Overclock.net banner
13181 - 13200 of 13272 Posts

·
Registered
Joined
·
2,366 Posts
Samsung B-die. I dont buy anything else except the best i can get.

3600CL16 kit
And with SOC at 1.1V and VDDG at 1.05V I think VDDP should be at 1.0V while your VDDP is set to .900V.
 
  • Rep+
Reactions: hurricane28

·
Overclocker
Joined
·
7,058 Posts
And with SOC at 1.1V and VDDG at 1.05V I think VDDP should be at 1.0V while your VDDP is set to .900V.
Ye i uppered the VDDP to 1.0 and procODT to auto. Same Proc as yours now.

What are your settings for 3800 MHz RAM?
 

·
Registered
Joined
·
2,366 Posts
Ye i uppered the VDDP to 1.0 and procODT to auto. Same Proc as yours now.

What are your settings for 3800 MHz RAM?
I run a 3800CL16 setup daily though these two kits together can run 3800 14-15-14-14. I have a 4400C19 and 3600C15 kit running together.
Font Number Parallel Screenshot
DRAM Voltage is 1.52V and droops to 1.5V for CL16. I have to run higher for CL14 with tRFC 250.
 
  • Rep+
Reactions: hurricane28

·
Overclocker
Joined
·
7,058 Posts
I run a 3800CL16 setup daily though these two kits together can run 3800 14-15-14-14. I have a 4400C19 and 3600C15 kit running together.
View attachment 2519751
DRAM Voltage is 1.52V and droops to 1.5V for CL16. I have to run higher for CL14 with tRFC 250.
Thnx!

That's a lot of voltage for RAM man. I know it can handle it but still.

Are you having a fan blowing on the RAM sticks?
 

·
Registered
Joined
·
2,366 Posts
Thnx!

That's a lot of voltage for RAM man. I know it can handle it but still.

Are you having a fan blowing on the RAM sticks?
I wouldn't worry about 1.5V on b-die at all. And yes, I run a fan for my RAM to keep it below 40*C as around 43*C, with tight timings, errors occur.
 

·
Registered
Joined
·
730 Posts
Thnx!

That's a lot of voltage for RAM man. I know it can handle it but still.

Are you having a fan blowing on the RAM sticks?
I know this is not my mobo section, but here are my ram voltages and temps.
Sometimes I push my ram between 1.8 to 2v and temps don't go over 37 degrees C.
And yes, I use a ram air cooler.
 

Attachments

·
Registered
Joined
·
2,366 Posts
I know this is not my mobo section, but here are my ram voltages and temps.
Sometimes I push my ram between 1.8 to 2v and temps don't go over 37 degrees C.
And yes, I use a ram air cooler.
When I run 3800 14-14-14-14 tRFC 250 with other tight timings I use around 1.53V~1.55V (I can't really remember as it's been a while since I've run just one 16GB RAM kit).

And I have also put voltages around 1.8V through my kits when really trying to push them.
 

·
Registered
Joined
·
730 Posts
When I run 3800 14-14-14-14 tRFC 250 with other tight timings I use around 1.53V~1.55V (I can't really remember as it's been a while since I've run just one 16GB RAM kit).

And I have also put voltages around 1.8V through my kits when really trying to push them.
My IMC does not take more than 3839/1919 1/1. Hence the 1919 in the picture circled in red.

I have 32GB ram kit, but my 16GB does better for benching.

And I push ram voltage when I run my tRFC in the 80's or 90s with tRAS on 21 and tRC on 29.

And the reason I don't watercool my ram, its because I am always changing ram kits. Now imagine having them watercooled, and going through the harder process of changing ram kits.
 

·
Registered
Joined
·
2,366 Posts
My IMC does not take more than 3839/1019 1/1. Hence the 1919 in the picture circled in red.

I have 32GB ram kit, but my 16GB does better for benching.

And I push ram voltage when I run my tRFC in the 80's or 90s with tRAS on 21 and tRC on 29.

And the reason I don't watercool my ram, its because I am always changing ram kits. Now imagine having them watercooled, and going through the harder process of changing ram kits.
Yeah, I haven't really played with RAM in a while. I sold one 3600C15 b-die kit and then put both of my other kits in my PC and set the timings to "good enough". And I cool mine with a Noctua fan sitting on my GPU directly in front of the RAM. With four sticks in they are noticeably hotter, but they they still stay below 40*C under load.
 

·
Overclocker
Joined
·
7,058 Posts
Very nice guys!

Thnx for the input, i will test more now.
 

·
Registered
Joined
·
470 Posts
Where I settled for daily use, 1933 in 1:1 is 100% stable in testing at 14-15-8-12-22-34, but only if WHEA killer is used. Results do scale upwards as expected so it's not just masking real errors, but the practical difference between the 1866 settings and 1933 is very small.

Very odd memory configuration, yes, but having 48gb is nice for a variety of reasons where 32 is slightly too small for me. No, I don't recommend this configuration for others, it took a lot of time to get it working well. 28c max memory temps certainly helps (water).

Font Rectangle Parallel Screenshot Handwriting
 

·
Overclocker
Joined
·
7,058 Posts
Nope, i keep getting these goddamn WHEA errors no matter what voltage what setting...

I think these RAM sticks are duds to be honest. I could get 3800 MHz stable on my FlareX easily...

That or my CPU has degraded..
 

·
Registered
Joined
·
2,366 Posts
Nope, i keep getting these goddamn WHEA errors no matter what voltage what setting...

I think these RAM sticks are duds to be honest. I could get 3800 MHz stable on my FlareX easily...

That or my CPU has degraded..
Have you tried more DRAM voltage? Something like 1.45V?
 

·
Overclocker
Joined
·
7,058 Posts
Have you tried more DRAM voltage? Something like 1.45V?

Yes, i tried even 1.5v on the Dram with 3800 CL16 loose timings and i still get this WHEA error...
 

·
Computer Enthusiast
Joined
·
2,930 Posts

·
Computer Enthusiast
Joined
·
2,930 Posts

·
Overclocker
Joined
·
7,058 Posts

·
Registered
Joined
·
2,366 Posts
Which bios are you running these days?
I'm running 4402. I like it. I can run that Stilt PBO setting with this version whereas with other BIOS versions it wasn't stable. I don't know if something in the BIOS changed or if it's just coincidence though.

I still get WHEA warnings, but no BSOD from an WHEA error yet. Also still getting occasional USB dropouts. Those dropouts tend to happen on boot and once or twice (that I've noticed) after boot.
 

·
Overclocker
Joined
·
7,058 Posts
Wauw...

2519989
2519990


I don't get it man..

Im pushing 1.5v+ in to the RAM and it still won't be stable..

What could be the cause? I mean, i have no spare parts to test with as i sold my excellent FlareX kit unfortunately.. This is ridiculous imo.

Scores are good though.
2519991
 

·
Overclocker
Joined
·
7,058 Posts
2520023



Lol, what is this voodoo magic with Ryzen dudes? This only happens on Ryzen systems as far as i know.

"corrected hardware error" what does that even mean? How can an hardware error be corrected in windows...?
 
13181 - 13200 of 13272 Posts
Top