Zainstalowałem mojego 5950x na Dark Hero i otrzymałem kod 00. Brak wyświetlacza, tylko mysz i klawiatura się świecą. Wentylator procesora się nie obraca, ale inne tak. Jaki może być problem?
To nie zawsze RAM, kod może być również spowodowany przez wszystko działające, a płyta po prostu się nie uruchamia. Miałem ten sam problem z dwiema płytami głównymi i to, co go naprawiło za każdym razem, to aktualizacja BIOS-u.Dark Hero powinien to obsługiwać od razu... jeśli nie próbowałeś zresetować CMOS-u poprzez wyjęcie baterii... czasami kod 00 odnosi się do RAM-u, który nie może się wyszkolić lub występuje jakiś problem z twoim RAM-em..
Czy próbowałeś użyć tylko jednej kości RAM i spróbować w więcej niż jednym gnieździe RAM? Może to być uszkodzona pamięć RAM lub uszkodzone gniazdo RAMZaktualizowany bios i nadal kod 00.
Wentylator procesora nie zapobiega uruchomieniu płyty głównej, jedyne co by zrobił, to ostrzegłby, że nie działa PO uruchomieniu płyty głównejCo sprawia, że wentylator procesora również nie działa? Może to prowadzić do głównego problemu
Fajnie, może to związane z naciskiem montażowym, to trochę problem na platformie, widziałem to już kilka razy.W końcu uruchomiony po przełączeniu gniazda ram i ponownym zamontowaniu bloku.
Kiedy udało Ci się to uruchomić, czy użyłeś wszystkich czterech slotów na pamięć RAM?Zainstalowałem mój 5950x na dark hero i otrzymałem kod 00. Brak wyświetlacza, tylko mysz i klawiatura się świecą. Wentylator procesora się nie obraca, ale inne tak. Jaki może być problem?
Czy są jakieś aktualizacje dotyczące przyczyny tych błędów? Mam zainstalowane 64 GB pamięci RAM dual rank na płycie Dark hero z nowym 5950X z krokiem B2 w zeszłym miesiącu i ten błąd Dram led świecący kod Q 00 wystąpił dwa razy. Który komponent reklamowałeś, jeśli w ogóle?Wyjechałem na wakacje na 5 dni, więc po raz pierwszy w życiu wyłączyłem komputer. Wróciłem, uruchomiłem go. Działał przez pół dnia, po czym wróciłem do zamrożonego ekranu. Wyłączyłem komputer i spróbowałem go ponownie uruchomić i otrzymałem kod q-code 00.
Zauważyłem, że dioda LED pod odczytem kodu q świeci na żółto (dioda DRAM). Próbowałem użyć innego pojedynczego modułu DDR4 we WSZYSTKICH 4 gniazdach i nadal się nie uruchamiał.
Próbowałem również narzędzia BIOS flashback z tyłu, ale to nie pomogło.
Czy jest coś jeszcze, czego powinienem spróbować, zanim spróbuję RMA?
Umarł? Nadal go uruchamiam, faktycznie skończyłem sesję renderowania (9 godzin) i byłem w stanie spoczynku, wtedy ekran zrobił się czarny i kod Q 00 był włączony z pomarańczową diodą Dram, musiałem wyłączyć zasilacz, a potem uruchomił się dobrze. Miałem włączony XMP(DOCP) w biosie, uruchamiając 64 GB 3600 MHz przy 3533 MHz, wszystko powyżej 3533 nie przechodziłoby memtestu. Powróciłem do wszystkich domyślnych ustawień systemu i sprawdzam ponownie. Czy podejrzewasz, że procesor jest uszkodzony, to 5950X b2 Stepping, który nie ma nawet miesiąca, doświadczyłem 2 losowych ponownych uruchomień w stanie spoczynku, ten kod 00 pojawił się również, kiedy po raz pierwszy zainstalowałem procesor w połowie czerwca i powtórzyło się to wczoraj.Mój kod 00 to był procesor. Jakie ustawienia miałeś uruchomione, kiedy umarł?
Byłoby to nieco pomocne, gdybyś wymienił wszystkie części w swoim komputerze, ponieważ nie możemy zajrzeć do twojego komputera.Cześć, miałem ten sam problem, w którym grałem w grę, a mój komputer wyłączył się na czarno i kiedy sprawdziłem kod płyty głównej, pokazywał 00. Czy mały skok napięcia mógł to spowodować?