Overclock.net banner

25701 - 25720 of 45582 Posts

·
Registered
Joined
·
721 Posts
<div class="quote-container" data-huddler-embed="/t/1624603/rog-crosshair-vi-overclocking-thread/25680_30#post_26282981" data-huddler-embed-placeholder="false"><span>Quote:</span>
<div class="quote-block">Originally Posted by <strong>gupsterg</strong> <a href="/t/1624603/rog-crosshair-vi-overclocking-thread/25680_30#post_26282981"><img alt="View Post" class="inlineimg" src="/img/forum/go_quote.gif"></a><br><br><div class="quote-container" data-huddler-embed="/t/1624603/rog-crosshair-vi-overclocking-thread/25680_40#post_26282686" data-huddler-embed-placeholder="false"><span>Quote:</span>
<div class="quote-block">Originally Posted by <strong>dagget3450</strong> <a href="/t/1624603/rog-crosshair-vi-overclocking-thread/25680_40#post_26282686"><img alt="View Post" class="inlineimg" src="/img/forum/go_quote.gif"></a><br><br>
Thank you for this info, my board came with 1403 and when i tried to update it using ez flash over web it said mine was up to date... after your post i went and looked it up and downloaded the 9920 version.<br>
I was having a lot of issue with ram speeds and timings and this bios seems to be doing way better. I still though may send my tridentz's back and get flarex modules...<br><br>
I am having one system quirk that i am having trouble pinning down... i get these strange pauses randomly and i noticed the hdd act light is solid lit. this happened on multiple ram sets and so i am thinking its mobo/cpu or possibly an issue with my ssd raid ?<br><br>
Anyways ill get it sorted but for now i am trying to get my ram/cpu oc better. I may end up sending the cpu back as it was suspect since it was an open box and order a new one. if i have no other recourse on the pausing once i verify its not the raid as it does it on stock cpu as well...</div>
</div>
<br>
Trident-Z and Flare-X are identical HW wise. Some have found Trident-Z more forgiving than Flare-X. So I guess each has their own experience on it.<br><br>
I've been using Trident-Z F4-3200C14D-16GTZ since launch, no issues, been phenomenal on C6H. Early UEFIs I was stuck at 2933/3200 depending on CPU used. After AGESA 1.0.0.6 UEFIs got released all same HW has rocked ~3500MHz. All CPUs I have/had hit 3333MHz Fast as well with pretty normal voltages on SOC(~≤1.075V) / VDIMM(~≤1.375). 3466MHz tighter timings seems to be where we see if a CPU is better than another. Running loose 3466MHz has not been an issue on CPUs I have tried it.<br><br>
Pauses I have no idea on, other have it, but I don't so can't share anything, sorry chap.</div>
</div>
<br>
Pauses and WHEA errors may be related to the second of the two Ryzen faults that are being reported (the other is segfaults in heavy compilation tasks), mainly for CPUs with dates before 1725. My 1708 CPU only has the segfault issue; I haven't seen any hangs. More is becoming known about these issues every day, so enjoy your 'living in interesting times' with Ryzen. <img alt="biggrin.gif" class="bbcode_smiley" src="http://files.overclock.net/images/smilies/biggrin.gif">
 

·
Meddling user
Joined
·
7,423 Posts
Dunno.<br><br>
All my CPUs are prior that production code.<br><br>
R7 1700 UA 1706PGT Malaysia<br>
R7 1700 UA 1709PGT Malaysia<br>
R7 1700 UA 1713PGT Malaysia<br><br>
R7 1800X UA 1710SUS China<br><br>
Not found time to try the Linux, always have something going on <img alt="rolleyes.gif" class="bbcode_smiley" src="http://files.overclock.net/images/smilies/rolleyes.gif"> .<br><br>
I've now managed to crack 3.9 / 3466 The Stilt and 3333 Fast on 9920, which had evaded me before. SO I can now say 9920 1501 do hold same OC as 1403 on my HW.<br><br><a class="bbcode_url" href="http://www.overclock.net/t/1624139/official-ryzen-7-1800x-1700x-1700-owners-club-4ghz-club/16240_40#post_26281778">This post</a> has a P95 setup which zGunBladez had highlighted as productive for him, it has also been productive for me. <a class="bbcode_url" href="http://www.overclock.net/t/1624139/official-ryzen-7-1800x-1700x-1700-owners-club-4ghz-club/16240_40#post_26281958">Later post</a> shows how correct ProcODT allowed 3.9 3466 Stilt to then pass P95 without any voltage tweaks. <a class="bbcode_url" href="http://www.overclock.net/t/1624139/official-ryzen-7-1800x-1700x-1700-owners-club-4ghz-club/16280_40#post_26282456">This post</a> then shows final 3hr pass on P95 and then some Y-Cruncher passes.<br><br>
Yesterday when running P95 I also transferred ~1GB on a USB stick and was browsing web for WC parts/info. I have also done this 'usage' in the past when stress testing, so defo can say my system does not pause.<br><br>
Only case I have of sticking window movement is when I use HCI Memtest in W7, it's not the mouse sticking but when I grab the window, W10C does not exhibit this behaviour.<br><br><a data-huddler-embed="href" href="/u/349423/finalheaven">@finalheaven</a><br><br>
With more and more usage of the 1800X I have experienced post issues with high speed RAM, does not matter if CPU stock or OC. So 9920 with the extra training at post is working well so far <img alt="smile.gif" class="bbcode_smiley" src="http://files.overclock.net/images/smilies/smile.gif"> .
 

