Overclock.net banner

1481 - 1500 of 26231 Posts

·
Premium Member
Joined
·
2,343 Posts
<div class="quote-container"><span>Quote:</span>
<div class="quote-block">Originally Posted by <strong>slh28</strong> <a href="/t/1384767/the-korean-pls-monitor-club-qnix-x-star/1470#post_19990733"><img alt="View Post" class="inlineimg" src="/img/forum/go_quote.gif"></a><br><br>
My games do run at 120+ fps in the MSI Afterburner log with vsync disabled. Somehow I don't really notice any increase in smoothness. Maybe it's the microstutter?</div>
</div>
<div class="quote-container"><span>Quote:</span>
<div class="quote-block">Originally Posted by <strong>LarsMarkelson</strong> <a href="/t/1384767/the-korean-pls-monitor-club-qnix-x-star/1470#post_19990646"><img alt="View Post" class="inlineimg" src="/img/forum/go_quote.gif"></a><br><br>
Your games will have to be running at a steady for 120fps for you to notice it I believe.</div>
</div>
<br>
No not totally...this isn't really an exact science or what have you like most other things related to computers are. But it certainly <i>has more potential to be noticed</i> the closer you get to your refresh rate value. Some people can perceive this type of stuff in general better than others anyway. As I have said before, one thing I can say I notice for sure (even in games like CS where I can push 120 easily) is no more eye strain after longer periods of gaming. Sure, it's <b>smooth</b> but I can't say I see and feel a major difference compared to 60 Hz. But maybe I should now go back and try 60 again before I make that final call.<br><br>
Edit: Oops didn't mean to double post though appears can't delete from this forum...?
 

·
Registered
Joined
·
274 Posts
Well, I went and ordered another one, this time from Hulustar. Hopefully its just as good as my first one, without all the shipping issues I had before.
 

·
Registered
Joined
·
12 Posts
Let a brother know when you check it out! Right now I'm running my QNIX beside a bootleg 24" sceptre that was free lol I'd love to upgrade that soon.
 

·
Registered
Joined
·
16 Posts
Well my X-star from bigclothcraft that I got about a week ago is awesome. Pixels are perfect, I've got a small bit of light bleed on the bottom center but it OCs to 120hz no problem.<br><br>
I also use a 670.
 

·
Registered
Joined
·
12 Posts
Found this, I know it's catleaps, but I assume it would work by the same principals? So for everyone wondering about the miniDP to DVI-D could check this out.<br><br>
<a href="http://www.themardukreport.com/yamakasi-catleap-q270-update-doubling-down/" target="_blank">http://www.themardukreport.com/yamakasi-catleap-q270-update-doubling-down/</a>
 

·
Registered
Joined
·
30 Posts
<div class="quote-container"><span>Quote:</span>
<div class="quote-block">Originally Posted by <strong>DeadGivaway</strong> <a href="/t/1384767/the-korean-pls-monitor-club-qnix-x-star/1440#post_19988759"><img alt="View Post" class="inlineimg" src="/img/forum/go_quote.gif"></a><br><br>
In my extremely brief experience with gaming at 1080p on this thing, it looked blurry and bad. Another thing you might want to try is 2560x1080 and then you can pretend you have one of those $650 21:9 displays. You'll have black bars top and bottom, but it will avoid any scaling artifacts as all the pixels being used are 1:1 with the source image.</div>
</div>
<br>
I played Peggle and Age Of Empires III, both of which don't allow going above 1080p.<br><br>
The image was scaled to fit the screen (keeping the aspect ration so there are black bars on the sides).<br><br>
I didn't think the image looked too bad. Peggle looks about the same as it did on my 26in Viewsonic (1920x1200 screen) as it always scaled the image as it gives no resolution settings at all. Age of Empires looks pretty bad at its initial resolution but improves when you set it to 1920x1200.<br><br>
The reality is it will look okay - think about how a movie looks - the VCR looks rubbish, DVD was a big step up and then Blu-Ray was another improvemnt. It is like going back to DVD! We didn't know how bad Video Tapes were before DVD came out! Then when Full HD TVs arrived we realised how bad the Standard Def TVs were.
 

