Overclock.net banner
1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
3,187 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I OC'd my Q6600 to 3.2GHz, seems stable. Ran a couple instances of Prime95 for 24+ hours and IntelBurnTest about 3 times, 10 tests per run, and I didn't get any errors.

Temps are 29C idle, 60C full load. When I start IBT it reads my CPU as 3.6GHz, as does Everest. Also, during ITB my FSB multiplier drops to 6 and clocks at stock 2.4GHz, but I have EIST and C.I.A. 2 disabled in my BIOS (seems to happen randomly throughout the test and only on cores 0 and 1).

Since the temps are within reason it can't be throttling, as I opened Everest's system stability test window and it showed absolutely no throttling the entire time.

Here's a pic of the 3.6GHz readings.

Any ideas why it's showing 3.6GHz and should I be concerned/lower my OC?
 

·
Registered
Joined
·
2,412 Posts
Yeah it happens. Vista swears mine is running at 3.6. I think Vantage also rates mine as 3.6. No worries though, your temps are good.

edit: if its throttling I would double check your bios settings to make sure you have disabled the right options.
 
  • Rep+
Reactions: Paradox me

·
Premium Member
Joined
·
16,528 Posts
your using the x8 multi whats why. it will be detected in most programs as if you were using the x9 mutli
 

·
Registered
Joined
·
3,187 Posts
Discussion Starter · #5 ·
I see, thank you.

I only seem to get the 2.4GHz clock during IBT. I've monitored it during gaming, Vantage and other benchmarks and it doesn't happen until under load in IBT.
 
1 - 5 of 5 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top