·
PC Enthousiast
Joined
·
430 Posts
If AIDA64 Stress Chace keeps failing after a few minutes means the CPU OC is unstable or the Memory OC is unstable or both ?
 

·
Registered
Joined
·
176 Posts
You can decide if you want to stress the CPU and Memory together or separate. Up to the configuration.
 

·
PC Enthousiast
Joined
·
430 Posts
i know that but if only the Cache stress test is selected and fails.. what is unstable ?<br><br>
EDIT : Typo fixed ^^
 

·
Registered
Joined
·
176 Posts
You mean "cache" ? The cache is part of the CPU.
 

·
PC Enthousiast
Joined
·
430 Posts
Right.. so if that keeps failing it would mean my CPU OC isn't stable Correct ?<br><br>
EDIT<br>
I've just set my cooling to performance mode and now the stresstest is running "stable" for 10 mins+ without probs.. Go figure <img alt="thinking.gif" class="bbcode_smiley" src="http://files.overclock.net/images/smilies/thinking.gif">
 

·
Registered
Joined
·
176 Posts
How it works is discussed in <a href="http://www.overclock.net/t/1625996/eteknix-amd-ryzen-ccx-interconnect-infinity-fabric-tied-to-memory-speeds">http://www.overclock.net/t/1625996/eteknix-amd-ryzen-ccx-interconnect-infinity-fabric-tied-to-memory-speeds</a><br><br><a class="H-lightbox-open" href="http://www.overclock.net/content/type/61/id/3098489/"><img alt="" class="lightbox-enabled" data-id="3098489" data-type="61" src="http://www.overclock.net/content/type/61/id/3098489/width/350/height/700/flags/LL" style="; width: 350px; height: 391px"></a>
 

·
Registered
Joined
·
64 Posts
Im running a 1800x + crosshair vi hero<br>
Was 1.2 @ 3.6 ghz on cpu and ram was 14 14 14 34 3200mhz on trident z 16gb rgb kit.<br><br>
Im not sure what caused this issue, Very strange running fine many weeks now, today my PC wouldnt work, Had to hit bios reset. and even then i would change afew settings and it would do the same thing, either black screen right away when trying to get into bios , and or a hanging ROG logo., aka not getting into the bios.<br><br>
Strangely, everytime id reset bios, and go into the bios cpu would be right up there at like 65 68 degrees. way higher than i ever see it in desktop even rendering videos for hours.<br><br>
Basically how i got this to work now is turned on epu. and now it runs I am going to post my hwinfo after running for 1 hr<br><br>
but my ram is not oc anymore ect What are my steps to get thing restabilized? Ram first then CPU or other way around?<br><br>
I swear my x99 x79 x58 rigs were not this troublesome, Has anyone ran into this? is this a board issue or cpu issue.<br><br>
Here is the screenshot of hwinfo. basically just EPU engaged, ram not oc. everything stock Its running an hour fine. These voltages arehigh for me i want to run again at 1.2 @ 3.6<br><a class="H-lightbox-open" href="http://www.overclock.net/content/type/61/id/3098511/"><img alt="" class="lightbox-enabled" data-id="3098511" data-type="61" src="http://www.overclock.net/content/type/61/id/3098511/width/500/height/1000/flags/LL" style="; width: 500px; height: 280px"></a>
 

·
PC Enthousiast
Joined
·
430 Posts
<div class="quote-container" data-huddler-embed="/t/1624603/rog-crosshair-vi-overclocking-thread/25700#post_26283302" data-huddler-embed-placeholder="false"><span>Quote:</span>
<div class="quote-block">Originally Posted by <strong>harrysun</strong> <a href="/t/1624603/rog-crosshair-vi-overclocking-thread/25700#post_26283302"><img alt="View Post" class="inlineimg" src="/img/forum/go_quote.gif"></a><br><br>
How it works is discussed in <a href="http://www.overclock.net/t/1625996/eteknix-amd-ryzen-ccx-interconnect-infinity-fabric-tied-to-memory-speeds">http://www.overclock.net/t/1625996/eteknix-amd-ryzen-ccx-interconnect-infinity-fabric-tied-to-memory-speeds</a><br><br><a class="H-lightbox-open" href="http://www.overclock.net/content/type/61/id/3098489/"><img alt="" class="lightbox-enabled" data-id="3098489" data-type="61" src="http://www.overclock.net/content/type/61/id/3098489/width/350/height/700/flags/LL" style="; width: 350px; height: 391px"></a></div>
</div>
Tnx Will read that in a bit <img alt="smile.gif" class="bbcode_smiley" src="http://files.overclock.net/images/smilies/smile.gif"><br>
What amazed me though when going in to select the performance mode on the CAM software is that cam-developers had it set as .. CAM cooling in performance mode is looking at the liquid temps instead of looking at the cpu temps<br>
I quickly corrected that ofc <img alt="biggrin.gif" class="bbcode_smiley" src="http://files.overclock.net/images/smilies/biggrin.gif"><br>
But i don't see why they have that set as "default" setting for the profile <img alt="confusedsmiley.png" class="bbcode_smiley" src="http://files.overclock.net/images/smilies/confusedsmiley.png"><br>
Anyway.. i've corrected it here and even though it seems now like i'm sitting next to a airplane, At least temps are staying where they should be <img alt="biggrin.gif" class="bbcode_smiley" src="http://files.overclock.net/images/smilies/biggrin.gif"><br>
69°C on the CPU at full (AIDA64) stress test (DRAM test not selected)
 

