Overclock.net banner

1 - 12 of 12 Posts

·
Banned
Joined
·
1,057 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I just got this from newegg (thanks for fast shipping, wish they would use ups more though) but the motherboard didnt come with clamps to lock the heatsink down, and an old 478 heatsink doesnt fit in the adapter.. so i had to buy a new cheap heatsink.. so im outta luck, but do msi's actually overclock as well as i hear? if so if i get a heatsink can i get my p4 2.8 gig goin up high?
 

·
Linux Guru
Joined
·
5,734 Posts
Quote:


Originally Posted by Madkat

I just got this from newegg (thanks for fast shipping, wish they would use ups more though) but the motherboard didnt come with clamps to lock the heatsink down, and an old 478 heatsink doesnt fit in the adapter.. so i had to buy a new cheap heatsink.. so im outta luck, but do msi's actually overclock as well as i hear? if so if i get a heatsink can i get my p4 2.8 gig goin up high?


I know we have many members running MSIs, but the preferred are ABIT and ASUS.

Make sure to get killer cooling for the cpu and you should be able to get some good rates.
 

·
Banned
Joined
·
1,057 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Quote:


Originally Posted by mfillpot

I know we have many members running MSIs, but the preferred are ABIT and ASUS.

Make sure to get killer cooling for the cpu and you should be able to get some good rates.

thanks, but msi was all i can affort (turkey day at newegg.. 35 bucks but i see why now lol. well im off, im dont with computer because it keeps surgin.. i hate winter in chicago.

is it a jumper and bios or is it just bios? i read in the manual (theres a jumper that i jumped but now it wont go past the CLASS V bios screen to get to boot selction.. its wierd (yes, this is my first time BUILDING a complete computer from scratch.. ive done as many upgrades as possible on my old dell but short of a new motherboard it was completely my parts... thank god.. from 1.8gig p4 to 2.8 for 50 bucks.. not bad
 

·
Linux Guru
Joined
·
5,734 Posts
Quote:


Originally Posted by Madkat

thanks, but msi was all i can affort (turkey day at newegg.. 35 bucks but i see why now lol. well im off, im dont with computer because it keeps surgin.. i hate winter in chicago.

is it a jumper and bios or is it just bios? i read in the manual (theres a jumper that i jumped but now it wont go past the CLASS V bios screen to get to boot selction.. its wierd (yes, this is my first time BUILDING a complete computer from scratch.. ive done as many upgrades as possible on my old dell but short of a new motherboard it was completely my parts... thank god.. from 1.8gig p4 to 2.8 for 50 bucks.. not bad

You want to switch the CMOS jumper or hold INSERT on boot to reset your BIOS.

Have you attempted to OC this system yet?
 

·
Banned
Joined
·
1,057 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Quote:


Originally Posted by mfillpot

You want to switch the CMOS jumper or hold INSERT on boot to reset your BIOS.

Have you attempted to OC this system yet?

cant get into bios.. it hangs the second it boots with a beep.. cant find diag beeps for this thing.. i think 1 quick beep is good right??
 

·
Linux Guru
Joined
·
5,734 Posts
Quote:


Originally Posted by Madkat

cant get into bios.. it hangs the second it boots with a beep.. cant find diag beeps for this thing.. i think 1 quick beep is good right??

Yes 1 beep is generally good.
Since you have not oced you should switch the CMOS jumper to enable a reset of the bios, you also may be having a heat or PSU problem. because you are using a 300W I think the problem is that you are overloading the PSU causing the system to shutdown.
 

·
Banned
Joined
·
1,057 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Quote:


Originally Posted by mfillpot

Yes 1 beep is generally good.
Since you have not oced you should switch the CMOS jumper to enable a reset of the bios, you also may be having a heat or PSU problem. because you are using a 300W I think the problem is that you are overloading the PSU causing the system to shutdown.

i shut it down, im running it with the old heatsink laying on it with a fan spinnin on top of it, i dont have the right h/s right now.. i forgot to order it, the one i had didnt fit the new one.
 

·
Linux Guru
Joined
·
5,734 Posts
Quote:


Originally Posted by Madkat

i shut it down, im running it with the old heatsink laying on it with a fan spinnin on top of it, i dont have the right h/s right now.. i forgot to order it, the one i had didnt fit the new one.

If you are nto using a HS that is made for your processor that would be the problem, the CPU is overheating causing a shutdown,I recommend getting a compatible HS immediately.
 

·
Banned
Joined
·
1,057 Posts
Discussion Starter · #9 ·
Hey, well were having issues... i got the system down to something stable (81 degrees C, which is better than 95) but every time i go to boot or setup windows it dies. When i boot, ill get to the boot screen then ill get a blue screen and it dies, and if i enter setup it just goes pfft. and shuts off. any clues? ive read that windows likes to kill xp configs but this is just nuts..
any help?

again why im a linux fan.. micro**** can go eat my old case!
 

·
Linux Guru
Joined
·
5,734 Posts
Quote:


Originally Posted by Madkat

Hey, well were having issues... i got the system down to something stable (81 degrees C, which is better than 95) but every time i go to boot or setup windows it dies. When i boot, ill get to the boot screen then ill get a blue screen and it dies, and if i enter setup it just goes pfft. and shuts off. any clues? ive read that windows likes to kill xp configs but this is just nuts..
any help?

again why im a linux fan.. micro**** can go eat my old case!

You CPU still should not be that hot and that is why you are having the problem, you have to get a new HS, my prescott CPU can only get to 71 before it becomes unstable and critical.

If you have any ideas on a HS just post them here and we will help you to choose a safe one.
 

·
Banned
Joined
·
1,057 Posts
Discussion Starter · #11 ·
found the problem, i have my heatsink commin tomorrow (thanks to new egg again.) it was a bad power supply.. so i put 60 down and got an Antec 350 watt.. shouldnt have issues now, i hope to god i dont, i hate having such issues, makes me not want to build another computer from scratch.. dinners almost done so i gotta go. (and i put my old 1.8 gig p4 chip in the time time being until my h/s comes.. GRRR stupid cd drive start spinnin!
 

·
Banned
Joined
·
1,057 Posts
Discussion Starter · #12 ·
i got windows to install finally (i hate the bsod after a mombo replacement, is the yes/no series true if you get like 2 no's it wont boot right? mombo with onboard video sound and lan count for 3 right?
 
1 - 12 of 12 Posts
Top