Overclock.net banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
1,055 Posts
Discussion Starter #1
ok a friend let me borrow the game installed it on my compy and it works, and 2 seconds later is closes,,,,,*** can someone please help me? <br />
<br />
and remember im a noob.<img src="/images/smilies/thumb.gif" border="0" alt="" title="Thumb" class="inlineimg" />
 

·
Premium Member
Joined
·
2,687 Posts
A little more info on the problem might help. Are you overclocked at all? If so you might be experiencing stability issues. Do you have background programs running like [email protected]? These can sometimes interfere with the game running. It also could be driver issues, have you updated to the latest graphics driver?
 

·
Registered
Joined
·
2,716 Posts
The game may have a problem with your CPU. It auto detects processor performance based and type and speed and won't work properly if it detects that your processor is too "slow". So it may be reading your processor as a generic 1.86ghz Intel since Conroe wasn't out when it was released and therefore not fast enough to run the game.
 

·
Registered
Joined
·
1,055 Posts
Discussion Starter #4
im not overclocked.<br><br>
the patch didnt help<br><br>
but my friend said it does the same thing for him..<br><br>
honestly, i dont know if this helps i can play most new games on max settings BF 2142 FEAR ect...<br><br>
ha as you can tell im a noob
 

·
OVERCLOCK IT OR DIE
Joined
·
7,323 Posts
Delete the file My Documents\\My Games\\Oblivion\\Oblivion.ini and let it re-detect the optimum settings. Try to run it like that.<br><br>
Does the X850 use Shader Model 2.0 or 3.0? If it's 2.0 like the 800's you may need to apply a patch called Oldblivion to make it run in 2.0 <a href="http://www.oldblivion.com/" target="_blank">http://www.oldblivion.com/</a>
 

·
Registered
Joined
·
1,825 Posts
Do you have xfire running? I've heard that causes problems...
 
  • Rep+
Reactions: unknownSCL
1 - 6 of 6 Posts
Top