·
Always Learning
Joined
·
1,192 Posts
<div class="quote-container" data-huddler-embed="/t/1624603/rog-crosshair-vi-overclocking-thread/25700#post_26283229" data-huddler-embed-placeholder="false"><span>Quote:</span>
<div class="quote-block">Originally Posted by <strong>gupsterg</strong> <a href="/t/1624603/rog-crosshair-vi-overclocking-thread/25700#post_26283229"><img alt="View Post" class="inlineimg" src="/img/forum/go_quote.gif"></a><br><br><br><a data-huddler-embed="href" href="/u/349423/finalheaven">@finalheaven</a><br><br>
With more and more usage of the 1800X I have experienced post issues with high speed RAM, does not matter if CPU stock or OC. So 9920 with the extra training at post is working well so far <img alt="smile.gif" class="bbcode_smiley" src="http://files.overclock.net/images/smilies/smile.gif"> .</div>
</div>
<br>
Yea, I have failed boots as well so I changed to mem fail boot count to 3. I do not lose my settings. I think I'll stick with 1501 until the next bios comes out which way incorporate 9920 + have AEGAS 1.0.0.7.<br><br>
Did you ever test your CPU for the segmentation faults?
 

·
Banned
Joined
·
4,627 Posts
Just ordered me a vega 64 to go with my 1700x, for some reason i got a hell of a deal on in it France, my retailer had a coupon code, got it for 508€ instead of 649€ <img alt="thumb.gif" class="bbcode_smiley" src="http://files.overclock.net/images/smilies/thumb.gif"> not sure why but lets just say i ordered one 15mins ago. Will see if i receive it in the next week or so, should be a hell of an AMD machine now.
 

·
Because I was inverted...
Joined
·
537 Posts
<a data-huddler-embed="href" href="/u/348110/The-Stilt">@The Stilt</a> <a data-huddler-embed="href" href="/u/442759/gupsterg">@gupsterg</a><br><br>
Which bios are you running these days? 9920-SP42M ?
 

