Overclock.net banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #1
Posted this on the linux forums but no one seems to know how to fix it. Here is the overview of my system. Fan is always on high on this laptop, speakers do not work but headphones do and brightness control does not work, I am a noob at this any help would be appreciated. Do not want to go back to windows.

https://imgur.com/a/ebiP1 https://imgur.com/a/MvX5l .

System: Host: CF-AX3WETBR Kernel: 4.8.0-53-generic x86_64 (64 bit gcc: 5.4.0)
Desktop: Cinnamon 3.4.3 (Gtk 3.18.9-1ubuntu3.3)
Distro: Linux Mint 18.2 Sonya
Machine: System: Panasonic product: CF-AX3WETBR v: 001
Mobo: Panasonic model: CFAX3-1 v: 1
Bios: American Megatrends v: V1.00L17 date: 02/25/2016
CPU: Dual core Intel Core i7-4500U (-HT-MCP-) cache: 4096 KB
flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 9578
clock speeds: max: 3000 MHz 1: 1800 MHz 2: 2191 MHz 3: 1830 MHz
4: 1800 MHz
Graphics: Card: Intel Haswell-ULT Integrated Graphics Controller
bus-ID: 00:02.0
Display Server: X.Org 1.18.4 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa)
Resolution: [email protected]
GLX Renderer: Mesa DRI Intel Haswell Mobile
GLX Version: 3.0 Mesa 12.0.6 Direct Rendering: Yes
Audio: Card-1 Intel 8 Series HD Audio Controller
driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
Card-2 Intel Haswell-ULT HD Audio Controller
driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:03.0
Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.8.0-53-generic
Network: Card-1: Intel Ethernet Connection I218-LM
driver: e1000e v: 3.2.6-k port: f080 bus-ID: 00:19.0
IF: enp0s25 state: down mac:
Card-2: Intel Wireless 7260 driver: iwlwifi bus-ID: 02:00.0
IF: wlp2s0 state: up mac:
Drives: HDD Total Size: 128.0GB (7.6% used)
ID-1: /dev/sda model: SAMSUNG_MZMPC128 size: 128.0GB
Partition: ID-1: / size: 114G used: 5.3G (5%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
ID-2: swap-1 size: 4.20GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda5
RAID: No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors: System Temperatures: cpu: 39.3C mobo: 39.3C
Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info: Processes: 290 Uptime: 2:46 Memory: 1214.1/3857.7MB
Init: systemd runlevel: 5 Gcc sys: 5.4.0
Client: Shell (bash 4.3.481) inxi: 2.2.35
 

·
Computer Arsonist
Joined
·
2,620 Posts
Okay, if its anything like the CF-AX2, Sound will only work if you fool alsa mixer into thinking there is an audio jack connected. (stupid thing I know...)
Brightness control not much idea, I never figured that out.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #3
bummer. Is it hard fooling it in alsamixer? How is remix os running? Might switch to that if it has no problems.
 

·
Computer Arsonist
Joined
·
2,620 Posts
I need to update that lol, remix does not run particularly very well on it at all but Ubuntu-wise I did fool Alsa in the end and it now does work, Ill see if I can find the script I used.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Hi, any news on that? In my case brightness working. Lubuntu 19.04 brand new installed with few packages added. Initially no sound on phones or speakers, but for some reason now phones are working.
Did you got the speakers working? How?
PS: Also some problems with scrollbar and fonts sizes due to the HI resolution in small screen in my opinion. Hard to elder people for example.
 
1 - 6 of 6 Posts
Top