Overclock.net banner

1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
1,364 Posts
Discussion Starter #1
I can't figure this one out,<br><br>
Intels TAT is reading 3450 MHz., but Asus Ai Suite is reading 2069 MHz. as well as PC Wizzard 2006.<br><br>
I am wondering if I am truly running at 3450 MHz.?<img alt="" class="inlineimg" src="/images/smilies/confused.gif" style="border:0px solid;" title="Confused"><br><br>
Any ideas?
 

·
Registered
Joined
·
161 Posts
If you lower multiplier then the TAT will not read the speed accurate. My E6400 run at 3.5G (7 x 500) but the TAT read it 7 x 571 = 3997 and Window XP read it 8 x 500 = 4G while CPU-Z read it right as what I set in BIOS.
 

·
Premium Member
Joined
·
9,000 Posts
dont use noob programs like that, use CPUz...
 

·
Registered
Joined
·
738 Posts
<div style="margin:20px; margin-top:5px; ">
<div class="smallfont" style="margin-bottom:2px">Quote:</div>
<table cellpadding="6" cellspacing="0" border="0" width="99%">
<tr>
<td class="alt2" style="border:1px inset">

<div>
Originally Posted by <strong>hogans</strong>

</div>
<div style="font-style:italic">I can't figure this one out,<br />
<br />
Intels TAT is reading 3450 MHz., but Asus Ai Suite is reading 2069 MHz. as well as PC Wizzard 2006.<br />
<br />
I am wondering if I am truly running at 3450 MHz.?<img src="/images/smilies/confused.gif" border="0" alt="" title="Confused" class="inlineimg" /> <br />
<br />
Any ideas?</div>

</td>
</tr>
</table>
</div>download CPU-z and see what it reads<br />
<br />
<a href="http://www.cpuid.com/cpuz.php" target="_blank">http://www.cpuid.com/cpuz.php</a>
 

·
Registered
Joined
·
1,364 Posts
Discussion Starter #8
<div style="margin:20px;margin-top:5px;">
<div class="smallfont" style="margin-bottom:2px;">Quote:</div>
<table border="0" cellpadding="6" cellspacing="0" width="99%"><tr><td class="alt2" style="border:1px inset;">
<div>Originally Posted by <strong>ThaWaxShop</strong></div>
<div style="font-style:italic;">He Has C1E enabled.. When enabled it will drop the multi at idle to save power. Kinda like speedstep.</div>
</td>
</tr></table></div>
<br>
Your right that's what was causing the different readings. I disabled C1E and now everything reads the same FSB.<img alt="" class="inlineimg" src="/images/smilies/biggrin.gif" style="border:0px solid;" title="Big Grin"><br><br>
Thanks for the feedback!<img alt="" class="inlineimg" src="/images/smilies/thumb.gif" style="border:0px solid;" title="Thumb">
 

·
Banned
Joined
·
5,844 Posts
No prob <img alt="" class="inlineimg" src="/images/smilies/biggrin.gif" style="border:0px solid;" title="Big Grin">
 
1 - 9 of 9 Posts
Top