·
PC Enthousiast
Joined
·
430 Posts
Finally i seem to have "stable" system now <img alt="smile.gif" class="bbcode_smiley" src="http://files.overclock.net/images/smilies/smile.gif"><br><br>
These settings i'm running atm on the 1501 BIOS :
<a class="spoiler-link H-spoiler-toggle" href="#"><strong>BIOS Settings!</strong> <span class="spoiler-help">(Click to show)</span></a><div class="spoiler-hidden">
<a class="spoiler-link H-spoiler-toggle" href="#"><strong>Extreme Tweaker</strong> <span class="spoiler-help">(Click to show)</span></a><div class="spoiler-hidden">Ai Overclock Tuner [Default]<b>[Manual]</b><br>
BCLK Frequency <b>[100.0000]</b><br>
Custom CPU Core Ratio [Auto]<br>
> CPU Core Ratio [Auto]<b>[40.00]</b><br>
Performance Bias [Auto]<br>
Memory Frequency [Auto]<b>[DDR4-3466MHz]</b><br>
Core Performance Boost [Auto]<br>
SMT Mode [Auto]<br>
EPU Power Saving Mode [Disabled]<br>
TPU [Keep Current Settings]<br>
CPU Core Voltage [Auto]<b>[Manual mode]</b><br>
- CPU Core Voltage Override [<b>1.45625]</b><br>
CPU SOC Voltage [Auto]<b>[Manual mode]</b><br>
- VDDSOC Voltage Override <b>[1.14375]</b><br>
DRAM Voltage [Auto][<b>1.45000]</b><br>
1.8V PLL Voltage [Auto]<b>[1.80000]</b><br>
1.05V SB Voltage [Auto][<b>1.05000]</b><br><a class="spoiler-link H-spoiler-toggle" href="#"><strong>DRAM Timing Control</strong> <span class="spoiler-help">(Click to show)</span></a><div class="spoiler-hidden">
<a class="spoiler-link H-spoiler-toggle" href="#"><strong>DRAM Timing Control After Training</strong> <span class="spoiler-help">(Click to show)</span></a><div class="spoiler-hidden">Target TDP [Auto]<br>
TRC_EOM [Auto]<br>
TRTP_EOM [Auto]<br>
TRRS_S_EOM [Auto]<br>
TRRS_L_EOM [Auto]<br>
TWTR_EOM [Auto]<br>
TWTR_L_EOM [Auto]<br>
TWCL_EOM [Auto]<br>
TWR_EOM [Auto]<br>
TFAW_EOM [Auto]<br>
TRCT_EOM [Auto]<br>
TREFI_EOM [Auto]<br>
TRDRD_DD_EOM [Auto]<br>
TRDRD_SD_EOM [Auto]<br>
TRDRD_SC_EOM [Auto]<br>
TRDRD_SCDLR_EOM [Auto]<br>
TRDRD_SCL_EOM [Auto]<br>
TWRWR_DD_EOM [Auto]<br>
TWRWR_SD_EOM [Auto]<br>
TWRWR_SC_EOM [Auto]<br>
TWRWR_SCDLR_EOM [Auto]<br>
TWRWR_SCL_EOM [Auto]<br>
TWRRD_EOM [Auto]<br>
TRDWR_EOM [Auto]<br>
TWRRD_SCDLR_EOM [Auto]<br>
Mem Over Clock Fail Count [Auto]</div>
DRAM CAS# Latency [Auto][<b>15]</b><br>
DRAM RAS# to CAS# Read Delay [Auto]<b>[15]</b><br>
DRAM RAS# to CAS# Write Delay [Auto]<b>[15]</b><br>
DRAM RAS# PRE Time [Auto][<b>15]</b><br>
DRAM RAS# ACT Time [Auto][<b>36]</b><br>
Trc_SM [Auto]<b>[51]</b><br>
TrrdS_SM [Auto]<b>[8]</b><br>
TrrdL_SM [Auto][<b>11]</b><br>
Tfaw_SM [Auto][<b>52]</b><br>
TwtrS_SM [Auto]<br>
TwtrL_SM [Auto][<b>13]</b><br>
Twr_SM [Auto][<b>26]</b><br>
Trcpage_SM [Auto]<br>
TrdrdScl_SM [Auto]<b>[7]</b><br>
TwrwrScl_SM [Auto]<b>[7]</b><br>
Trfc_SM [Auto][<b>748]</b><br>
Trfc2_SM [Auto]<b>[556]</b><br>
Trfc4_SM [Auto]<b>[342]</b><br>
Tcwl_SM [Auto]<br>
Trtp_SM [Auto][<b>13]</b><br>
Trdwr_SM [Auto][<b>7]</b><br>
Twrrd_SM [Auto]<b>[3]</b><br>
TwrwrSc_SM [Auto]<b>[1]</b><br>
TwrwrSd_SM [Auto]<b>[7]</b><br>
TwrwrDd_SM [Auto]<b>[7]</b><br>
TrdrdSc_SM [Auto]<b>[1]</b><br>
TrdrdSd_SM [Auto][<b>5]</b><br>
TrdrdDd_SM [Auto][<b>5]</b><br>
Tcke_SM [Auto]<br>
ProcODT_SM [Auto]<b>[60 ohm]</b><br>
Cmd2T [Auto]<b>[1T]</b><br>
Gear Down Mode [Auto]<b>[Disabled]</b><br>
Power Down Enable [Auto][<b>Disabled]</b><br>
RttNom [Auto]<b>[Rtt_Nom Disable]</b><br>
RttWr [Auto]<b>[Dynamic ODT Off]</b><br>
RttPark <b>[Auto][RZQ/4]</b><br>
MemAddrCmdSetup_SM [Auto]<br>
MemCsOdtSetup_SM [Auto]<br>
MemCkeSetup_SM [Auto]<br>
MemCadBusClkDrvStren_SM [Auto][<b>30.0 Ohm]</b><br>
MemCadBusAddrCmdDrvStren_SM [Auto]<b>[30.0 Ohm]</b><br>
MemCadBusCsOdtDrvStren_SM [Auto]<b>[40.0 Ohm]</b><br>
MemCadBusCkeDrvStren_SM [Auto][<b>60.0 Ohm]</b></div>
<a class="spoiler-link H-spoiler-toggle" href="#"><strong>Tweakers Paradise</strong> <span class="spoiler-help">(Click to show)</span></a><div class="spoiler-hidden">VTTDDR Voltage [Auto]<b>[0.73260]</b><br>
VPP_MEM Voltage [Auto]<br>
DRAM CTRL REF Voltage on CHA [Auto]<br>
DRAM CTRL REF Voltage on CHB [Auto]<br>
VDDP Voltage [Auto]<b>[1.12500]</b><br>
VDDP Standby Voltage [Auto]<br>
1.8V Standby Voltage [Auto]<br>
CPU 3.3v AUX [Auto]<br>
2.5V SB Voltage [Auto]<br>
DRAM R1 Tune [Auto]<br>
DRAM R2 Tune [Auto]<br>
DRAM R3 Tune [Auto]<br>
DRAM R4 Tune [Auto]<br>
PCIE Tune R1 [Auto]<br>
PCIE Tune R2 [Auto]<br>
PCIE Tune R3 [Auto]<br>
PLL Tune R1 [Auto]<br>
PLL reference voltage [Auto]<br>
T Offset [Auto]<br>
Sense MI Skew [Auto]<br>
Sense MI Offset [Auto]<br>
Promontory presence [Auto]<br>
Clock Amplitude [Auto]</div>
<a class="spoiler-link H-spoiler-toggle" href="#"><strong>External Digi Power Control</strong> <span class="spoiler-help">(Click to show)</span></a><div class="spoiler-hidden">CPU Load-line Calibration [Auto]<b>[Level 2]</b><br>
CPU Current Capability [Auto]<br>
CPU VRM Switching Frequency [Auto]<br>
VRM Spread Spectrum [Auto]<br>
CPU Power Duty Control [T.Probe]<br>
CPU Power Phase Control [Auto]<br>
CPU Power Thermal Control [120]<br>
VDDSOC Load-line Calibration [Auto]<b>[Level 2]</b><br>
VDDSOC Current Capability [Auto]<br>
VDDSOC Switching Frequency [Auto]<br>
VDDSOC Phase Control [Auto]<br>
DRAM Current Capability [100%]<b>[110%]</b><br>
DRAM Power Phase Control <b>[Extreme]</b><br>
DRAM Switching Frequency [Auto]<br>
DRAM VBoot Voltage [Auto]<b>[1.45000]</b></div>
</div>
<a class="spoiler-link H-spoiler-toggle" href="#"><strong>Advanced</strong> <span class="spoiler-help">(Click to show)</span></a><div class="spoiler-hidden">Security Device Support [Enable]
<a class="spoiler-link H-spoiler-toggle" href="#"><strong>AMD fTPM Configuration</strong> <span class="spoiler-help">(Click to show)</span></a><div class="spoiler-hidden">TPM Device Selection [Discrete TPM]<br>
Erase fTPM NV for factory reset [Enabled]</div>
<a class="spoiler-link H-spoiler-toggle" href="#"><strong>CPU Configuration</strong> <span class="spoiler-help">(Click to show)</span></a><div class="spoiler-hidden">PSS Support [Enabled]<br>
NX Mode [Enabled]<br>
SVM Mode [Disabled]</div>
<a class="spoiler-link H-spoiler-toggle" href="#"><strong>ROG Effects</strong> <span class="spoiler-help">(Click to show)</span></a><div class="spoiler-hidden">Onboard LED [Enabled]</div>
