registered
Joined
·
315 Posts
Quote:


Originally Posted by SimpleTech
View Post

Oh the dreaded Speedfan.

*shakes head*

Coretemp gives me same Results. Maybe both are broken and Im just being an idiot. So what Program/Tool would you suggest for Temp reading?
 

·
Registered
Joined
·
315 Posts
Quote:


Originally Posted by !Lester!
View Post

my block is the EK supreme

picture of loop (sorry for bad quality, my phone camera bug with uv light)


or scheme (i know it's ugly, hope u still understand me
)


She is beautiful if I might say so
 

·
I'm NOT new to Overclock
Joined
·
11,139 Posts
Quote:


Originally Posted by Bwaaaa
View Post

Secret is simple. Take of just as much Vcore so that you can still run Prime 1-2 Hours. As long as you are not a hardcore Video Editor or you Multitask Games in DX11 it should work


Also

Quote:


Originally Posted by Bwaaaa
View Post

Wow I run at Air and my Temps only go to 50
Defenately, something is wrong there
Lower your Vcore maybe


I'm sorry, I want proof, there is no possible way you get those temps. Screenshots of prime running for 2 hours, both coretemp and speedfan tempratures with processor at 100%.
 

·
Registered
Joined
·
315 Posts
Quote:


Originally Posted by compuman145
View Post

Also

I'm sorry, I want proof, there is no possible way you get those temps. Screenshots of prime running for 2 hours, both coretemp and speedfan tempratures with processor at 100%.

Nope sorry I dont need to prove anything to anyone. As long as I know the Temps are fine then they are fine or maybe I am just and Idiot but who knows
 

·
I'm NOT new to Overclock
Joined
·
11,139 Posts
You are a complete troll... If you haven't got proof, it didn't happen
 

·
Registered
Joined
·
315 Posts
Quote:


Originally Posted by compuman145
View Post

You are a complete troll... If you haven't got proof, it didn't happen

How am i being a troll?
You dont have to believe me and I couldnt care less about others Oppinions
 

·
Registered
Joined
·
347 Posts
Quote:


Originally Posted by Bwaaaa
View Post

Secret is simple. Take of just as much Vcore so that you can still run Prime 1-2 Hours. As long as you are not a hardcore Video Editor or you Multitask Games in DX11 it should work


Your board must not be sending the right temps for whatever reason. Unless your ambient is somewhere in the 0-10c range. Those temps with your OC, on air let alone wc'd, are unheard of.
 

·
Registered
Joined
·
340 Posts
Discussion Starter #17
Quote:


Originally Posted by Bwaaaa
View Post

You dont have to believe me and I couldnt care less about others Oppinions


Why bother mentioning it then? ;p

anyone know what i did wrong? loop is wrong? or maybe i put to much on 1 radiator?

and compuman, what is wrong with the guy in ur avatar? he looks weird ;p
 

·
I'm NOT new to Overclock
Joined
·
11,139 Posts
It could be an issue of too much since you're running a 240mm rad. Is your CPU first in the loop?
 

·
Registered
Joined
·
315 Posts
I just passed trough the 2 Hours Stress Test and this Time I read it with Speedfan and Coretemp and see there, 67 Celsius
Sorry for being stupid you Guys were right
 

·
Registered
Joined
·
340 Posts
Discussion Starter #20
nope, first is NB/SB block, but I read on internet it dont matter the order as long as res is in front of pump, or maybe this is lies? im not sure

loop order is:

reservoir -> pump -> NB/SB block -> mosfet 2 -> mosfet 1 -> cpu -> radiator ->
 
1 - 20 of 51 Posts
Top