Overclock.net banner

1421 - 1434 of 1434 Posts

·
AMD Overclocker
Joined
·
6,277 Posts
Can we get more than the 1.2V that the LC Bios limits us to?


Edit cause I only ever see 1.2V from the 1.25V LC bios.


I am running 1750-1780MHz now during heaven. But I want that 1800. And I can only see myself hitting that with 1.25V ACTUAL.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Yeah, and if it dies before then, you should have gotten really a lot of fun out of it. That is what i love about a Radeon, there is always more performance available, as long as your power supply doesn't give up. :D

mynm has come up with an idea, what if someone would change the voltage values in the Power Play table to the evv values:
So this:

20 03 (800mV) USHORT usVdd; /* Base voltage */
84 03 (900mV) USHORT usVdd; /* Base voltage */
B6 03 (950mV) USHORT usVdd; /* Base voltage */
E8 03 (1000mV) USHORT usVdd; /* Base voltage */
1A 04 (1050mV) USHORT usVdd; /* Base voltage */
4C 04 (1100mV) USHORT usVdd; /* Base voltage */
7E 04 (1150mV) USHORT usVdd; /* Base voltage */
B0 04 (1200mV) USHORT usVdd; /* Base voltage */

To this:

20 03 (800mV) USHORT usVdd; /* Base voltage */
02 FF (900mV) USHORT usVdd; /* Base voltage */
03 FF (950mV) USHORT usVdd; /* Base voltage */
04 FF (1000mV) USHORT usVdd; /* Base voltage */
05 FF (1050mV) USHORT usVdd; /* Base voltage */
06 FF (1100mV) USHORT usVdd; /* Base voltage */
07 FF (1150mV) USHORT usVdd; /* Base voltage */
08 FF (1200mV) USHORT usVdd; /* Base voltage */

anyone want to give this a try. Only if something changes, i don't know, for the science? RBRT has no Vega at the moment..
I think this would only be interesting, if someone switches then to manual voltage. Shouldn't be any risk to it.

And the numbering for Vega FE is exactly 1->8, maybe it should be 0->7
 

·
AMD Overclocker
Joined
·
6,277 Posts
@hellm


Does more power tool work with vega64?
 

·
Registered
Joined
·
1,424 Posts
Seems we have a Vega RX 64 PRO bios available from someone discussing it on videocardz site.
http://disq.us/p/298jbil


RX VEGA 64 PRO BIOS

It's for reference RX VEGA 64 as far I could tell and limited for 165Watt board limit.

But using it you get the PRO driver controls.

Test on your own risk, I will not be testing it at the moment.
 

·
Registered
Joined
·
811 Posts
Test on your own risk, I will not be testing it at the moment.
Cool BIOS and editor app. I used the 8GB FE BIOS from TPU on my 64LC and created a custom PP table. Used the editor to copy 64LC values to the 8GB FE one and ran SPECviewperf 13.

I even ran the fan higher on the RX BIOS which is below, but as expected, the FE BIOS outperforms it greatly. Both done with HBM @ 1000

Viewset Composite Score Window
3dsmax-06 179.87 1900 x 1060
catia-05 120.12 1900 x 1060
creo-02 88.09 1900 x 1060
energy-02 25.38 1900 x 1060
maya-05 116.64 1900 x 1060
medical-02 59.3 1900 x 1060
showcase-02 127.31 1900 x 1060
snx-03 42.46 1900 x 1060
sw-04 73.08 1900 x 1060

8GB FE BIOS

3dsmax-06 190.05 1900 x 1060
catia-05 278.82 1900 x 1060
creo-02 205.31 1900 x 1060
energy-02 55.39 1900 x 1060
maya-05 260.87 1900 x 1060
medical-02 87.12 1900 x 1060
showcase-02 149.16 1900 x 1060
snx-03 338.75 1900 x 1060
sw-04 148.52 1900 x 1060
 

·
On the search of passion
Joined
·
46 Posts
Hey Guys,

i recently bought my self a Radeon VII. Liquid Metal and EKWB cooler. I managed to get around 2150MHz @1,275V and 1200HBM (with own Timings mods).
I´m quite happy so far, but I wanted to know if someone knows how to set the soc clock? Stock its around 980MHz. I want to push it a bit further, like I did
on my Vega.
I know Soc clock doesnt increase the score massive, but I want to try out, how much my R VII can take.

Any advice how to set up?
 

·
Registered
Joined
·
154 Posts
I wanted to know if someone knows how to set the soc clock? Stock its around 980MHz. I want to push it a bit further, like I did
on my Vega.
I know Soc clock doesnt increase the score massive, but I want to try out, how much my R VII can take.

I also want this information, posting here for my own future reference.
 

·
On the search of passion
Joined
·
46 Posts
Anyone? No idea?
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Does anyone know if I can flash the bios chip on the Vega 64, I bricked it accidentally trying a Vega fe bios and it broke both bios. I can read it with the usb programmer but using the tech gpu rom files for it it would light up, but not post and shut back down. I'm thinking it's the security chip or verification blocking it. I've tried multiple bioses and the stilts i2c and the Vega 64 to Vega fe bios. I appreciate any info, thanks
 
1421 - 1434 of 1434 Posts
Top