<a class="spoiler-link H-spoiler-toggle" href="#"><strong>SATA Configuration</strong> <span class="spoiler-help">(Click to show)</span></a><div class="spoiler-hidden">Hyper kit Mode [Disabled]<br>
SATA Port Enable [Enabled]<br>
SATA Mode [AHCI]<br>
SMART Self Test [Enabled]<br>
Hot Plug [Disabled]<br>
Hot Plug [Disabled]<br>
Hot Plug [Disabled]<br>
Hot Plug [Disabled]<br>
Hot Plug [Disabled]<br>
Hot Plug [Disabled]<br>
Hot Plug [Disabled]<br>
Hot Plug [Disabled]</div>
<a class="spoiler-link H-spoiler-toggle" href="#"><strong>Onboard Devices Configuration</strong> <span class="spoiler-help">(Click to show)</span></a><div class="spoiler-hidden">Super I/O Clock Skew [Auto]<br>
HD Audio Controller [Enabled]<br>
PCIEX4_3 Bandwidth [Auto]<br>
PCIEX16_1 Mode [Auto]<br>
PCIEX8_2 Mode [Auto]<br>
PCIEX4_3 Mode [Auto]<br>
M.2 Link Mode [Auto]<br>
SB Link Mode [Auto]<br>
Asmedia USB 3.1 Controller [Enabled]<br>
RGB LED lighting [Enabled]<br>
In sleep, hibernate and soft off states [On]<br>
Intel LAN Controller [Enabled]<br>
Intel LAN OPROM [Disabled]<br>
USB Type C Power Switch for USB3.1_E1 [Auto]<br>
USB Type C Power Switch for USB3.1_EC2 [Auto]</div>
<a class="spoiler-link H-spoiler-toggle" href="#"><strong>APM Configuration</strong> <span class="spoiler-help">(Click to show)</span></a><div class="spoiler-hidden">ErP Ready [Disabled]<br>
Restore On AC Power Loss [Power Off]<br>
Power On By PCI-E/PCI [Disabled]<br>
Power On By RTC [Disabled]</div>
<a class="spoiler-link H-spoiler-toggle" href="#"><strong>Network Stack Configuration</strong> <span class="spoiler-help">(Click to show)</span></a><div class="spoiler-hidden">Network Stack [Disabled]</div>
<a class="spoiler-link H-spoiler-toggle" href="#"><strong>USB Configuration</strong> <span class="spoiler-help">(Click to show)</span></a><div class="spoiler-hidden">Legacy USB Support [Enabled]<br>
XHCI Hand-off [Enabled]<br>
USB Mass Storage Driver Support [Enabled]<br>
SanDisk [Auto]
<a class="spoiler-link H-spoiler-toggle" href="#"><strong>USB Single Port Control</strong> <span class="spoiler-help">(Click to show)</span></a><div class="spoiler-hidden">USB3.1_E1 [Auto]<br>
USB3_1 [Enabled]<br>
USB3_2 [Enabled]<br>
USB3_3 [Enabled]<br>
USB3_4 [Enabled]<br>
USB3_5 [Auto]<br>
USB3_6 [Auto]<br>
USB3_7 [Auto]<br>
USB3_8 [Auto]<br>
USB3_9 [Auto]<br>
USB3_10 [Auto]<br>
USB2_11 [Auto]<br>
USB2_12 [Auto]<br>
USB2_13 [Auto]<br>
USB2_14 [Auto]<br>
USB_15 [Auto]<br>
USB_16 [Auto]</div>
</div>
</div>
<a class="spoiler-link H-spoiler-toggle" href="#"><strong>miscellaneous 1 ~non categorized settings</strong> <span class="spoiler-help">(Click to show)</span></a><div class="spoiler-hidden">SATA Port Enable [Enabled]<br>
PT XHCI GEN1 [Auto]<br>
PT XHCI GEN2 [Auto]<br>
PT USB Equalization4 [Auto]<br>
PT USB Redriver [Auto]<br>
PT PCIE PORT 0 [Auto]<br>
PT PCIE PORT 1 [Auto]<br>
PT PCIE PORT 2 [Auto]<br>
PT PCIE PORT 3 [Auto]<br>
PT PCIE PORT 4 [Auto]<br>
PT PCIE PORT 5 [Auto]<br>
PT PCIE PORT 6 [Auto]<br>
PT PCIE PORT 7 [Auto]<br>
Onboard PCIE LAN PXE ROM [Enabled]<br>
AMD CRB EHCI Debug port switch [Disabled]<br><br>
Debug Port Table [Disabled]<br>
Debug Port Table 2 [Disabled]<br>
Device [WDC WD10EZEX-*******]</div>
<a class="spoiler-link H-spoiler-toggle" href="#"><strong>Monitor</strong> <span class="spoiler-help">(Click to show)</span></a><div class="spoiler-hidden">CPU Temperature [Monitor]<br>
MotherBoard Temperature [Monitor]<br>
VRM Temperature [Monitor]<br>
PCH Temperature [Monitor]<br>
T_Sensor1 Temperature [Monitor]<br>
CPU Fan Speed [Monitor]<br>
Chassis Fan 1 Speed [Monitor]<br>
Chassis Fan 2 Speed [Monitor]<br>
Chassis Fan 3 Speed [Monitor]<br>
W_PUMP+ Speed [Monitor]<br>
CPU Optional Fan Speed [Monitor]<br>
AIO_PUMP Speed [Monitor]<br>
W_FLOW Speed [Monitor]<br>
W_IN Temperature [Monitor]<br>
W_OUT Temperature [Monitor]<br>
CPU Core Voltage [Monitor]<br>
3.3V Voltage [Monitor]<br>
5V Voltage [Monitor]<br>
12V Voltage [Monitor]
<a class="spoiler-link H-spoiler-toggle" href="#"><strong>Q-Fan Configuration</strong> <span class="spoiler-help">(Click to show)</span></a><div class="spoiler-hidden">CPU Q-Fan Control [Auto][DC Mode]<br>
CPU Fan Smoothing Up/Down Time [0 sec]<br>
CPU Fan Speed Lower Limit [200 RPM]<br>
CPU Fan Profile [Standard]<b>[Manual]</b><br>
CPU Upper Temperature [70]<br>
CPU Fan Max. Duty Cycle (%) [100]<br>
CPU Middle Temperature [45]<br>
CPU Fan Middle. Duty Cycle (%) [71]<br>
CPU Lower Temperature [40]<br>
CPU Fan Min. Duty Cycle (%) [71]<br>
W_PUMP+ Control [Disabled]<br>
Chassis Fan 1 Q-Fan Control [Auto]<br>
Chassis Fan 1 Q-Fan Source <b>[CPU]</b><br>
Chassis Fan 1 Smoothing Up/Down Time [0 sec]<br>
Chassis Fan 1 Speed Low Limit [200 RPM]<br>
Chassis Fan 1 Profile [Standard]<br>
Chassis Fan 2 Q-Fan Control [Auto]<br>
Chassis Fan 2 Q-Fan Source <b>[CPU]</b><br>
Chassis Fan 2 Smoothing Up/Down Time [0 sec]<br>
Chassis Fan 2 Speed Low Limit [200 RPM]<br>
Chassis Fan 2 Profile [Standard][<b>Manual]</b><br>
Chassis Fan 2 Upper Temperature [70]<br>
Chassis Fan 2 Max. Duty Cycle (%) [100]<br>
Chassis Fan 2 Middle Temperature [45]<br>
Chassis Fan 2 Middle. Duty Cycle (%) [60]<br>
Chassis Fan 2 Lower Temperature [40]<br>
Chassis Fan 2 Min. Duty Cycle (%) [37]<br>
Chassis Fan 3 Q-Fan Control [Auto]<br>
Chassis Fan 3 Q-Fan Source <b>[CPU]</b><br>
Chassis Fan 3 Smoothing Up/Down Time [0 sec]<br>
Chassis Fan 3 Speed Low Limit [200 RPM]<br>
Chassis Fan 3 Profile [Standard]<b>[Manual]</b><br>
Chassis Fan 3 Upper Temperature [70]<br>
Chassis Fan 3 Max. Duty Cycle (%) [100]<br>
Chassis Fan 3 Middle Temperature [45]<br>
Chassis Fan 3 Middle. Duty Cycle (%) [60]<br>
Chassis Fan 3 Lower Temperature [40]<br>
Chassis Fan 3 Min. Duty Cycle (%) [40]</div>
</div>
<a class="spoiler-link H-spoiler-toggle" href="#"><strong>miscellaneous 2 ~non categorized settings</strong> <span class="spoiler-help">(Click to show)</span></a><div class="spoiler-hidden">OnChip SATA Channel [Auto]<br>
OnChip SATA Type [AHCI]<br>
USB3_1 [Enabled]<br>
USB3_2 [Enabled]<br>
USB3_3 [Enabled]<br>
USB3_4 [Enabled]<br>
IR Config [RX & TX0 Only]<br>
SdForce18 Enable [Disabled]<br>
SD Mode configuration [AMDA]<br>
Uart 0 Enable [Enabled]<br>
