"Wprowadzenie / Podstawowe informacje"
Linki:
Czy próbowałeś ostatniej aktualizacji 1.4A?Czy ktoś tak naprawdę uzyskał dobrą krzywą CO dla 7950X3D za pomocą Hydry? Za każdym razem, gdy próbuję, wyrzuca śmieszne przesunięcia, takie jak -28 do -50 dla każdego rdzenia. Po uruchomieniu na 15 godzin po prostu się zawiesiło. Po ponownym uruchomieniu dostałem kilka niebieskich ekranów. Ostatnim razem, gdy uruchomiłem ponownie Hydrę, otworzyła się tak, jakby to było pierwszy raz (pytając, jaki mam typ płyty głównej), a potem po prostu tam siedziała. Nie zaczęła ponownie testować. Próbowałem nawet zmniejszyć wartości przesunięcia o połowę, a OCCT wyrzuciło dziesiątki tysięcy błędów w mniej niż minutę.
Próbowałem 1.4B dzisiajCzy próbowałeś ostatniej aktualizacji 1.4A?
Próbujesz z hoc co /amd co czy z obydwoma?Próbowałem dzisiaj 1.4B
To może być miejsce, w którym coś zepsułem. Logi pokazują 230 - 0 - 0 dla limitów mocy. Nie zdawałem sobie sprawy, że muszę je zmienić w oprogramowaniu Hydra.Próbujesz z hoc co /amd co lub z obydwoma?
Spróbuj zmienić limit mocy z auto na ustawienie ręczne i nieco niższe
Chcę tylko podzielić się moim doświadczeniem z aplikacją Hydra. Dla mnie najlepsze wersje do wyszukiwania odpowiednich wartości HOC CO i AMD PBO to 1.2F (dla bardziej agresywnych wartości) i 1.2H (dla bardziej stabilnych). Tylko jedna rzecz, musisz ustawić wyższe limity na karcie ustawień. Działało u mnie z Ryzen 5600. W nowych wersjach, od 1.3A, znalezione wartości CO są zbyt niestabilne.Hydra 1.4B, 1.3G, 1.3C, 1.3B, 1.2 i tak dalej. Nigdy nie działało tak, jak oczekiwano. Spędziłem mnóstwo czasu na wyłączaniu prawie każdego oprogramowania, aby zostawić komputer tylko dla Hydry. Nie mogę w tym momencie nic zrobić. I za każdym razem bez żadnego pozytywnego rezultatu. Próbowałem wszystkich kombinacji, rdzeń po rdzeniu, zmieniałem rozmiary FFT, limity temperatury, włączałem przełączniki jeden po drugim (findcore c0, find ccd, tworzenie profilu i tak dalej). Za każdym razem CO są znajdowane od początku (w 1.4B można teraz przeskoczyć do bieżących wartości CO... w końcu...) i kiedy powoduje to odbijanie rdzeni (w 1.4B), rozpoczyna test stabilności i... "Test obciążeniowy zatrzymany, osiągnięto limit temperatury procesora! NN.N" i to wszystko. Dlaczego nie zmienia wartości na niższy prąd? Dlaczego nie można zrozumieć, co trzeba zrobić, aby zacząć od TEGO punktu, a nie za każdym razem od znajdowania już znalezionych wartości CCD? Każda próba zrozumienia, co należy zmienić, aby to zadziałało, zajmuje kilka godzin (4,5-5 w moim przypadku), tylko po to, aby dojść do tego "osiągnięto limit temperatury". 5900X teraz w 1.4B: Diagnostyka - CPU Target PPT 142, EDC 0, TDC 0, Fmax 0, THM 88/75 (próbowano 90/75 domyślnie - limit osiągnięty przy 90.3, 90.1 itp.) Znajdź wartości rdzenia C0 WŁ., inne obecnie wyłączone. Target VID wynosił 1375, 1350, 1300, 1250 - nic nie pomaga uniknąć tego "osiągnięto limit temperatury". R23 1T test WŁ., Dodatkowe testy WŁ., CO krok 2. Następne pytanie brzmi "Zrobić to?" (jaki tu język? ok, wydaje się, że trzeba to czytać jako lub "Zrobić to?" w sensie "Użyć tych/starych ustawień?") - i zaczyna znajdować już znalezione CO (ponowne testowanie) przez długi czas, a następnie znów zawiedzie przy "Test obciążeniowy zatrzymany". Absolutnie niejasne, co należy zrobić. Przycisk "Phoenix, Wake up!" w tym przypadku to "tylko kolejny bezwartościowy przycisk". To oprogramowanie nie działało dobrze 2-1,5 roku temu, rok temu, pół roku, miesiące i nic się globalnie nie zmienia z wersji na wersję. Mnóstwo innych błędów, które nie zostały naprawione. I wydaje się, że nigdy nie zostaną naprawione. Ryzen Clock Tuner był "bezbłędny" w porównaniu do "tego"...