·
Registered
Joined
·
274 Posts
<div class="quote-container"><span>Quote:</span>
<div class="quote-block">Originally Posted by <strong>chughes65</strong> <a href="/t/1384767/the-korean-pls-monitor-club-qnix-x-star/1480#post_19991514"><img alt="View Post" class="inlineimg" src="/img/forum/go_quote.gif"></a><br><br>
Found this, I know it's catleaps, but I assume it would work by the same principals? So for everyone wondering about the miniDP to DVI-D could check this out.<br><br>
<a href="http://www.themardukreport.com/yamakasi-catleap-q270-update-doubling-down/" target="_blank">http://www.themardukreport.com/yamakasi-catleap-q270-update-doubling-down/</a></div>
</div>
<br>
Someone in the thread earlier said multiples would worth with a dvi-i dual link port as long as the cable was dvi-d dual link
 

·
Registered
Joined
·
157 Posts
Just received my Matte X-Star in the mail today! No dead pixels and no noticeable backlight bleed (not that I've actually tested for it). I'm very happy with my purchase!<br><br>
I picked it up for $295 from bigclothcraft. Ordered on Tuesday, had it shipped out on Wednesday, and got it on Friday! Not bad considering it came from Korea. It was declared as something like $82 and got through customs to Canada for $22 via UPS.
 

·
Registered
Joined
·
3,592 Posts
<div class="quote-container"><span>Quote:</span>
<div class="quote-block">Originally Posted by <strong>Spartan F8</strong> <a href="/t/1384767/the-korean-pls-monitor-club-qnix-x-star/1400_100#post_19991090"><img alt="View Post" class="inlineimg" src="/img/forum/go_quote.gif"></a><br><br>
This came up in teh overclocking thread for PLS displays and i thought it might be a good idea to add to our members list.<br><br><br>
"""""""""""""""""<br><br>
Messed around with settings a lot, found a low pixel clock one and believe I'm at my max now.<br><br>
Occasional green lines max: 118hz<br>
No green lines/perfect picture max: 108hz<br><br>
Thinking strongly about upgrading to an Nvidia card to hit 120hz cleanly, as I've read Nvidia is superior to AMD for hertz overclocking.<br><br>
""""""""""""""""""<br>
I think people with nvidia have been seeing a bit better results since i have been keeping tabs over the PLS club since it started. I think a good addition that would help this distinction would be to add a video card type to the members list chart. I will go over there and suggest it for you guys <img alt="thumb.gif" class="bbcode_smiley" src="http://files.overclock.net/images/smilies/thumb.gif"></div>
</div>
<br>
I can't confirm this, and believe me I would be the first person to complain about AMD cards and drivers. I been having a terrible time with my tri fire 7970's this year, so I would be the first to admit and point my finger at AMD. But I can't say I see any evidence that its harder to hit 120hz on AMD. I'm using a 15ft Cable that I had laying around from monoprice and its hitting 120hz just fine I have not tried any other cables yet, also haven't tried going higher clocks yet.<br>
From reading the threads to me high end GPU's like 7970, 7950, 680, 670, Titan will have no problem with 120hz. Its not a AMD vs. Nvidia thing with this.
 

·
Registered
Joined
·
93 Posts
<div class="quote-container"><span>Quote:</span>
<div class="quote-block">Originally Posted by <strong>Beatwolf</strong> <a href="/t/1384767/the-korean-pls-monitor-club-qnix-x-star/1440#post_19988896"><img alt="View Post" class="inlineimg" src="/img/forum/go_quote.gif"></a><br><br>
I didn´t pay that amount. I payed 220 kr including shipping for 2m from the exact site you´re linking too <img alt="smile.gif" class="bbcode_smiley" src="http://files.overclock.net/images/smilies/smile.gif"> Look at the AWG to see how thick the cable is.</div>
</div>
<br>
Oh, you scared me for a sec there!<br><br>
So basically thicker is better? <img alt="tongue.gif" class="bbcode_smiley" src="http://files.overclock.net/images/smilies/tongue.gif">
 

·
Registered
Joined
·
216 Posts
<div class="quote-container"><span>Quote:</span>
<div class="quote-block">Originally Posted by <strong>fake13371</strong> <a href="/t/1384767/the-korean-pls-monitor-club-qnix-x-star/1400_100#post_19990584"><img alt="View Post" class="inlineimg" src="/img/forum/go_quote.gif"></a><br><br>
(I have 1 GTX 560 Ti)<br><br>
I applied the new beta driver from nvidia (320.14) and applied the full/SLI version of the patch. With this I managed to go from 96Hz up to 110Hz with LCD Reduced. 120Hz works but I get those scan lines.<br><br>
Could people post their custom timings for 120Hz? I don't wanna give up on running full 120Hz just yet.<br><br>
EDIT: After further testing my monitor seems to work as it should at 119Hz with LCD reduced. So I really can't imagine there needs to be done a lot of tweaking to hit the magic 120Hz.<br><br>
This is the X-Star DP2710 for anyone curious.</div>
</div>
<br>
Please reffer to the Overclocking segment in this post<br><br>
<a href="http://www.overclock.net/t/1384767/the-korean-pls-monitor-club-qnix-x-star/1100_100#post_19959799">http://www.overclock.net/t/1384767/the-korean-pls-monitor-club-qnix-x-star/1100_100#post_19959799</a>
 