Uart 1 Enable [Enabled]<br>
I2C 0 Enable [Enabled]<br>
I2C 1 Enable [Enabled]<br>
I2C 2 Enable [Disabled]<br>
I2C 3 Enable [Disabled]<br>
GPIO Devices Support [Auto]<br>
ESATA Port On Port 0 [Auto]<br>
ESATA Port On Port 1 [Auto]<br>
ESATA Port On Port 2 [Auto]<br>
ESATA Port On Port 3 [Auto]<br>
ESATA Port On Port 4 [Auto]<br>
ESATA Port On Port 5 [Auto]<br>
ESATA Port On Port 6 [Auto]<br>
ESATA Port On Port 7 [Auto]<br>
SATA Power On Port 0 [Auto]<br>
SATA Power On Port 1 [Auto]<br>
SATA Power On Port 2 [Auto]<br>
SATA Power On Port 3 [Auto]<br>
SATA Power On Port 4 [Auto]<br>
SATA Power On Port 5 [Auto]<br>
SATA Power On Port 6 [Auto]<br>
SATA Power On Port 7 [Auto]<br>
SATA Port 0 MODE [Auto]<br>
SATA Port 1 MODE [Auto]<br>
SATA Port 2 MODE [Auto]<br>
SATA Port 3 MODE [Auto]<br>
SATA Port 4 MODE [Auto]<br>
SATA Port 5 MODE [Auto]<br>
SATA Port 6 MODE [Auto]<br>
SATA Port 7 MODE [Auto]<br>
SATA Hot-Removable Support [Auto]<br>
SATA 6 AHCI Support [Auto]<br>
Int. Clk Differential Spread [Auto]<br>
SATA MAXGEN2 CAP OPTION [Auto]<br>
SATA CLK Mode Option [Auto]<br>
Aggressive Link PM Capability [Auto]<br>
Port Multiplier Capability [Auto]<br>
SATA Ports Auto Clock Control [Auto]<br>
SATA Partial State Capability [Auto]<br>
SATA FIS Based Switching [Auto]<br>
SATA Command Completion Coalescing Support [Auto]<br>
SATA Slumber State Capability [Auto]<br>
SATA MSI Capability Support [Auto]<br>
SATA Target Support 8 Devices [Auto]<br>
Generic Mode [Auto]<br>
SATA AHCI Enclosure [Auto]<br>
SATA SGPIO 0 [Disabled]<br>
SATA SGPIO 1 [Disabled]<br>
SATA PHY PLL [Auto]<br>
AC/DC Change Message Delivery [Disabled]<br>
TimerTick Tracking [Auto]<br>
Clock Interrupt Tag [Enabled]<br>
EHCI Traffic Handling [Disabled]<br>
Fusion Message C Multi-Core [Disabled]<br>
Fusion Message C State [Disabled]<br>
SPI Read Mode [Auto]<br>
SPI 100MHz Support [Auto]<br>
SPI Normal Speed [Auto]<br>
SPI Fast Read Speed [Auto]<br>
SPI Burst Write [Auto]<br>
I2C 0 D3 Support [Auto]<br>
I2C 1 D3 Support [Auto]<br>
I2C 2 D3 Support [Auto]<br>
I2C 3 D3 Support [Auto]<br>
UART 0 D3 Support [Auto]<br>
UART 1 D3 Support [Auto]<br>
SATA D3 Support [Auto]<br>
EHCI D3 Support [Auto]<br>
XHCI D3 Support [Auto]<br>
SD D3 Support [Auto]<br>
S0I3 [Auto]<br>
Chipset Power Saving Features [Enabled]<br>
SB Clock Spread Spectrum [Auto]<br>
SB Clock Spread Spectrum Option [-0.375%]<br>
HPET In SB [Auto]<br>
MsiDis in HPET [Auto]<br>
_OSC For PCI0 [Auto]<br>
USB Phy Power Down [Auto]<br>
PCIB_CLK_Stop Override [0]<br>
USB MSI Option [Auto]<br>
LPC MSI Option [Auto]<br>
PCIBridge MSI Option [Auto]<br>
AB MSI Option [Auto]<br>
SB C1E Support [Auto]<br>
SB Hardware Reduced Support [Auto]<br>
GPP Serial Debug Bus Enable [Auto]<br>
IOMMU [Auto]<br>
Remote Display Feature [Auto]<br>
Gnb Hd Audio [Auto]<br>
PSPP Policy [Auto]<br>
Memory Clock [Auto]<br>
Bank Interleaving [Enabled]<br>
Channel Interleaving [Enabled]<br>
Memory Clear [Disabled]</div>
<a class="spoiler-link H-spoiler-toggle" href="#"><strong>Boot</strong> <span class="spoiler-help">(Click to show)</span></a><div class="spoiler-hidden">Fast Boot [Enabled]<br>
Next Boot after AC Power Loss [Normal Boot]<br><a class="spoiler-link H-spoiler-toggle" href="#"><strong>Boot Configuration</strong> <span class="spoiler-help">(Click to show)</span></a><div class="spoiler-hidden">Boot Logo Display [Auto]<br>
POST Delay Time [3 sec]<b>[2 sec]</b><br>
Boot up NumLock State [Enabled]<br>
Wait For 'F1' If Error [Enabled]<b>[Disabled]</b><br>
Option ROM Messages [Enabled]<b>[Disabled]</b><br>
Interrupt 19 Capture [Disabled]<br>
Setup Mode [Advanced Mode]</div>
<a class="spoiler-link H-spoiler-toggle" href="#"><strong>Compatibilty Support Module</strong> <span class="spoiler-help">(Click to show)</span></a><div class="spoiler-hidden">Launch CSM [Enabled]<br>
Boot Device Control [UEFI and Legacy OPROM]<br>
Boot from Network Devices [Legacy only]<br>
Boot from Storage Devices [Legacy only]<br>
Boot from PCI-E Expansion Devices [Legacy only]</div>
</div>
<a class="spoiler-link H-spoiler-toggle" href="#"><strong>miscellaneous 3 ~non categorized settings</strong> <span class="spoiler-help">(Click to show)</span></a><div class="spoiler-hidden">Setup Animator <b>[Disabled]</b><br>
Load from Profile [1]<br>
Profile Name []<br>
Save to Profile [1]<br>
CPU Core Voltage [Auto]<br>
VDDSOC Voltage [Auto]<br>
1.8V PLL Voltage [Auto]<br>
BCLK Frequency [Auto]<br>
CPU Ratio [Auto]<br>
Bus Interface [PCIEX16/X8_1]</div>
</div>
(Bold = Changed setting)<br><br>
No issues yet.<br>
Need to stress test the CPU some more though with Prime i guess... to be absolutly certain.<br>
Overclocking my 1700X to 4G is looking to be a absolute breeze.<br>
So far, things are looking very good and solid. <img alt="thumb.gif" class="bbcode_smiley" src="http://files.overclock.net/images/smilies/thumb.gif"><br>
G-Skill 4266 kit is np either atm. Running completly stable at 3466 setting <img alt="biggrin.gif" class="bbcode_smiley" src="http://files.overclock.net/images/smilies/biggrin.gif"><br><br><b>Any suggestion(s) are welcome</b><br><br><span style="text-decoration:underline;">NOTE :</span><br>
Stability wise the testing revealed that my rig seemed to favor the VDDP voltage being equal to or near equal to the SOC voltage.<br>
VDDP volts should be fine ,as i've read that it should be no problem. As long as you don't exceed the 1,425V.<br>
Don't ask me for source of the info please cose i lost the link when i reformated my system.<br>
For this i'd suggest to google it like i did.<br><br><span style="text-decoration:underline;">EDIT :</span><br>
I found a note here that i made on a piece of paper <img alt="tongue.gif" class="bbcode_smiley" src="http://files.overclock.net/images/smilies/tongue.gif"><br>
VDDP (not to be confused with CLDO_VDDP) must not be higher then 1,425V according to a AMD representitive.<br>
1V or more seems to improve stability. 1,2V is a good target.<br>
Volts more then 1,3V can impact the AGP in a negative way.<br>
Definitly do NOT use more then 1,425V (AMD strongly suggested)<br>
Now that i think of it... i think it's something the guy said in the video (link is in my sig)
 

