Overclock.net banner

1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
126 Posts
Discussion Starter #1
hi,

I've been benchmarking my system and for some reason i get really horrible scores, compared to others on this forum, my 3Dmark01 SE score was just under 7000... and well u can see what spec's i have.

anyone got any idea why i might be getting such low scores...?
 

·
Premium Member
Joined
·
4,555 Posts
Quote:


Originally Posted by natureca

hi,

I've been benchmarking my system and for some reason i get really horrible scores, compared to others on this forum, my 3Dmark01 SE score was just under 7000... and well u can see what spec's i have.

anyone got any idea why i might be getting such low scores...?

Well I know very little about ATI, but whoever is capable of helping you will need to know at least

- Drivers you're using
- Direct X Version
 

·
Registered
Joined
·
126 Posts
Discussion Starter #3
- I'm using the Omega 2.5.97 ATI Drivers

- DirectX 9.0c

One thing, i don't know if it would really put my score down, but what if my monitor could only handle 60hz?
 

·
Premium Member
Joined
·
4,555 Posts
Quote:


Originally Posted by natureca

- I'm using the Omega 2.5.97 ATI Drivers

- DirectX 9.0c

One thing, i don't know if it would really put my score down, but what if my monitor could only handle 60hz?

Make sure you have Vsync off, so the monitor doesnt limit you. Also, having you monitor drivers help, the plug & play monitor crap hurts scores also. Set image quality to high performance when benchmarking.
 

·
Registered
Joined
·
126 Posts
Discussion Starter #5
done all those, but it still gives me a very low score...
 

·
Premium Member
Joined
·
11,430 Posts
I was getting less than spectacular scores (13000) until I reinstalled my chipset drivers, and it went back up (21000)
 

·
Registered
Joined
·
2,248 Posts
Yes, make sure all your drivers are installed properly. And are your RAM timings tightened up. I know with my board I got huge increase by playing with them timings.
 

·
Registered
Joined
·
126 Posts
Discussion Starter #8
My timings are crap cause the ram i have is crap. THough i did figure out what was wrong.

My DirectX wasn't enabling AGP texture Acceleration...

So i re-install my AGP driver and my vid card drivers, in that order.

now as you can see in my profile i'm getting alot better scores! with pretty well stock everything, i have my 9800pro running at XT timings but i haven't softmod'ed yet. waiting till i have my vid card cooler...
 
1 - 8 of 8 Posts
Top