Overclock.net banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Banned
Joined
·
353 Posts
Discussion Starter #1
hey i've got an asus a8v deluxe motherboard and a measly 512MB of RAM. i just got 2 gigs of G. SKILL HZ dual channel ram and when i tried to replace the 512 stick i got a blue screen errror. i think the reason was because i put both sticks in A1 A2 instead of A1 and B1 (blue slots). i tried B1 and B2 next then realized its suppose to be the blue slots. so i put the dual channel in correctly but when i go to enter windows it gives me an error upon startup and says
<div style="margin:20px;margin-top:5px;">
<div class="smallfont" style="margin-bottom:2px;">Quote:</div>
<table border="0" cellpadding="6" cellspacing="0" width="99%"><tr><td class="alt2" style="border:1px inset;">
<div>Originally Posted by <strong>error</strong></div>
<div style="font-style:italic;">one of the files containing the systems registry data had to be recovered by use of a log or alternate copy. the recovery was successful</div>
</td>
</tr></table></div>
.. and then i go to open internet explorer and it doesnt open. it shows up for a second in task manager (iexplore.exe) then disappers. and then i open hijack_this and do a scan to see if i have a virus spyware malware or any of the sort and although i dont see any i see that there are two extra registry entries for internet explorer. one is for the main start page and the other i cant remember. so i delete all FOUR of those entries and IE works but if i restart the computer its back to being weird again with those registry entries... but during all of this NONE of my other apps work LOL. like nero, adobe photoshop, windows media player.. ill get an error with all of them about some sort of dll file or registry file or something.. anyway, when i put my 512 stick back in all the aplications work including itnernet explorer... but i still have that error at the begginnig of windows still.. was it tripping out with the 2 gigs because they are ddr50 sticks? the manual of the motherboard does not mention ddr500 but it does mention it can support ddr400. anyone know?<br><br><br>
PS - i have a DFI Expert coming in the mail... it will work with the DFI for sure right?
 

·
Premium Member
Joined
·
45,674 Posts
Some have had issues with the HZ in Asus MBs. Some have gotten it to work by presetting the default timings before installing the HZ.<br />
<br />
Will it work in a DFI Expert, with out a doubt, YES!
 

·
Registered
Joined
·
409 Posts
they should work if the mobo supports 1GB sticks... since it boots i would say it does...<br />
<br />
but for trouble shooting only put one of the sticks of 1GB in and see what happens..
 

·
Registered
Joined
·
21 Posts
i have a memory problem to i have a abit nf8-v2 mobo that i put ddr 500 in and have ht set at 225 9x multiplier max mem speed set at auto posts as ddr 3200 installed clockgen and ht comes up as 225 memory 225 3100 sempron running at 2027mhz also tried infineon ddr 3200 and this comes up at ddr3200 also at post but 225 x 2 in clockgen do you know if my mobo will oc memory or not and why doe's it come up as 3200 ddr the 500 ram was corsair xms ddr 4000.
 
1 - 4 of 4 Posts
Top