Overclock.net banner

1 - 15 of 15 Posts

·
Banned
Joined
·
732 Posts
Discussion Starter #1
Hello all, How are we?<br />
<br />
Ok. My problem is, After i downloaded my Sound Drivers awhile back (Realtek AC'97 Drivers 3.92 WHQL). I have had very quiet sound. I've checked all my Volume controls, and they are on full. I have an intel motherboard, and my sound is Onboard. My computer is an Intel.<br />
I remeber before i reformatted, I had the 'SoundMAX' driver, but now this time i have Realtek, and when i try to install SoundMAX, it says it can't find the drivers, and that i should restart and try again. I do so, but it says the same thing.<br />
<br />
Any help is appreciated. <br />
<br />
Nikv
 

·
Premium Member
Joined
·
5,049 Posts
Run driver cleaner and then download <a href="http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=23&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false" target="_blank">http://www.realtek.com.tw/downloads/...&GetDown=false</a>
 

·
Premium Member
Joined
·
2,834 Posts
<div style="margin:20px; margin-top:5px; ">
<div class="smallfont" style="margin-bottom:2px">Quote:</div>
<table cellpadding="6" cellspacing="0" border="0" width="99%">
<tr>
<td class="alt2" style="border:1px inset">

<div>
Originally Posted by <strong>Nikv</strong>

</div>
<div style="font-style:italic">Hello all, How are we?<br />
<br />
Ok. My problem is, After i downloaded my Sound Drivers awhile back (Realtek AC'97 Drivers 3.92 WHQL). I have had very quiet sound. I've checked all my Volume controls, and they are on full. I have an intel motherboard, and my sound is Onboard. My computer is an Intel.<br />
I remeber before i reformatted, I had the 'SoundMAX' driver, but now this time i have Realtek, and when i try to install SoundMAX, it says it can't find the drivers, and that i should restart and try again. I do so, but it says the same thing.<br />
<br />
Any help is appreciated. <br />
<br />
Nikv</div>

</td>
</tr>
</table>
</div>have the speakers you are using have built in amps? Because if they dont the onboard cant supply the power the the speakers. Try a pair of headphones or something similar that you know have a good volume. Then plug them into your rig.<br />
<br />
Fury
 

·
Banned
Joined
·
732 Posts
Discussion Starter #4
I brought new Headphones today, because my older ones also made the sonud quiet. I forgot to mention, it is just my headphones making it quiet. My speakers are fine.. Even my new headphones are quiet
 

·
Banned
Joined
·
732 Posts
Discussion Starter #6
<div style="margin:20px; margin-top:5px; ">
<div class="smallfont" style="margin-bottom:2px">Quote:</div>
<table cellpadding="6" cellspacing="0" border="0" width="99%">
<tr>
<td class="alt2" style="border:1px inset">

<div>
Originally Posted by <strong>ENTERPRISE1701</strong>

</div>
<div style="font-style:italic">Have you made sure that under CONTROL PANEL you have gone to Sound/audio settings and made sure that the sound output is at maximum ?</div>

</td>
</tr>
</table>
</div>Yeah, i allready said i did that
 

·
Administrator
Joined
·
64,282 Posts
<div style="margin:20px; margin-top:5px; ">
<div class="smallfont" style="margin-bottom:2px">Quote:</div>
<table cellpadding="6" cellspacing="0" border="0" width="99%">
<tr>
<td class="alt2" style="border:1px inset">

<div>
Originally Posted by <strong>Nikv</strong>

</div>
<div style="font-style:italic">Yeah, i allready said i did that</div>

</td>
</tr>
</table>
</div>Im so very sorry.
 

·
Registered
Joined
·
6,614 Posts
<div style="margin:20px;margin-top:5px;">
<div class="smallfont" style="margin-bottom:2px;">Quote:</div>
<table border="0" cellpadding="6" cellspacing="0" width="99%"><tr><td class="alt2" style="border:1px inset;">
<div>Originally Posted by <strong>ENTERPRISE1701</strong></div>
<div style="font-style:italic;">Im so very sorry.</div>
</td>
</tr></table></div>
lol<br><br><br>
dont beat me down like you did to enterprise if you have already done this but, have you checked the realtek control panel applet(i would presume there is one) not just the winblows one?
 

·
Banned
Joined
·
732 Posts
Discussion Starter #9
I don't think there is one. I can't see one anywhere.. <img alt="" class="inlineimg" src="/images/smilies/mad.gif" style="border:0px solid;" title="Mad"><br><br>
Hmm..
 

·
Registered
Joined
·
6,614 Posts
normally when u install realtek drivers you get a soundmanager thing. try the driver cleaner method above and start again
 

·
Registered
Joined
·
2,860 Posts
Are you plugging them into the same place you have tryed you speakers? Or are you using the 'front panel' audio jacks?
 

·
Registered
Joined
·
424 Posts
I had the same issue but fortunately for me I could run the nforce audio driver which also comes with nvmixer and got rid of the realtek ac97 drivers and soundmax. You may want to try those as I think its a problem with those drivers and how it detects your speaker or headphones in this case. It will also install itself over the realtek drivers without having to run a cleaner.<br><br><a href="http://www.nvidia.com/object/nforce_audio_4.62_win2kxp.html" target="_blank">http://www.nvidia.com/object/nforce_...2_win2kxp.html</a><br><br>
Don't know if it will work for ya but I tried <img alt="" class="inlineimg" src="/images/smilies/biggrin.gif" style="border:0px solid;" title="Big Grin"><br><br>
Shaggyt<img alt="" class="inlineimg" src="/images/smilies/thumb.gif" style="border:0px solid;" title="Thumb">
 

·
Banned
Joined
·
732 Posts
Discussion Starter #13
Thanks for the driver, i'll try it out now <img alt="" class="inlineimg" src="/images/smilies/smile.gif" style="border:0px solid;" title="Smile">
 

·
Banned
Joined
·
732 Posts
Discussion Starter #14
Ok, now. I did that cleaner thing, now i have no Drivers, and no sound. :/<br><br>
I tried to install that nvidia thing, but it didn't do antyhing..Oh goody.
 

·
Registered
Joined
·
6,614 Posts
you have no drivers because driver cleaner deleted all reg entries and such that could cause conflicts when you install new drivers. now get the drivers from post number 2 and see if you any luck
 
1 - 15 of 15 Posts
Top