chciałbym dostać nową wersję 1.4C, jeśli to możliwe
Rzecz w tym, że nie wiem, czy tego potrzebuję.![]()
bro nie musisz płacić za wszystkie aktualizacjeChodzi o to, że nie wiem, czy tego potrzebuję
JEŚLI wiedziałbym, że jest lepiej i znasz zwykłe rzeczy, nie miałbym nic przeciwko zapłaceniu za to, to mój problem z modami Patreon
wolałbym zapłacić 60-100 euro za cały pakiet, a kiedy zrobi duże, duże ulepszenie z naprawdę dobrą funkcją, której MOGĘ potrzebować/chcieć, zapłaciłbym dodatkowe 20-30 euro za to
po prostu w ogóle nie lubię miesięcznych subskrypcji:/
Nie piratuj oprogramowania - Moderator.Miłej zabawy, oto 1.4C do wypróbowania całkowicie za darmo. Zrezygnowałem z subskrypcji Patreon i teraz jest dostępna tylko na Discordzie, więc pobierz ją, aby nie móc już udostępniać linków do pobierania dla Google Drive, co moi kumple i ja robiliśmy od wersji 1.2 i to staje się żartem, jak drogie stało się subskrybowanie. Nie stać mnie na zapłacenie 20 dolców za aktualizacje, więc przesłałem najnowszą wersję na Dropbox i dołączyłem również link do instrukcji. Rozważ subskrypcję Patreon, społeczność jest dobra, nawet jeśli wykupisz subskrypcję za 3 dolary, aby uzyskać dostęp do Discorda, aby uzyskać pomoc podczas gry.
Nie piratuj oprogramowania - Moderator.
Bracie!! masz rację, mam 5700x i grałem prawie ze wszystkimi aktualizacjami, 1.2 F pro jest dobry!!Chcę tylko podzielić się moim doświadczeniem z aplikacją Hydra. Dla mnie najlepsze wersje do wyszukiwania odpowiednich wartości HOC CO i AMD PBO to 1.2F (dla bardziej agresywnych wartości) i 1.2H (dla bardziej stabilnych). Tylko jedna rzecz, musisz ustawić wyższe limity na karcie ustawień. Działało u mnie z Ryzenem 5600. W nowych wersjach, od 1.3A, znalezione wartości CO są zbyt niestabilne.
Ostatecznie wyłączyłem wszystkie profile oprócz "FMA3", "AVX ALL" i "Game". Powód - "1-4T" był zbyt niestabilny w niektórych przypadkach, "5-8T" i "9-13T" sprawiały, że chłodnica procesora włączała się w prostych zadaniach, takich jak przeglądanie internetu. Teraz, gdy mam stabilne wartości PBO i HOC CO (znalezione w 1.2F), po prostu umieszczam je w nowej wersji (w moim przypadku 1.3G), wyłączam niepotrzebne profile, autostart - WŁ. (15 sek. opóźnienia) i działa idealnie.
I jeszcze jedna rzecz, z jakiegoś powodu profil "Game" nie aktywuje się w niektórych grach (standardowy PBO2 działa). Sugeruję, że jest to w jakiś sposób związane z MSI Afterburner (zakłóca działanie Hydry) działającym w tle. Dlatego nie używam Hydry 1.4, ponieważ ta wersja obsługuje karty graficzne Nvidia i uniemożliwia ustawieniom MSI Afterburner kontrolę krzywej napięcia GPU.
Cóż, masz rację, 1.2F jest dobry. Ale tylko do wyszukiwania stabilnych wartości. Do codziennego użytku wybieram 1.3G (dla wyższych częstotliwości) lub 1.2D (dla bardziej stabilnej aktywacji "profilu gry").Bracie !! masz rację, mam 5700x i grałem prawie ze wszystkimi aktualizacjami 1.2 F pro jest dobry !!i kontynuuj tylko z nią !!
![]()