·
Registered
Joined
·
178 Posts
did the tape mod and panel play mod earlier today, screens looks MUCH BETTER NOW! very very little backlight bleeding but does not bother me like before and no panel play <img alt="smile.gif" class="bbcode_smiley" src="http://files.overclock.net/images/smilies/smile.gif">
 

·
Registered
Joined
·
574 Posts
<div class="quote-container" data-huddler-embed="/t/1384767/the-korean-pls-monitor-club-qnix-x-star/1480#post_19993356" data-huddler-embed-placeholder="false"><span>Quote:</span>
<div class="quote-block">Originally Posted by <strong>Lazdaa</strong> <a href="/t/1384767/the-korean-pls-monitor-club-qnix-x-star/1480#post_19993356"><img alt="View Post" class="inlineimg" src="/img/forum/go_quote.gif"></a><br><br>
Oh, you scared me for a sec there!<br><br>
So basically thicker is better? <img alt="tongue.gif" class="bbcode_smiley" src="http://files.overclock.net/images/smilies/tongue.gif"></div>
</div>
<br>
I´m not an expert on the area, but from what I understand the thicker the better, so higher AWG is better. Although the cable I received isn´t that thick, but maybe its thicker on the inside or something.lol I dont know. Can´t test it out before I get my GFX card back anyway.
 

·
Windows 10 is good
Joined
·
4,302 Posts
<div class="quote-container" data-huddler-embed="/t/1384767/the-korean-pls-monitor-club-qnix-x-star/1480_40#post_19993772" data-huddler-embed-placeholder="false"><span>Quote:</span>
<div class="quote-block">Originally Posted by <strong>Beatwolf</strong> <a href="/t/1384767/the-korean-pls-monitor-club-qnix-x-star/1480_40#post_19993772"><img alt="View Post" class="inlineimg" src="/img/forum/go_quote.gif"></a><br><br>
I´m not an expert on the area, but from what I understand the thicker the better, so higher AWG is better. Although the cable I received isn´t that thick, but maybe its thicker on the inside or something.lol I dont know. Can´t test it out before I get my GFX card back anyway.</div>
</div>
<br>
Thicker is better, but lower awg means thicker, NOT higher. <img alt="smile.gif" class="bbcode_smiley" src="http://files.overclock.net/images/smilies/smile.gif">
 

·
Registered
Joined
·
45 Posts
<div class="quote-container" data-huddler-embed="/t/1384767/the-korean-pls-monitor-club-qnix-x-star/1490#post_19993703" data-huddler-embed-placeholder="false"><span>Quote:</span>
<div class="quote-block">Originally Posted by <strong>Gilgam3sh</strong> <a href="/t/1384767/the-korean-pls-monitor-club-qnix-x-star/1490#post_19993703"><img alt="View Post" class="inlineimg" src="/img/forum/go_quote.gif"></a><br><br>
did the tape mod and panel play mod earlier today, screens looks MUCH BETTER NOW! very very little backlight bleeding but does not bother me like before and no panel play <img alt="smile.gif" class="bbcode_smiley" src="http://files.overclock.net/images/smilies/smile.gif"></div>
</div>
<br>
So did I, I raised it a bit but sadly the left side is now a bit lower then the right. I guess I'll have to re-open it.<br>
I put 4 layers of tape btw, but I think 5 layers would be more optimal.<br>
@wntrsnowg and anybody who did lift their panels, how many layers did you put on yours?<br>
Also, getting rid of backlight bleeding was a nice side effect so I'm glad I did open it. It's kinda dumbproof tbh.
 