·
Registered
Joined
·
176 Posts
<div class="quote-container" data-huddler-embed="/t/1624603/rog-crosshair-vi-overclocking-thread/25710#post_26283551" data-huddler-embed-placeholder="false"><span>Quote:</span>
<div class="quote-block">Originally Posted by <strong>bluej511</strong> <a href="/t/1624603/rog-crosshair-vi-overclocking-thread/25710#post_26283551"><img alt="View Post" class="inlineimg" src="/img/forum/go_quote.gif"></a><br><br>
Just ordered me a vega 64 to go with my 1700x, for some reason i got a hell of a deal on in it France, my retailer had a coupon code, got it for 508€ instead of 649€ <img alt="thumb.gif" class="bbcode_smiley" src="http://files.overclock.net/images/smilies/thumb.gif"> not sure why but lets just say i ordered one 15mins ago. Will see if i receive it in the next week or so, should be a hell of an AMD machine now.</div>
</div>
<br>
At Mindfactory.de?
 

·
Registered
Joined
·
63 Posts
Hi buddies<br>
I'm going to overclock my 1700x up to 4Gh. My Mobo is Asus Rog Crosshair Vl Hero and my Rams is 16 GB Geil EvoX 3200 CL 16.<br>
I want to reach to 4Gh CPU clock using 3200 ram frequency.<br>
As I'm beginner in overclocking area, plz explain clearly how i can do it.<br>
Tnx
 

