Overclock.net banner

1 - 15 of 15 Posts

·
Premium Member
Joined
·
8,509 Posts
Discussion Starter #1
First off I'm not a big overclocker so if you see anything I'm doing wrong please tell me

This is the problem I've spent over 5hrs with this and am getting no where,LOL

Some of the other guys with the AMD's are getting scores of 30,000 with 3DMARK03 I can't figure it out, Why I only get 22,000?
And it's not the video card


Test I’ve run so far.

CPU core 1.42v multi X14 fre 200-222 memory2.1v 4-4-4-12= 2800MHz-3080MHz

STOCK CPU 2800MHz -STOCK GPU 576/1800 memory 4-4-4-12 score 19389
STOCK CPU 2800MHz -OC GPU 680/2020 memory 4-4-4-12 score 21934
OC CPU 2940MHz - OC GPU 665/2100 memory 4-4-4-12 score 22318
OC CPU 3024MHz - OC GPU 685/2020 memory 4-4-4-12 score 22199
OC CPU 3080MHz - OC GPU 680/2020 memory 4-4-4-12 score 22344

CPU core 1.42v multi X12 fre 658-668 memory1.8v 5-5-5-16= 3100MHz-3260MHz

OC CPU 3133MHz - OC GPU 675/2010 memory 5-5-5-16 score 22158

I can run all the other 3Dmark tests at 3200MHz.
I can’t run 3DMARK 03 higher than 3140MHz or freezes up,I’m guessing it’s the corsair 6400c4 memory, Think different memory would help
Anyone tells me what I'm doing wrong +REP
THX
USFORCES

Other scores I've got so far,
3DMARK01se 40,100
3DMARK05 17,300
3DMARK06 11,112
 

·
Registered
Joined
·
3,139 Posts
What settings do you have in the Nvidia Control Panel?

Do you know that you can optimize those settings and see big gains in scores? Heres a linky.....

http://www.tweakguides.com/NVFORCE_1.html

Read it through, its an interesting read
 
  • Rep+
Reactions: USFORCES

·
Registered
Joined
·
3,139 Posts
Are you using 1T or 2T command rate?
 

·
Registered
Joined
·
283 Posts
yeah, but he should slaughter me with that system. I get around 34k in 3dmark03. He should definitely beat that.
 

·
Registered
Joined
·
3,139 Posts
Have you tried 1T.

It can sometimes give a decent boost
 

·
Registered
Joined
·
3,139 Posts
Keep the RAM in the same slots. It dosen't matter which slots they are in

It might not solve the problem but its worth a try.

I'm trying to think what else might be causing the low scores........I'm going to put my thinking cap on
 
  • Rep+
Reactions: USFORCES

·
Premium Member
Joined
·
5,395 Posts
Really try working on that ram to get a CAS4 at the highest frewuency you can get it. I've found that cas5 really kills performance unless you really pull a bunch more MHz that way (I.E. ddr850 -> 1100)
 

·
Registered
Joined
·
3,139 Posts
4-4-4-12 or 4-4-4-8 if you can
 

·
Premium Member
Joined
·
8,509 Posts
Discussion Starter #12
Running it most stable t2 dual Channel 2.1v 4-4-4-12 gives me a stable clock of 3100, to go farther I have to go 5-5-5-16 to get over 3100MHz.
But only 3DMARK03 freezes up if I push it over 3140MHz. 01,05,06 run fine at 3200MHz.
I will try T1 and see if anything happens for the better but don't I have to change slots?
 

·
Registered
Joined
·
3,139 Posts
No. No need to change slots
 
1 - 15 of 15 Posts
Top