Overclock.net banner
1 - 2 of 2 Posts

calhawk2000

· Registered
23 Posts
Discussion starter · #1 ·
Mam płytę główną Asus x99 Deluxe i po aktualizacji do wersji Bios 18.01 zacząłem otrzymywać ten kod bd post. Nigdy go nie miałem, dopóki nie zaktualizowałem do tego biosu. Przy zimnym starcie, zwykle gdy rano po raz pierwszy włączam komputer, zatrzymuje się on podczas uruchamiania na kodzie błędu bd. Monitor nigdy się nie włącza, a kontrolka post świeci się z powodu problemu z pamięcią. Nie zmieniłem niczego innego w moim komputerze, poza aktualizacją do najnowszego biosu, wtedy problem się zaczął. Czy uważasz, że jest to spowodowane przez bios 18.01, czy przez coś innego?

Mój system to:

Asus X99 Deluxe
5930K Cpu
32 Gig Dominator Platinum 2800 Pamięć
980 Ti Karta graficzna

Nigdy się nie zawiesza przy ponownym uruchomieniu, chyba że jest to zimny start, pierwsze uruchomienie dnia. Przetestowałem również pamięć za pomocą Memtest i nie znalazłem żadnych błędów w pamięci. Wszelka pomoc byłaby mile widziana.

Dzięki

Hmmm, działają standardowe zegary i napięcia pamięci? Po raz pierwszy słyszę o tym problemie; wygooglowałem to i jedyny wynik dotyczył podkręconej pamięci. Wgraj ponownie stary BIOS i sprawdź, czy problem nadal występuje?

1 - 2 of 2 Posts