·
Banned
Joined
·
4,627 Posts
<div class="quote-container" data-huddler-embed="/t/1624603/rog-crosshair-vi-overclocking-thread/25700_20#post_26283666" data-huddler-embed-placeholder="false"><span>Quote:</span>
<div class="quote-block">Originally Posted by <strong>harrysun</strong> <a href="/t/1624603/rog-crosshair-vi-overclocking-thread/25700_20#post_26283666"><img alt="View Post" class="inlineimg" src="/img/forum/go_quote.gif"></a><br><br>
At Mindfactory.de?</div>
</div>
<br>
at ldlc.fr, I ordered it, they say their stock should have em by the 21st so we;ll see. Shouldn't be a sidegrade upgrade ro my r9 390 so i dont mind, ill be getting an ekwb on it so noise and temperature aren't going to be an issue, it consumes slightly more then my r9 390 so shouldnt be too bad, plus i have a freesync monitor so i cap it at 74fps in most games (rainbow six siege is the only one i dont for lower frametime)
 

·
Registered
Joined
·
181 Posts
<div class="quote-container" data-huddler-embed="/t/1624603/rog-crosshair-vi-overclocking-thread/25710#post_26284029" data-huddler-embed-placeholder="false"><span>Quote:</span>
<div class="quote-block">Originally Posted by <strong>chroniclard</strong> <a href="/t/1624603/rog-crosshair-vi-overclocking-thread/25710#post_26284029"><img alt="View Post" class="inlineimg" src="/img/forum/go_quote.gif"></a><br><br>
Which fan header do people plug AIO into? Plugged my H100i into the cpu header and corsair link is not detecting it?</div>
</div>
Might be a problem with the USB connection.
 

·
PC Enthousiast
Joined
·
430 Posts
<div class="quote-container" data-huddler-embed="/t/1624603/rog-crosshair-vi-overclocking-thread/25710#post_26284029" data-huddler-embed-placeholder="false"><span>Quote:</span>
<div class="quote-block">Originally Posted by <strong>chroniclard</strong> <a href="/t/1624603/rog-crosshair-vi-overclocking-thread/25710#post_26284029"><img alt="View Post" class="inlineimg" src="/img/forum/go_quote.gif"></a><br><br>
Which fan header do people plug AIO into? Plugged my H100i into the cpu header and corsair link is not detecting it?</div>
</div>
Usualy the CPU header is a must<br>
If your having problems getting it recognised.. in BIOS you can change header settings in the Monitor tab -at the bottom there should be a option to adjust the settings like speed etc<br>
That is if your on a Crosshair VI Hero.<br>
For other boards it might be located in some other bios-section<br><br>
EDIT : If that doesn't work you could try using a difrent BIOS version<br>
If still no luck.. then consider testing it with a difrent AIO or try using the AIO on a difrent rig <img alt="wink.gif" class="bbcode_smiley" src="http://files.overclock.net/images/smilies/wink.gif"><br>
Just to rule out that it's defective or not<br>
If defected.. then i'd suggest to RMA it and get a new one from your vendor
 
25701 - 25720 of 45582 Posts
Top