Overclock.net banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
37 Posts
Discussion Starter #1
How do I tell if my memory is running in quad channel mode? I'm running an Asus X99-E WS with two kits of G. Skill 32GB DDR4 (64GB total) @ XMP 2400 (F4-2400C15Q-32GNT).

When I look at the memory tab in CPU-Z, the Channel field is blank: http://i.imgur.com/ACH6UNC.jpg

Here's my cpu-z validation: http://valid.x86.fr/8nx1ql
And here's what my Aida64 Memory page looks like: http://i.imgur.com/lgHcjMw.jpg

Just looking for any way to confirm that the RAM is actually running at quad channel. Thanks!
 

·
RPG Gamer
Joined
·
4,224 Posts
Just make sure the ram is in the correct slots.
4 Grey or 4 Black
 

·
 
Joined
·
13,020 Posts
Run the cache memory benchmark in aida64, it'll say quad channel there if you're running it:

 
  • Rep+
Reactions: ocmcdizzle

·
Registered
Joined
·
37 Posts
Discussion Starter #4
Quote:
Originally Posted by Sp33d Junki3 View Post

Just make sure the ram is in the correct slots.
4 Grey or 4 Black
I'm using all 8 slots on my motherboard.
Quote:
Originally Posted by MrTOOSHORT View Post

Run the cache memory benchmark in aida64, it'll say quad channel there if you're running it
Thanks, it shows up there so it looks like I'm all set
smile.gif

Any idea why the field is blank in CPU-Z, as shown in this picture?

That's still puzzling me...
 

·
 
Joined
·
13,020 Posts
Not sure why, it's puzzling for sure.

But as long as aida64 says quad and you have the proper throughput in the cache memory benchmark, then it's all good in my books.
 
1 - 5 of 5 Posts
Top