·
Premium Member
Joined
·
2,343 Posts
<div class="quote-container" data-huddler-embed="/t/1384767/the-korean-pls-monitor-club-qnix-x-star/1480#post_19992145" data-huddler-embed-placeholder="false"><span>Quote:</span>
<div class="quote-block">Originally Posted by <strong>UNOE</strong> <a href="/t/1384767/the-korean-pls-monitor-club-qnix-x-star/1480#post_19992145"><img alt="View Post" class="inlineimg" src="/img/forum/go_quote.gif"></a><br><br>
I can't confirm this, and believe me I would be the first person to complain about AMD cards and drivers. I been having a terrible time with my tri fire 7970's this year, so I would be the first to admit and point my finger at AMD. But I can't say I see any evidence that its harder to hit 120hz on AMD. I'm using a 15ft Cable that I had laying around from monoprice and its hitting 120hz just fine I have not tried any other cables yet, also haven't tried going higher clocks yet.<br>
From reading the threads to me high end GPU's like 7970, 7950, 680, 670, Titan will have no problem with 120hz. Its not a AMD vs. Nvidia thing with this.</div>
</div>
<br>
Correct. As I replied to this post in that thread. I have a GTX 480 I woulda tried but my 7950 hits 120Hz and probably beyond just fine.<br><div class="quote-container" data-huddler-embed="/t/1384767/the-korean-pls-monitor-club-qnix-x-star/1490#post_19994151" data-huddler-embed-placeholder="false"><span>Quote:</span>
<div class="quote-block">Originally Posted by <strong>***oatse</strong> <a href="/t/1384767/the-korean-pls-monitor-club-qnix-x-star/1490#post_19994151"><img alt="View Post" class="inlineimg" src="/img/forum/go_quote.gif"></a><br><br>
So did I, I raised it a bit but sadly the left side is now a bit lower then the right. I guess I'll have to re-open it.<br>
I put 4 layers of tape btw, but I think 5 layers would be more optimal.<br>
@wntrsnowg and anybody who did lift their panels, how many layers did you put on yours?<br>
Also, getting rid of backlight bleeding was a nice side effect so I'm glad I did open it. It's kinda dumbproof tbh.</div>
</div>
<br>
So you are saying it's pretty easy? I think I am going to do this soon but still nervous. I am good with computers and the like but not as great "with my hands".
 

·
Registered
Joined
·
40 Posts
<div class="quote-container" data-huddler-embed="/t/1384767/the-korean-pls-monitor-club-qnix-x-star/1490#post_19994185" data-huddler-embed-placeholder="false"><span>Quote:</span>
<div class="quote-block">Originally Posted by <strong>wrigleyvillain</strong> <a href="/t/1384767/the-korean-pls-monitor-club-qnix-x-star/1490#post_19994185"><img alt="View Post" class="inlineimg" src="/img/forum/go_quote.gif"></a><br><br>
So you are saying it's pretty easy? I think I am going to do this soon but still nervous. I am good with computers and the like but not as great "with my hands".</div>
</div>
<br>
I started taking mine apart last night but hooked it back up with the front bezel removed when my company arrived. I'm going to get back to it right now. I'll PM you my number so I can assist if you like. The most important thing that I haven't seen mentioned yet is that you have to remove the 4 screws from the bottom before the front part will come loose.
 

·
Registered
Joined
·
178 Posts
would be fun to know when your panels was made, according to AIDA64 my panel was made week 40 2011
 

·
Registered
Joined
·
40 Posts
Fixed mine. So much better. Here is an image I created and have been using to calibrate brightness. I added 4 lines of color 1 pixel high at the bottom corners to test if the monitor was sitting high enough to see all the pixels now. Hope it is useful to someone. (Click for full size) <a class="H-lightbox-open" href="http://www.overclock.net/content/type/61/id/1467177/"><img alt="" class="lightbox-enabled" data-id="1467177" data-type="61" src="http://www.overclock.net/content/type/61/id/1467177/width/200/height/400/flags/LL" style="; width: 200px; height: 113px"></a>
 

·
Registered
Joined
·
1,304 Posts
<div class="quote-container" data-huddler-embed="/t/1384767/the-korean-pls-monitor-club-qnix-x-star/1480#post_19992145" data-huddler-embed-placeholder="false"><span>Quote:</span>
<div class="quote-block">Originally Posted by <strong>UNOE</strong> <a href="/t/1384767/the-korean-pls-monitor-club-qnix-x-star/1480#post_19992145"><img alt="View Post" class="inlineimg" src="/img/forum/go_quote.gif"></a><br><br>
I can't confirm this, and believe me I would be the first person to complain about AMD cards and drivers. I been having a terrible time with my tri fire 7970's this year, so I would be the first to admit and point my finger at AMD. But I can't say I see any evidence that its harder to hit 120hz on AMD. I'm using a 15ft Cable that I had laying around from monoprice and its hitting 120hz just fine I have not tried any other cables yet, also haven't tried going higher clocks yet.<br>
From reading the threads to me high end GPU's like 7970, 7950, 680, 670, Titan will have no problem with 120hz. Its not a AMD vs. Nvidia thing with this.</div>
</div>
<br>
Yeah i was just thinking we could add a video card section to our members chart so we can have a baseline of what certain cards seem to get(higher end are obviously going to do pretty good). There may be some exceptions like this particular AMD card works great or stay away from this card since it sucks at this for some reasn<br><br>
Might be helpful <img alt="redface.gif" class="bbcode_smiley" src="http://files.overclock.net/images/smilies/redface.gif">
 
1481 - 1500 of 26231 Posts
Top