Overclock.net banner
1 - 20 of 22 Posts

·
Registered
Ryzen 5900x,Inno3D 3080
Joined
·
1,828 Posts
Discussion Starter · #1 ·
hi guys i need some help from you guys

actually i have a spare 8800gt and i didnt knew what to do so my friends told me to use 8800gt as my PHYSX card

now i really dont know how to setup a card like that

can someone tell me how can i use it?

i mean is it like easy or it takes lots of time to setup

any advice would be really appriciated

thnxs for help
 

·
Registered
Joined
·
2,369 Posts
Quote:

Originally Posted by dreadlord369 View Post
Its really easy, all you have to do is insert it into the next pcie slot and enable physx on the 8800gt in the nvidia control panel.
That.

Or why not sell it and buy a 2x2gb Ram kit and a Sound card.
I think that More ram will give you better performance than a physx 8800gt as not many games use it.
 

·
Registered
Ryzen 5900x,Inno3D 3080
Joined
·
1,828 Posts
Discussion Starter · #4 ·
yah i have bought a 2gb x 2 kingston 800mhz ram just 4 hrs ago and iam using it

now guys i have inserted the card in the second pci slot and it is running but i dont think it recognises it

no option for sli/PHYSX for me even after the card is running

also i wanna lower the fan speed for it and it doesnt show me in evga precision also

any help plz iam gonna sleep in 5 min

EDIT does not show in system device also
 

·
Registered
Ryzen 5900x,Inno3D 3080
Joined
·
1,828 Posts
Discussion Starter · #7 ·
i have the latest drivers i think for the PHYSX coz i can go to that panel to turn it on/off

as for 8800gt yes i did plug in the 6 pin to it and thats y it was working

now i can hear the fan noise and it was like the fan was on 100% and 2 loud so i just took it off

the card does not even show in system hardware and when i put the cd for installing the drivers it says it cant find the xfx hardware for the drivers(my 8800gt is xfx alpha dog edition)

any help?
 

·
Registered
Ryzen 5900x,Inno3D 3080
Joined
·
1,828 Posts
Discussion Starter · #9 ·
but i have the drivers installed for gtx 260 and they work great

which driver i should uninstall?
 

·
Old school
Joined
·
14,411 Posts
Quote:


Originally Posted by paras
View Post

but i have the drivers installed for gtx 260 and they work great

which driver i should uninstall?

The complete nVidia display driver package. Then re-install the latest version, it's basically 1-in-all. You don't need multiple drivers for the videocards.
 

·
Registered
Ryzen 5900x,Inno3D 3080
Joined
·
1,828 Posts
Discussion Starter · #11 ·
can u link me to the nvidia site where these drivers are?

coz the sparkle website does not work with driver download
 

·
Registered
Joined
·
616 Posts

·
Registered
Ryzen 5900x,Inno3D 3080
Joined
·
1,828 Posts
Discussion Starter · #13 ·
thnxs dude
 

·
Registered
Ryzen 5900x,Inno3D 3080
Joined
·
1,828 Posts
Discussion Starter · #15 ·
ok which drivers to install?
 

·
Registered
Ryzen 5900x,Inno3D 3080
Joined
·
1,828 Posts
Discussion Starter · #17 ·
ok guys i have installed the latest drivers and still i cannot get that thing to work

here it is i fix the 8800gt in the mobo and then put the 6 pin in it

it is working as i can hear the voice of its fan

then i restart computer and then go to the physx option but i dont see the option of sli and such

is there something iam doing wrong? or something i shld do that i didnt
 

·
Banned
Joined
·
1,108 Posts
As far as I know, when you want this to run as physx you don't use the SLI bridge and therefore you can't sli 2 cards with different GPUs. if you mobo is sli capable and you do have 2 GPU that are similar, you must enable SLI in BIOS and then in nVidia control panel.
 

·
Registered
Joined
·
1,529 Posts
Just download the latest nvidia drivers(after you download driversweeper and run it 3 times) then right-click on the desktop and there should be the "nvidia control panel" option, click it. Now when the window pops up, there should be a tab on the left that says "set sli and physx configuration" under the 3d settings, click on it. There should be settings to turn on/off sli and physx. i hope that helped you.
 

·
Registered
Ryzen 5900x,Inno3D 3080
Joined
·
1,828 Posts
Discussion Starter · #20 ·
guys i can hear the card working but i think the system is not catching it

it doesnt show in the system hardware and i only see my gtx 260

also i just took the card and applied it to the mobo and didnt do anything

if there is a special way please tell me like taking out something of the card or anything
 
1 - 20 of 22 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top